به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری بعد از ظهر شنبه در نشست شورای اداری آذربایجان شرقی اظهار داشت: سه هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در سطح کشور فعالیت می کنند که در سال گذشته ۴۵۰ میلیون دلار به غیر از حوزه آی سی تی از این بخش صادرات داشته ایم.
وی ادامه داد: نتیجه حمایت از این شرکت ها این است که نسل جدیدی از کارآفرینان وارد فضای صنعت و اقتصاد کشور شده اند که تا دو سه سال اینده بزرگترین شرکت ها نیز مربوط به همین شرکت های دانش بنیان امروزی خواهد بود.
ستاری با بیان اینکه آنچه سبب می شود حوزه دانش بنیان رشد یابد، محیط و اکوسیستم است و نه پول، گفت: ما در محیطی با اقتصاد نفتی بزرگ شده ایم و فکر می کنیم با پول می توان اشتغال ایجاد کرد و یا صنعت و دانشگاه راه اندازی کرد که همه این دیدگاه های غلط به خاطر اقتصاد نفتی است و به همین دلیل هیچ اقتصادی در دنیا بر این اساس برنامه ریزی نشده است.
معاون علمی رئیس جمهور ادامه داد: نیروی انسانی تحصلیکرده پایه اقتصاد یک کشور است و باید بر روی آن متمرکز شد.
وی افزود: اگر بخواهیم دانشگاه و صنعت به خوبی کار کند یکی از اصول بزرگ آن، این است که بدانیم، دانشگاهی که صددرصد بودجه خود را از دولت می گیرد اولین چیزی که سرکوب می کند محیط کسب و کار و کارآفرینی است.
ستاری ادامه داد: هرچقدر بدنه دولت بیشتر شود بروکراسی بیشتر شده و حتی جلوی برخی کارآفرینی ها نیز گرفته می شود.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه سبب می شود تا دانشجویان نخبه را در استان های خود حفظ کنیم، محیط استان است، گفت: باید یک اکوسیستم دانش بنیان را در داخل استان ایجاد کنیم تا نخبگان دانشگاهی بتوانند به راحتی در این فضا فعالیت کنند.
وی ادامه داد: رشد اقتصادی از دل کارآفرین به بار می آید نه از دل مالیات و بودجه دولت که باید به این نکته توجه شود.
ستاری افزود: معنی صنعت دیگر دودکش نیست، هم اکنون با آلوده کردن محیط زیست و آب نمی توان انتظار ایجاد ارزش افزوده داشت.
معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه در این حوزه مهم است، نیروی انسانی است، گفت: باید کاری کنیم تا نیروی انسانی مستعد و دانشجویان نخبه را در کشور و مخصوصا استان های خود نگه داشت که در همین راستا بهترین استارتاپ ها را دانشجویانی تشکیل داده اند که از خارج از کشور بازگشته اند.
نظر شما