به گزارش خبرنگار مهر، دبیر ستاد صیانت از محصولات فرهنگی وزارت ارشاد ظهر یکشنبه در جلسه ستاد مبارزه با آثار غیرمجاز سمعی و بصری گیلان که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان برگزار شد با اشاره به جایگاه این استان از نظر فرهنگی و هنری، اظهار کرد: براساس آمارهای اعلام شده گیلان بالاترین سرانه مطالعه در کشور را دارد که این نشان از فرهنگ بالای این استان است.
وی در ادامه با تأکید برضرورت فرهنگ سازی در زمینه ترویج قانون کپی رایت، افزود: در این میان نقش دستگاه های فرهنگی و هنری و همچنین رسانه ها غیرقابل انکار است.
مهدی یزدانی با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه فرهنگی و هنری بیش از سایر حوزه ها سخت است، گفت: سرمایه گذاری در این حوزه دارای ریسک بالایی بوده و تکثیر و کپی غیرمجاز نیز این ریسک و ضرر را برای سرمایه گذاران افزایش داده است.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری می کند، خاطرنشان کرد: ایجاد فضای امن برای سرمایه گذاری بخش خصوصی از سوی دستگاه حاکمیت و همچنین استفاده قانونی و مجاز از محصولات فرهنگی تولید شده این ریسک را کاهش و سبب افزایش رغبت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری می شود.
دبیر ستاد صیانت از محصولات فرهنگی وزارت ارشاد تأکید کرد: حفظ و صیانت از محصولات فرهنگی و هنری و استفاده قانونی و مجاز از این محصولات زمینه ایجاد اشتغال پایدار در این حوزه را فراهم می کند.
وی به تکثیر و توزیع آثار مستهجن و مبتذل نیز اشاره و آن را مصداق مشهود جرم دانست و گفت: نیروی انتظامی و قوه قضاییه باید در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.
صیانت از سرمایه گذاری در بخش فرهنگی و هنری هدف ستاد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز در ادامه این جلسه با تأکید براینکه هدف ستاد صیانت از محصولات فرهنگی و هنری حمایت از سرمایه گذاران این حوزه است، اظهار کرد: باید در راستای ترویج قانون کپی رایت همگان همکاری لازم را داشته باشند.
فیروز فاضلی با بیان اینکه در این زمینه نیازمند فرهنگسازی در سطح جامعه برای استفاده قانونی و مجاز از محصولات فرهنگی هستیم، افزود: فرهنگسازی برای مبارزه با آثار غیرمجاز در حوزه فرهنگ و هنر باید در اولویت باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه حفظ آثار هنری سبب بالندگی و تقویت این حوزه می شود، گفت: این موضوع به حضور سرمایه گذاران در حوزه فرهنگ و هنر نیز کمک خواهد کرد. در این زمینه می توان از ظرفیت آموزش و پرورش نیز بهره گیری شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان همچنین به امضای توافقنامه با ستاد صیانت از محصولات فرهنگی و هنری نیز اشاره و خاطرنشان کرد: امضای این توافقنامه فصل جدیدی در فعالیت های این ستاد در استان گیلان باز می کند.
در پایان این جلسه «سید امیر مصباح» معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان به عنوان مسئول ستاد صیانت از محصولات فرهنگی و هنری استان انتخاب و معرفی شد.
نظر شما