۱۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۳۵

حامد فقیهی خواننده شیرازی:

دفتر موسیقی در سنجش خوانندگان جدیت به خرج دهد

دفتر موسیقی در سنجش خوانندگان جدیت به خرج دهد

شیراز- حامد فقیهی هنرمند شیرازی گفت: از دفتر موسیقی انتظار می رود در سنجش هنرمندان موسیقی به ویژه خوانندگان جدیت به خرج دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، حامد فقیهی، هنرمند موسیقی و خواننده آثار پاپ، کلاسیک، اپرا و آکاپلا به شمار می رود که در ورود به دهه چهارم زندگی پله های ترقی را در این وادی به خوبی طی کرده و اکنون در آستانه انتشار نخستین آلبوم اختصاصی خویش کنسرتی برگزار کرد که مورد استقبال همشهریانش قرار گرفت و برای دو روز تمدید شد.

وی بر این باور است که هنوز صلاح ندیده آلبوم منتشر کند، زیرا موجی از موسیقی و خوانندگان وارد جامعه موسیقی شده اند که فضا را نامناسب کرده است.

زمان پخش آلبوم موسیقی مناسب نیست

فقیهی در عین حال می گوید: آلبوم آماده است اما زمان پخش اش مناسب نیست؛ تهیه این آلبوم به سال ۹۳ بر می گردد.

وی که با ترانه شیراز به اوج رسید، می گوید: با شعری از دکتر بیژن سمندر قطعه شیراز را به شیوه آکاپلا آماده کردم؛ اول ایده ام این بود که برای شیراز بسازم و هر سال یک قطعه برای دیگر شهرها و استانها که سال دوم قطعه شیراز ۲ یعنی قطعه جینگه جینگه را ساختم که به موسیقی محلی شیراز بها بدهم.

وی با این باور که هنرمندهای شیراز توانمند هستند و می توانند موفق باشند می افزاید: اگر تولید اثر هنری چند بخش داشته باشد، بزرگترین بخش که تبلیغات است نقطه ضعفی است که آنرا در نظر نمی گیرند و بدین خاطر آنچنان که شایسته است در کشور مطرح نیستند.

فقیهی که آلبوم خود را با آثاری متعلق به موسیقی پاپ کلاسیک عنوان می کند، می گوید: با اینکه در بسیاری کشورها مقام کسب کردم اما ترجیح ام فقط کار روی این نیست و مایلم در دیگر موسیقی ها هم کار کنم.

فقیهی که می گوید ترانه شیراز، او را شناساند، معتقد است: روی ترانه دختر شیرازی یکسال کار و وقت گذاشتم؛ کار دیگرم که اولین کار جدی شیرازی و غمگین است هم منتشر خواهد شد؛ البته ترجیح می دهم روی موسیقی محلی شیراز کار کنم که آنرا بازسازی نمایم.

فقیهی در پاسخ به خبرنگار مهر درخصوص حضور پررنگش در فضای مجازی می گوید: در دنیایی به سر می بریم که همه درگیرش هستیم و شده دنیای واقعی ما و درحال کسب اطلاعات از این دنیاییم؛ من خیلی وقتها برای این موضوع اذیت می شوم، اما هنرمندها اگر در دنیای مجازی نباشند کم کار محسوب می شوند.

این هنرمند جوان که در جشنواره تولیدات صداوسیما استانها حایز مقام برتر خواننده شبکه فارس شده است درباره معیشت هنرمندان در رابطه با موسیقی عنوان می کند: از آنجاکه اغلب هنرمندان موسیقی شیراز درگیر تدریس هستند، چاره ای هم ندارند؛ متاسفانه مردم از هنرمندان شیرازی کمتر استقبال می کنند، زیرا در شیراز به ندرت پیش می آید که کنسرت هنرمندان شیرازی را حمایت کنند.

فقیهی در عین حال کنسرت های اخیر هم به خاطر شرایط اقتصادی با مشکل روبه رو دانسته و می گوید: تدریس برای یک هنرمند که اجرا دارد حکم درجا زدن است اما به خاطر معیشت هنرمندان ناچار هستند به این موضوع تن در دهند.

متاسفم برای کسانی که بلیت به قیمت های گزاف تهیه می کنند

وی همچنین درخصوص برگزاری کنسرت می گوید: شیراز پس از تهران بیشترین تعداد کنسرت رادارد  و به همین اندازه مورد استقبال واقع می شود، البته خیلی بد است که در کنسرت های اول برخی خوانندگان بلیت آن به ارقام نجومی می رسد و متاسفم برای کسانی که بلیت آنرا به قیمت های گزاف تهیه می کنند.

فقیهی البته این را هم مورد اشاره قرار می دهد که علاقه مندان به موسیقی در شیراز بلیت خوانندگان تهرانی را می خرند اما وقتی به شیرازی ها که می رسند از قیمت آن گلایه دارند.

وی که از سال ۹۱ با کنسرت خراسان پا به عرصه اجرای همگانی گذاشت می گوید: فقط سال ۹۶ کنسرت نداشتم، اما امسال به جرات می توانم عنوان کنم متفاوت تر از دیگر اجراها بودم.

فقیهی این اجرا که در شیراز برگزار شد را حاوی یک پراکندگی قطعات دانست که دوست داشته روی صحنه بیاورد.

این هنرمند جوان موسیقی شیراز که دست کم ۲ بار در جشنواره موسیقی فجر موفق به کسب مقام شده است استقبال از کنسرت خود را خوب ارزیابی کرد و ادامه می دهد: پس از شیراز قرار است در تهران باشد و این اجرا در فرهنگسرای نیاوران خواهد بود که برای من مهم است و ترجیح می دهم حرفه ای باشد.

فقیهی درباره حاشیه های کنسرت برخی خواننده های مطرح در چند وقت اخیر هم عنوان می کند: اجرای پلی بک به نظرم داستانی رایج در دنیا است و خواننده های بزرگ که خیلی اجراهای صحنه ای دارند می گذارند، اما عنوان آن را پرفورمنس قرار می دهند که در ایران این موضوع بد جا افتاده است.

خواننده ها با نگرانی به اجرای زنده در شیراز می آیند

وی با این وجود این شیوه را توهین به مخاطب عنوان کرد و افزود: این که پول اجرای زنده را می گیرد و قطعه ضبط شده را به مخاطب ارایه کند باعث شده خیلی خواننده ها با نگرانی به اجرای زنده در شیراز بیایند؛ از دفتر موسیقی انتظار می رود در حوزه سنجش هنرمندان جدیت به خرج دهد.

این هنرمند شیرازی افزود: در ایران جشنواره ای برای حرفه ای ها نداریم و جشنواره فجر برای کسانی است که تازه وارد عرصه موسیقی شدند، این در حالیست که ما تعداد کم گروه تلفیقی یا راک داریم اما همه اینها در یک دایره قرار دارند و مردم ما اینها را از هم تفکیک نمی کنند.

این هنرمند ۳۰ ساله بزرگترین کمبود موسیقی شیراز را تهیه کننده های فرهیخته و هنردوست ارزیابی می کند و می افزاید: خیلی از تهیه کننده ها تمایلی برای سرمایه گذاری روی هنرمندان شیرازی ندارند و پیشنهاد می دهم که از سودهای کلانی که از کنسرت های مطرح به دست می آید، مبلغی اندک برای تهیه آثار هنرمندان شیرازی اختصاص یابد.

فقیهی همچنین خوانندگان شیرازی را مواجه با کم لطفی تهیه کنندگان شیرازی دانسته و می گوید: شیرازی ها خیلی به دنبال برندسازی نیستند و خود را دست کم می گیرند.

وی درباره آلبوم خود یادآوری می کند: موسیقی در این آلبوم شیرازی نیست، اما آلبوم دوم به فاصله ۶ ماه حرفه ای تر ارایه می شود.

فقیهی ادامه می دهد: من از کودکی دوست نداشتم مانند خواننده های برند باشم و موسیقی کلاسیک و اپرا را دوست داشتم؛ الگوی من بر اساس موسیقی جهانی بود، از این رو تلاش کردم قطعات فاخر را در کنسرت اخیرم داشته باشم.

اجرای ۱۲ قطعه از خوانندگان مطرح موسیقی دنیا

این در حالیست که خواننده برتر جشنواره تولیدات استانی صداوسیما می افزاید: در این کنسرت قطعات لایت اجرا شد تا بتوانم ذایقه مردم را تغیر دهم؛ ۱۲ قطعه از خوانندگان مطرح موسیقی دنیا به همراه قطعاتی از استاد محمد نوری و شهرداد روحانی و دو قطعه از خودم که یکی هنوز منتشر نشده است به صحنه رفت. 

فقیهی می گوید: شیراز را دوست دارم و از جمله کسانی نیستم که شیراز را ترک کنم اما وقتی سقفش برای پیشرفت کوتاه است شاید ناچار به ترک آن شوم.

کد خبر 4397239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha