۱۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۳۶

معاون وزیر بهداشت خبر داد:

پوشش شبکه ای بهداشت در کشور از دست آوردهای انقلاب است

پوشش شبکه ای بهداشت در کشور از دست آوردهای انقلاب است

مشهد- معاون وزیر بهداشت گفت: پوشش شبکه ای بهداشت در کشور از جمله دست آوردهای پس از انقلاب است که بهورزان در تحقق آن نقش مهمی داشته اند.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رئیسی ظهر شنبه در همایش کشوری بهورزان و مربیان سلامت کشور که در مجتمع سپید مشهد برگزار شد اظهار کرد: با توجه به اینکه دوره کاردانی بهورزی به تصویب رسیده است، بهورزانی که پیش از این در این رشته مشغول به کار بوده اند می توانند با شرکت در دوره های آموزشی مدرک کاردانی خود را دریافت کنند.

وی افزود: یکی از مباحثی که در دنیا به عنوان حقوق بشر و حقوق اجتماعی مطرح بوده است، عدالت، است. امروز ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت و ۲۶ هزار مرکز بهداشتی در کشور وجود دارد و این موضوع پوششی ممتاز را ایجاد کرده است.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: افتخار می کنیم روستای بالای هزار نفر جمعیتی وجود ندارد که خانه بهداشت نداشته باشد و این یعنی عدالت سلامت که به دست آوردن آن کار راحتی نیست.

رییسی ادامه داد: در اکتبر ۲۰۱۸ قرار است  قطعنامه  آلماتا دوباره بازنگری شود  و درخواست های فراوانی برای بر حضور جمهوری اسلامی به منظور استفاده از تجارب بسیار ارزنده در قطعنامه دوم که همان بازنگری است وجود دارد که دلیل اصلی آن تجربه موفق ایران در نظام شبکه  و PHC است. بارها از ما درخواست شده که این تجربیات را مستند کنیم و در اختیار همه قرار دهیم. به همین منظور فراخوانی زدیم و توانستیم دو هزار تصویر از فعالیت بهورزان جمع آوری کنیم. 

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه این بهورزان سه ویژگی اصلی داشتند که باعث شد تا این حد مورد توجه جهانیان قرار گیرند تاکید کرد: بومی و خوش نام بودن، جامعه نگر بودن و توجه به همه حوزه ها از جمله ویژگی های بهورزان است. همچنین یکی دیگر از ویژگی های آن ها، وظیفه محور بودن است به این معنی که دقیقا برای آن کاری قرار است انجام دهند آموزش می بینند و این الگویی بسیار موفق است. امروز با وجود ۳۲ هزار بهورز در  کشور بسیاری از شاخص هایی که سازمان بهداشت جهانی برای سال ۲۰۳۰ پیش بینی کرده است در سال ۲۰۱۶ در ایران محقق شده است.

وی ضمن مقایسه ای از شرایط قبل و پس از انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: امروز ۹۸ درصد کشور پوشش شبکه بهداشت داده شده اند در حالیکه قبل از انقلاب و تعداد کمی مراکز بهداشتی در کل کشور وجود داشت، همچنین امید  به زندگی که قبل از انقلاب ۵۵ سال بود، امروز برای اقایان به ۷۲/۵ سال و برای خانم هاو به ۷۵/۵ سال افزایش یافته است.

رئیسی بیان کرد: مرگ هایی که بر اثر عوارض زایمان و بارداری اتفاق می افتاد ۲۰۰ نفر در ۱۰۰هزار نفر بود که امروز این عدد به ۲۰ نفر کاهش یافته است.بخشی که امروز سازمان بهداشت جهانی برای آن برنامه دارد، این است که PHC بهUHC ارتقا پیدا کند و این همان راهی است که ما از قبل برای آن برنامه ریزی کرده ایم و با توجه به منابع مالی می توانیم به سمت تحقق آن حرکت کنیم. 

کد خبر 4397106

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha