۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۴۱

طی پنج سال گذشته؛

نرخ با سوادی ۸۵.۲ درصد رشد کرده است

نرخ با سوادی ۸۵.۲ درصد رشد کرده است

زنجان-رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: طی پنج سال گذشته نرخ با سوادی ۸۵.۲ درصد رشد کرده است که این مقدار ۱۴ برابر میزان رشد سال‌های ۸۵ تا ۹۰ بوده و سه برابر میزان رشد جهانی است.

به گزارش خبرنگار مهر،  علی باقرزاده ظهر دوشنبه در حاشیه نخستین یادواره شهدای سوادآموزی استان زنجان و ۱۷۶ شهید کشور، در جمع خبرنگاران افزود: بیش از ۲۰ استان بالای ۹۶ درصد از باسوادی قرار دارند، ۱۲ استان بالای ۹۷ درصد و استان زنجان نیز جزو ۲۰ استان بالای ۸۶ درصد از باسوادی  هستند.

وی با بیان اینکه حدود ۷ استان بالای ۹۸ درصد از نرخ باسوادی برخوردارند که این حاکی از رسیدن به نتیجه مطلوب است، ادامه داد: طی پنج سال گذشته نرخ با سوادی ۸۵.۲ درصد رشد کرده که این مقدار ۱۴ برابر میزان رشد سال‌های ۸۵ تا ۹۰ بوده و سه برابر میزان رشد جهانی است.

باقرزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵ درصد شهروندان ۱۰ تا ۴۹ ساله از مهارت‌های پایه سواد برخوردار نبوده و بی‌سواد هستند، افزود: این امار از لحاظ کمی این رقم دو میلیون و ۳۹۰ هزار نفر است که رقم زیادی برای این رده سنی به‌شمار می‌آید. همچنین برخی از اتباع خارجی هستند که سالیانه ۲۵ هزار نفر از این اتباع تحت آموزش قرار می‌گیرند.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: یکی از رویکردهایی که طی پنج ساله گذشته در بخش سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش با جدیت دنبال شده، برنامه‌محوری بوده که مبتنی بر پژوهش و جامعه‌شناسی است.

باقرزاده با بیان اینکه حدود ۳۵۰ مرکز یادگیری محلی ایجاد شده است که این مراکز، محل توانمندسازی افراد در قالب یادگیری مهارت‌های زندگی فعالیت می‌کنند، گفت: بیش از  ۵۰۰ مرکز هدف‌گذاری شده است تا سال‌های آینده محقق شود و برنامه‌های سوادآموزی از طریق این مراکز اجرا و توسعه یابد.

وی افزود: استان‌هایی چون سیستان و بلوچستان، آذربابجان‌غربی، کردستان، بخش‌هایی از کرمان و هرمزگان هنوز نیاز به وقت‌گذاری بیشتر جهت ارتقای نرخ باسوادی دارند، با وجود اختصاص یک‌ششم منابع به استان سیستان و بلوچستان و هزینه ۵۰ میلیارد تومانی، نرخ با سوادی ۱۰ تا ۴۹ سال در این استان ۸۳ درصد است.

باقرزاده با بیان اینکه در تلاش هستیم طی مدت دو سال آینده در نیمی از استان‌ها به حد قابل قبولی در نرخ باسوادی دست یابیم، تاکید کرد: مسئله آموزش و توانمندسازی بزرگسالان موضوع دائمی و همیشگی است که نمی‌شود تعطیل کرد.

وی همچنین گفت: در تلاش هستیم از سال‌هایی که برای اجرای برنامه ششم باقی‌مانده، اکثر استان‌ها را به حد نرمالی از باسوادی برسانیم، زیرا رسیدن به رقم صفر به معنای اینکه بی‌سوادی در کشور وجود ندارد، نیست اما در تلاش هستیم این آمار را به رقم قابل قبولی برسانیم.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با تاکید بر اینکه با همه تلاش‌های صورت گرفته آمار نرخ بی‌سوادی در کشور رقم قابل توجهی است، ادامه داد:  سالانه بالغ بر ۴۸۰ تا ۵۳۰ هزار نفر در دوره‌های سوادآموزی ثبت‌نام می‌کنند که حدود ۲۰۰ هزار نفر نیز در برنامه‌های مکمل و فوق‌برنامه از قبیل مسابقات مختلف، طرح‌های خواندن و خانواده و کتابخوانی شرکت می‌کنند.

باقرزاده یادآور شد: در دو سال گذشته ۸۰۰۰ معلول تحت آموزش سوادآموزی قرار گرفتند و با همه تلاش‌های صورت گرفته در پنج ساله گذشته، نرخ با سوادی ۸۵.۲ درصد رشد کرده که این مقدار ۱۴ برابر میزان رشد سال‌های ۸۵ تا ۹۰ بوده و سه برابر میزان رشد جهانی است.
 

کد خبر 4386590

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha