۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵

سقوط ارز ملی در اقتصادهای در حال ظهور؛

کدام ارزهای آسیایی در برابر بحران ارزی منطقه مقاومت کرده‌اند؟

کدام ارزهای آسیایی در برابر بحران ارزی منطقه مقاومت کرده‌اند؟

در بحران شدیدی که باعث سقوط ارز اقتصادهای در حال ظهور در دو هفته اخیر شد، برخی از ارزهای آسیایی به خوبی مقاومت کردند؛ باهت تایلند و رینگیت مالزی.

به گزارش خبرنگار مهر ، سی‌ان‌بی‌سی در گزارشی با اشاره به بحران سقوط ارز ملی کشورهای در حال توسعه طی ماههای اخیر، ارزهای مقاوم در برابر سقوط و علت این مقاومت را مورد اشاره قرار داده است که متن کامل این گزارش به این شرح است:

 در بحران شدیدی که باعث سقوط ارز اقتصادهای در حال ظهور در دو هفته اخیر شد، برخی از ارزهای آسیایی به خوبی مقاومت کردند؛ باهت تایلند و رینگیت مالزی.

باهت تایلند واقعا به علت عملکرد فوق‌العاده خود منحصر به فرد بود، درحالی‌که رینگیت مالزی هم، هرچند به اندازه ارز تایلند قدرتمند نبود، اما مقاومت خوبی از خود نشان داد و به اندازه ارزهای سایر منطقه آسیا سقوط نکرد. متخصصان می‌گویند که این دو اقتصاد در برخی از مسائل با هم مشترک هستند؛ تورم پایین به علاوه مازاد تجاری بسیار بالا.

ارز اقتصادهای درحال ظهور، این اواخر همچنان سقوط می‌کرد و برخی از آنها به رکوردهای پایین جدیدی دست یافتند.

بدترین عملکردها مربوط به پزوی آرژانتین، لیره ترکیه، روپیه اندونزی و روپیه هند بود که وحشت از انتشار سقوط ارزش ارزهای ملی را در همه کشورهای دارای اقتصاد در حال ظهور به راه انداخت.

برای نمونه لیر ترکیه، ۴۰ درصد، پزوی آرژانتین ۵۰ درصد و روپیه بیش از ۱۲ درصد از ارزش خود را از دست دادند.

باهت تایلند بهترین عملکرد را در بین ارزهای آسیا به خود اختصاص داد و از اواسط آگوست تا کنون ۱.۳ درصد رشد کرد. باهت در طول سال هم نرخ خود را ثابت نگاه داشت.

تایلند دارای مازاد حساب بسیار بزرگی است که بیشتر آن مربوط به رشد قدرتمند بخش توریسم است. مازاد تجاری قدرتمند باعث تقویت ارز یک کشور می‌شود، چراکه نشان می‌دهد این کشور وابستگی کمتری به ارزهای خارجی دارد.

مالزی یک صادرکننده بزرگ نفت است، بنابر این قیمت بالاتر نفت به این کشور کمک کرده است تا مازاد تجاری قدرتمند کنونی را به دست آورد.

سرمایه‌گذارانی که به دنبال فرار از روپیه در حال سقوط اندونزی هستند ممکن است بخواهند در رنگین مالزی سرمایه‌گذاری کنند، چراکه ارز مالزی هم می‌تواند به همان میزان در تجارت کالاهایی مانند روغن پالم (نخل) مفید باشد. این دو کشور، دو تولیدکننده و صادرکننده بزرگ روغن پالم در جهان هستند.

امسال نرخ برابری رنگیت مالزی در برابر دلار تنها ۱.۴۴ درصد افت داشته است.

البته در جاهای دیگر آسیا، وون کره‌جنوبی، دلار سنگاپور و دلار تایوان، هم عملکردی نسبتا خوب داشتند.

وون کره و دلار تایوان هم با پشتوانه مازاد تجاری بالای کشورهایشان، مقاومت خوبی در برابر بحران ارزی از خود نشان داده‌اند.

کد خبر 4398802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha