به گزارش خبرنگار مهر، نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات اخلالگران بازار سکه به سردستگی وحید مظلومین صبح امروز به طور علنی در شعبه دوم دادگاه انقلاب به ریاست حجت الاسلام احمد زرگر برگزار شد.
بر اساس کیفرخواست دادستانی تهران وحید مظلومین به همراه باندخود فعالیت های مجرمانه را در قالب ۱۷۰ هزار تراکنش مالی انجام می داده است.
لازم به ذکر است تیر ماه امسال رئیس پلیس پایتخت از دستگیری فردی با دو تن سکه در تراکنش مالی شخصی اش خبر داده بود.
مظلومین چهار سال گذشته هم به اتهام اخلال در بازار سکه دادگاهی شده بود اما بر اساس اظهارات و شهادت مسئولان بانک مرکزی و وزارت اطلاعات وقت تبرئه شد.
یکی از متهمان این پرونده زنی است که در دادگاه حضور یافت، متهمان حاضر در دادگاه ده نفر هستند؛ تورک معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای جرایم پولی و بانکی هم در دادگاه حضور یافت.
بر اساس اطلاعات به دست آمده خبرنگار مهر، بر اساس کیفر خواست که دادسرای عمومی و انقلاب تهران صادر کرده است متهم ردیف دوم پرونده محمد اسماعیل قاسمی، متهم ردیف سوم مجید عطریان، متهم ردیف چهارم رامین تاجیک، متهم ردیف پنجم حسین مظلومین، متهم ردیف ششم محمد رضا مظلومین، متهم ردیف هفتم نصرالله دارایی(متواری) ، متهم ردیف هشتم رضا مرد میدان حاجی آبادی، متهم ردیف نهم حسن وزیری، متهم ردیف دهم شاهرخ نجفی(متواری)، متهم ردیف یازدهم اقدس مهرافزا، متهم ردیف دوازدهم سروش امیری(متواری) متهم ردیف سیزدهم پویا نو بخت، متهم ردیف چهاردهم احسان فرزام نیا و متهم ردیف پانزدهم وحید دهاقین این پرونده هستند.
قاضی پرونده: بانک مرکزی کوتاهی کرده است
حجت الاسلام سیداحمد زرگر در نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات حمید مظلومین متهم اصلی اخلال در بازار سکه گفت: این پرونده که مرتبط با آقای مظلومین است برای ۱۹ نفر مرتبط با وی تشکیل شده است.
وی افزود: با توجه به خسارت های وارده در بازار سکه و ارز، به اتهامات متهمان رسیدگی می شود.
قاضی رسیدگی کننده به این پرونده با انتقاد از بانک مرکزی گفت: چنانچه بانک مرکزی به وظیفه ذاتی خود عمل می کرد و طبق دستورالعمل صادره به وظیفه ذاتی خود یعنی نظارت بر صرافی ها عمل می کرد، شاهد تشکیل این دادگاه ها نبودیم. بر اساس آنچه در قانون آمده است بانک مرکزی باید بر صرافی ها نظارت لازم را انجام و تدابیری اتخاذ می کرد.
وی ادامه داد: اگر بانک مرکزی نظارت را درست انجام می داد، صرافی ها محدوده فعالیت خود را می دانستند. به همین منظور بانک مرکزی باید آموزش های لازم را به صرافی ها می داد تا شاهد این گونه مشکلات اقتصادی نبودیم.
در ادامه تورک نماینده دادستان تهران و سرپرست دادسرای جرایم پولی و بانکی با اشاره به کیفرخواست صادره برای متهمان پرونده اخلال در بازار سکه گفت: رهبری در تاریخ ۲۲ مرداد امسال فرمودند دشمن بر روی اقتصاد کشور متمرکز شده است اما باید بگویم در این زمینه هم شکست می خورد.
وی در ادامه با اشاره به ماده ۲۷۹ قانون آیین دادرسی کیفری در راستای توضیح عناوین اتهامی مظلومین گفت: در مقدمه کیفرخواست صادره دادستانی آمده است که دشمن اکنون بر روی نظام اقتصادی کشور متمرکز شده است و مهمترین هدف خود را ایجاد ناامیدی و همچنین بی اعتمادی در رابطه با نظام قرار داده است و می داند برای رسیدن به این اهداف نیازمند مزدورهای داخلی هم هست.
وی افزود: برخی از اشخاص آگاهانه و عمدی وبرخی هم ناآگاهانه در ایجاد نوسانات و اخلال بازار اقتصادی نقش داشته اند. عده ای که عامدانه قدم برمی دارند منافع شخصی خود را بر هر چیزی ترجیح داده ند که از جمله این افراد متهمان این پرونده محسوب می شوند.
سرپرست دادسرای جرایم پولی و بانکی گفت: برخی از متهمان این پرونده با در اختیار داشتن منابع خبری رسمی و برخی ابزار دیگر موجبات اخلال در بازار اقتصادی را فراهم کرده اند.
جزئیات سه بار بازداشت مظلومین در سه دهه
تورک در ادامه به فعالیت های وحید مظلومین اشاره و تصریح کرد: مظلومین فرزند حبیب الله متولد ۱۳۴۱ است. وی پیش از این و در جریان التهابات سال ۷۱ هم بازداشت شده بود. در آن سال از سوی منابع اطلاعاتی به عنوان یکی از فعالان اصلی معرفی شده بود. بعد از این تاریخ و مجددا در سال های ۹۰ و ۹۱ هم وحید مظلومین به عنوان یکی از ارکان اصلی دستگیر و هفت ماه زندانی شد.
تورک اظهارداشت: به حکایت پرونده آن سال، وحید مظلومین در تاریخ ۲۱ مهر ۹۱ در حالی که در حال خروج غیرقانونی از مرز مریوان بود، دستگیر می شود. در همان تاریخ ندا بهرامی هم در فرودگاه امام خمینی (ره) دستگیر می شود. بهرامی شخصی است که صرافی خود را در اختیار مظلومین قرار داده و روزانه یک الی دو میلیون دلار فروش روزانه داشته است.
لازم به ذکر است مظلومین بر اساس تحقیقات پرونده از فعالان مرتبط با باند روزچنگ که اکنون هم در حال تحمل کیفر هستند، بوده است.
وی ادامه داد: گردش مالی حساب های مرتبط با بهرامی و مظلومین هزار میلیارد تومان بوده است که مظلومین دو میلیارد آن را به عنوان خوش خدمتی به بهرامی می داده است. در آن پرونده مظلومین به همراه ۱۰ نفر دیگر با دخالت بانک مرکزی و دفاع نابجای آنها و معرفی وی به عنوان رابط بانک مرکزی حکم برائت گرفت و دست دادستانی هم به جایی نرسید.
تعقیب قضایی یکی از مدیران پیشین بانک مرکزی
تورک افزود: یکی از اشخاصی که در آن زمان از مدیران ارشد بانک مرکزی بود و جلساتی هم با وحید مظلومین داشت، بعد از بازنشستگی در بانک مرکزی و دایر کردن صرافی، خدمات زیادی به مظلومین داشته است. هم اکنون پرونده وی مفتوح و تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.
سرپرست دادسرای جرایم پولی و بانکی در ادامه به انجام تحقیقات قضایی بر روی حساب های مالی مظلومین اشاره و تصریح کرد: بر اساس تحقیقات مشخص شد که متهم عضو سازمان یافته قاچاق ارز بوده است. وی دو استراتژی از جمله فعالیت پوششی برای معاملات ارزی در قالب معاملات سکه و طلا و همچنین فعالیت ارزی با حساب اقوام و کارگران خود داشته است.
تورک ادامه داد: در همین زمینه مشخص شد که وی حتی از حساب بانکی عمه همسر خود هم استفاده کرده و حساب این شخص و نوه وی را در اختیار باند خود قرار می داده است به طوری که برای چهار حساب بانکی گردش مالی بالغ بر ۸۲ هزار میلیارد ثبت شده است.
فرار پس از بازداشت/ لو رفتن جزئیات جلسه بازپرسی
وی با اشاره به ایجاد فاصله بین دستگیری مظلومین و پسرش گفت: در این تاریخ متهمان اسنادی را از بین برده اند. همچنین لازم به ذکر است در تاریخ ۲۰ خرداد ۹۷ محمدرضا مظلومین پسر وحید مظلومین با قرار وثیقه آزاد می شود و هر چه در بازپرسی ها می دانسته است به پدر خود اطلاع می دهد. هم اکنون او متواری است.
تورک در ادامه قرائت کیفرخواست ارائه دادستانی تهران در رابطه با عناوین اتهامی وحید مظلومین و باندش گفت: عنوان اتهامی وحید مظلومین به عنوان متهم ردیف اول پرونده اخلال در بازار سکه و ارز افساد فی الارض از طریق سردستگی، اخلال در نظام ارز و سکه از طریق قاچاق ارز و همچنین و معاملات غیرقانونی است. وی از تاریخ ۱۲ تیر ۹۷ در بازداشت موقت به سر می برد.
متهم ردیف دوم این پرونده اسماعیل قاسمی سکه فروش است، وی فاقد سابقه کیفری موثر می باشد، عنوان اتهامی این فرد مشارکت در شبکه فساد سازمان یافته، اخلال در شبکه اقتصادی ارز و سکه از طریق قاچاق ارز و انجام معاملات غیرقانونی است که از تاریخ ۹۷.۵.۸ در بازداشت به سر می برد.
فعالیت با حسابهای زنان خانه دار
تورک در رابطه با عناوین اتهامی این شخص گفت: محمداسماعیل قاسمی با استفاده از حساب های متعدد اقدام به انجام معاملات می کرده است. وی همچنین پول هایی را به حساب هایی در امارات واریز می کرده و گردش مالی حساب این فرد مبلغ ۴ هزار و ۸۳۳ میلیارد تومان دیده می شود. وی همچنین از طریق فعالیت با حساب های زنان خانه دار اقدام به معامات غیرقانونی می کرده است با این حال هنوز برخی حساب های این فرد شناسایی نشده و تحقیقات ادامه دارد.
تورک به مشخصات یکی دیگر از متهمان این پرونه اشاره و تصریح کرد: مجید عطریان یکی دیگر از متهمان این پرونده است که دارای شغل آزاد و فاقد سابقه کیفری است. عنوان اتهامی این فرد مشارکت در تشکیل شبکه فساد از طریق قاچاق ارز و همچنین انجام معاملات غیرقانونی بوده است. نامبرده فردی است که به عنوان یکی از اعضای کاغذی کار پرونده مظلومین شناخته شده است. مظلومین با افتتاح حساب هایی به نام مادر هسمر خودش آنها را در اختیار عطریان قرار می داده تا وی از طریق این حساب ها معاملات غیرقانونی انجام دهد.
به گفته تورک رامین تاجیک یکی دیگر از متهمان این پرونده است که در حین بازداشت مظلومین همراه وی بوده است. این فرد از کسانی است که اقدام به توزیع ارز می کرده است. وی همچنین صاحب مغازه ای در صنف طلافروشان بوده که آن را در اختیار قاسمی قرار داده بود. ردیابی وجوه تاجیک در دستور کار است با این حال مبلغ ۲۷ میلیارد تومان تاکنون به عنوان گردش مالی حساب های این شخص شناسایی شده و تحقیقات در این رابطه ادامه دارد.
فساد از طریق شبکه فامیلی/فرار برادر زاده متهم اصلی پرونده
معاون دادستان تهران به نقش یکی دیگر از متهمان این پرونده اشاره و تصریح کرد: حسین مظلومین برادرزاده وحید مظلومین است که به شغل خرید و فروش طلا مشغول بوده است وی متولد ۶۱ است که هم اکنون متواری است.
وی ادامه داد: برادرزاده مظلومین به دلیل سفر به خارج از کشور هم اکنون به وی دسترسی نداریم اما طبق بررسی اسناد بیش از سه هزار میلیارد گردش مالی داشته است وی در سال ۹۵ و ۹۶ به دلیل افزایش گردش مالی حساب های خود حساب های ارزی اش را از بانک خارج و به نام های دیگران می زده است.
فرار متهم 29ساله متهم با تراکنش میلیاردی حسابهای بانکی
نماینده دادستان تهران به نقش محمدرضا مظلومین پسر متهم اصلی این پرونده اشاره و تصریح کرد: وی متولد ۱۳۶۸ و طلافروش است. عنوان اتهامی این فرد مشارکت در تشکیل شبکه فساد و اخلال در نظام بازار ارز و همچنین جعل اسناد رسمی و جعل امضای صاحبان حساب ها است که اکنون متواری است. این فرد با همکاری برخی مدیران شعب بانک های مختلف اقدام به ایجاد حساب ها با اسناد جعلی می کرده است. بنا به گفته این دادستان تهران میزان تراکنش حساب های این شخص ۱۶ میلیارد تومان است که عمده خروجی آن به سمت صرافی های غیرمجاز بوده است.
وی ادامه داد: نصرالله دارایی یکی دیگر از متهمان این پرونده است که اکنون متواری است. عنوان اتهامی این فرد اخلال در نظام اقتصادی از طریق انجام معاملات غیرقانونی و قاچاق ارز است. نامبرده از عوامل فعال در زیرشاخه حسین مظلومین بوده است.
نماینده دادستان تهران به مشخصات یکی دیگر از متهمان اشاره و تصریح کرد: رضا مردمیدان حاجی آقا متولد ۱۳۵۸ است که عنوان اتهامی وی مشارکت در اخلال نظام ارزی کشور از طریق انجام معاملات غیرقانونی در بازار سکه و ارز بوده است. وی شاگرد قاسمی بوده که حساب های بانکی متعددی به نامش افتتاح شده است.
نماینده دادستان تهران ادامه داد: حسن وزیری یکی دیگر از متهمان این پرونده است که قاسمی از دیگر متهمان پرونده برای اینکه حساب های مردمیدان مورد توجه قرار نگیرد از حساب های این شخص برای معاملات خود استفاده می کرده است. این فرد به عنوان پول چرخان در باند مظلومین به شمار می رفته است. حسب تحقیقات دادستانی تراکنش های وزیری بیش از ۱۵۵ میلیارد تومان در سال گذشته بوده است. نکته قابل تامل در رابطه با فعالیت این فرد افتتاح ۱۲ فقره در بانک ملت برای رسیدن به اهداف باند مظلومین است.
بنا به گفته نماینده دادستان تهران شاهرخ نجفی یکی دیگر از متهمان این پرونده است که اکنون متواری شده است.
مشخصات متهم 70ساله پرونده سکه و ارز
نماینده دادستان تهران در ادامه به مشخصات یکی دیگر از متهمان اشاره و تصریح کرد: اقدس مهرافزا خاله متهم و عمه همسرش که پیرزنی هفتاد ساله است، یکی دیگر از اشخاصی است که نامش در پرونده به عنوان یکی از اعضای شبکه فساد مطرح است. همچنین سروش امیری از دیگر متهمانی است که فاقد اطلاعات در موردش هستیم اما بر اساس تحقیقات، مشخص شده است که این فرد مبالغ واریزی به حساب فرزانه مهرافزا داشته است.
ردپای مدیران بانکی/ افتتاح حسابهای غیر قانونی
وی ادامه داد: پویا نوبخت یکی دیگر از افراد مرتبط با قاسمی است که مراودات مالی زیادی هم با وی داشته است.تراکنش یکی از حسابهای نوبخت حدود ۱۰ میلیارد تومان اعلام شده است. وی که در تاریخ ۵ شهریور ماه بازداشت شده است، خود را دانشجو و بیاطلاع اعلام کرده است.
تورک افزود: احسان فرزامنیا یکی دیگر از متهمانی است که معلم زبان دختر مظلومین بوده است؛ این فرد بنا به خواستهی مظلومین، سیمکارتهایی برای متهم ردیف اول پرونده خریداری میکرده است تا ابزاری برای فعالیتهای باند باشد. پس از دستگیری مظلومین، این شخص اقدام به سوزاندن سیمکارتهایی که به نام خودش بوده است، میکند.
نماینده دادستان تهران تصریح کرد: وحید دهاقین کارمند بانک مسکن، یکی دیگر از متهمان این پرونده است که به درخواست مظلومین و بدون در جریان قرار دادن سایر افراد، اقدام به افتتاح حسابهای بانکی به نامهای فرزانه مهرافزا و سحر مظلومین کرده است. این حسابها برای واریز وجوه بانکی بوده و به عنوان حسابهای مخفی محسوب میشده است.همچنین حمیدرضا خارای کارمند بانک مسکن که رئیس شعبه هم بوده، در افتتاح حسابهای غیرقانونی با اسناد جعلی به باند مظلومین کمک میکرده است. شاهین سیمرغ هم یکی دیگر از متهمانی است که اتهام وی مشارکت در اخلال بازار ارز و سکه از طریق قاچاق ارز و انجام معاملات غیرقانونی است.
وی به مشخصات یکی دیگر از متهمان اشاره و تصریح کرد: حمیدرضا صفایی یکی دیگر از متهمینی است که به دلیل انجام معاملات کاغذی با مظلومینها، علاوه بر اینکه خود شاکی این پرونده است، متهم نیز محسوب میشود. بنابر اطلاعات، این فرد قربانی باند مظلومین بوده است.
دادستانی اشد مجازات را خواستار شد
سرپرست دادسرای جرایم پولی و بانکی پس از اتمام قرائت کیفرخواست صادره دادستانی تهران، خواهان اشد مجازات برای متهمان شد و گفت: گروه مظلومین یک گروه سازمانیافته در حوزه پولشویی از طریق قاچاق ارز محسوب میشود که موجبات اخلال در نظام اقتصادی کشور را سبب شدهاند.
وی ادامه داد: از نظر دادستانی تهران، عناوین اتهامی محرز و طبق ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی و همچنین ماده ۲ از قانون مبارزه با اخلالگران و مواد ۲ الی ۹ قانون مبارزه با پولشویی، دادستانی تهران خواهان صدور رأی مقتضی و همچنین اشد مجازات برای متهمان است.
پس از اتمام قرائت کیفرخواست صادره از سوی دادستانی تهران، حجتالاسلام زرگر ختم نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات باند مظلومین را اعلام کرد و گفت: جلسه بعدی متعاقباً و به زودی اعلام میشود تا متهمان فرصت کافی برای دفاع یا ارائه لایحه به دادگاه را داشته باشند.
مظلومین: اتهامات را قبول ندارم
پس از پایان اولین جلسه رسیدگی به اتهامات وحید مظلومین از متهمان اصلی اخلال در بازار سکه و ارز، متهم در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا اتهامات خود را قبول دارید، گفت: هیچ کدام از اتهامات قرائت شده در دادگاه را قبول ندارم. (الف.مهرافزا) خاله متهم که نام وی در کیفرخواست صادره به عنوان یکی از متهمان مطرح شد در پاسخ به این سؤال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا در جریان سوءاستفاده از حساب های بانکی خود بودید، گفت من چیزی نمی دانم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا عناوین اتهامی خود را قبول دارید گفت: من هیچ چیزی را قبول ندارم. در این هنگام وحید مظلومین خطاب به خبرنگاران گفت: مزاحم این شخص نشوید، او مریض است.
در پایان، این متهم هنگام خروج از دادگاه نسبت به عکاسان بی احترامی کرد.
نظر شما