۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۵۶

رئیس واحد فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی گیلان:

۱۴۶ گیلانی چشم انتظار پیوند کلیه/ فرهنگ اهدای عضو ترویج شود

۱۴۶ گیلانی چشم انتظار پیوند کلیه/ فرهنگ اهدای عضو ترویج شود

رشت- رئیس واحد فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه ۱۴۶ نفر در این استان چشم انتظار پیوند کلیه هستند، گفت: فرهنگ اهدای عضو باید در میان جامعه ترویج شود.

به گزارش خبرنگار مهر، انوش دهنادی ظهر دوشنبه در نشست خبری سومین جشن نفس که در بیمارستان رازی رشت برگزار شد با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ اهدای عضو در بین جامعه، اظهار کرد: پیوند کلیه از سال ۸۷ در گیلان انجام شده است.

وی با بیان اینکه در سنوات گذشته بیشتر پیوندها از طریق فرد زنده به زنده انجام شده است، افزود: در حال حاضر در زمینه پیوند کلیه رویکرد سیستم پزشکی در دنیا انجام عمل پیوند از طریق  بیمار مرگ مغزی شده به فرد نیازمند بوده که در این زمینه کشور اسپانیا در جهان پیشتاز است.

رئیس واحد فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با اشاره به اینکه از سال ۹۳ واحد opu در دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاسیس شد، گفت: در سال ۹۳، شش مورد اهدا از طریق فرد مرگ مغزی شده در استان صورت گرفت که این تعداد در سال ۹۴ به ۱۴ مورد و در سال ۹۵ به ۴۰ مورد و در سال گذشته نیز این آمار به ۲۱ مورد رسید.

دهنادی با بیان اینکه تاکنون ۸ مورد پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شده است، خاطرنشان کرد: در خرداد ماه سال ۹۶ نخستین پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی گیلان صورت گرفت که تا به امروز تنها شش استان موفق به انجام چنین پیوندی شده اند.

وی با اشاره به اینکه هر عمل پیوند کبد بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون  تومان برای سیستم سلامت کشور هزینه دارد، تصریح کرد: رسانه های گیلان باید از خانواده های اهدا عضو حمایت کنند.

رئیس واحد فراهم آوری پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه یک سوم بیماران دیالیزی می توانند پیوند شود، افزود: در گیلان شیوع بیماری دیابت بالا است و به همین دلیل بیشترین تقاضا برای  پیوند کلیه از سوی افراد مبتلا به دیابت به دلیل آسیب جدی به کلیه است.

دهنادی با بیان اینکه یک هزار و ۱۰۰ بیمار دیالیزی در گیلان حضور دارند، اظهارکرد: در حال حاضر ۱۴۶ نفر در استان گیلان منتظر پیوند کلیه هستند.

از خرداد ماه سال گذشته تاکنون ۸ مورد پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شده است. در سال ۹۵ نیز استان گیلان در زمینه اهدای اعضا در جایگاه چهارم قرار داشت.

کد خبر 4386497

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha