۱۴ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۴۵

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی:

صادرات محصولات باغی رشد یافت/ اصلاح باغات فرسوده

صادرات محصولات باغی رشد یافت/ اصلاح باغات فرسوده

ساری - مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید محصولات باغی در کشور را بیش از ۲۲ میلیون تن اعلام کرد و گفت: صادرات این محصولات با رشد مواجه بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شکراله حاجی وند صبح چهارشنبه در سمپوزیوم ملی میوه های ریز ایران در ساری به وضعیت سطح کشت و تولید در حوزه باغبانی، میوه های سرسیری و ریز اشاره و اضافه کرد: سطح زیر کشت محصولات باغی از دو میلیون و ۳۵۲ هزار هکتار به دو میلیون و ۸۶۶ هزار هکتار در سال قبل و تولیدات محصولات باغی نیز از ۱۲ میلیون تن به بیش از ۲۲ میلیون تن در سال قبل رسیده است.

وی گفت: همچنین محصولات دیم نیز بیش از دو برابر شد و تولیدات آبی نیز به بیش از ۱۹ میلیون تن رسیده که بیشترین تولید مربوط به محصولات سردسیری و خشک است و سهم میوه های دانه های ریز به ۳.۸ میلیون تن رسیده است.

حاجی وند درباره صادرات محصولات سردسیری افزود: در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصول با ارزش بیش از دو میلیارد و ۷۲۰ میلیون دلار از کشور صادر شد که از نظر وزنی ۳۶ درصد و از نظر ارزشی ۴.۵ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: پسته، زعفران، سیب، انگور و کشمش بیشترین محصولات صادراتی را تشکیل داده اند و میزان صادرات پسته در سال قبل ۱۳۰ هزار تن بوده است و بهترین سال برای صادرات پسته ۱۸۳ هزار تن مربوط به ۹۳ بوده است.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری یادآور شد: تاپایان سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار تن صادرات سیب در کشور صورت گرفته است و این درحالی که از محصول سال قبل تاکنون ۸۰۰ هزار تن صادرات سیب انجام شد که یک رکورد صادراتی محسوب می شود.

حاجی وند به برنامه های مدیریت باغبانی اشاره و اضافه کرد: یکی از مهمترین برنامه ها توسعه باغات در ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کم بازده و دیم است و در سال جاری ۲۹ هزار هکتار از اراضی سطح کشت خواهند رفت.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به بهره گیری از آبهای مرزی برای توسعه باغات ادامه داد: برنامه مطالعاتی برای توسعه باغات و الگوی کشت را در دستور کار قرار داده ایم.

وی اصلاح باغات فرسوده را از دیگر برنامه های مهم برشمرد و گفت: بسیاری از اقلام تولیدی نیازمند اصلاح و بازسازی است و باغات سنتی و فرسوده باید اصلاح شوند.

کد خبر 4394722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha