۶ بهمن ۱۳۸۵، ۱۱:۳۱

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان در جمع خبرنگاران:

سیاست دولت کاهش رده های مدیریتی است / تصمیم قطعی برای صادرات آب به کویت اتخاذ نشده است

چنانچه به لحاظ محاسبه بیلان آب چیزی مازاد در حوزه کرخه باشد دولت برای صادرات آب به کویت تصمیم می گیرد، بنابراین هم اکنون هیچ تصمیم قطعی در این مورد گرفته نشده و طرف کویتی نیز در این خصوص اقدام نکرده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، سید جعفر حجازی مدیر عامل سازمان آب و برق استان خوزستان پنجشنبه شب در جمع خبرنگاران پارلمانی که به دعوت وزارت نیرو برای بازدید از پروژه های این وزارتخانه به استان خوزستان دعوت شده بودند در یک نشست مطبوعاتی در خصوص علت تغییرات اداری و کوچک سازی این سازمان اظهار داشت: دستگاههای دولتی طبق قانون برنامه چهارم و لایحه بودجه مکلف بودند تا پایان آذرماه تشکیلات کلان خود را به تایید دولت برسانند .

"در این راستا، همه سازمانهای آب و برق کشور طرح های خود را به سازمان مدیریت دادند اما تشکلات ما به دلیل کلان بودن و وسعت زیاد هنوز به تایید وزارت نیرو نرسیده و شرکت مادر تخصصی ما نظرش این است که تعدادی از این حوزه ها ادغام شود و ساختار موجود کوچکتر شود اما نظر ما این است که این کار زمان بر است و نمی توان آن را یک روزه انجام داد."

وی افزود: سیاست کلی دولت در راستای اصل 44 و سپرده کارها به بخش خصوصی است و نظر دولت بیشتر در کاهش رده های مدیریتی است و ما هم سعی خواهیم کرد این موضوع را تا سطح 20 درصد کاهش دهیم.

حجازی در پاسخ به سئوال خبرنگاری که از چگونگی صادرات آب به کویت جویا شد گفت: در کل اراضی مطالعه شده حوزه کرخه که محل تامین آب برای کویت منظور شده بود در بیلان آب کرخه محاسبه شده  تا مازاد آب مشخص شود. بخشی از آب های زیر زمینی حوزه کرخه پتانسیل یابی شده که به آبهای سطحی اضافه می شود . لذا از آن محل برای صادرات آب به کویت محاسبه شده که علاوه بر شبکه های حدود 350 هزار هکتار زیر کرخه امکان تامین آب برای شرب وجود دارد.

وی با اشاره به خطر انتقال آب به دشت ازادگان در سال آینده از سمت کرخه تصریح کرد: چنانچه به لحاظ محاسبه بیلان آب چیزی مازاد در آن حوزه باشد دولت برای صادرات آب به کویت تصمیم می گیرد، بنابراین هم اکنون هیچ تصمیم قطعی در این مورد گرفته نشده و طرف کویتی نیز در این خصوص اقدام نکرده است.

حجازی در خصوص انتقال آب کارون به رفسنجان که مخالفت نمایندگان استان را نیز بدنبال دارد تصریح کرد: در سفری که وزیر نیرو به استان داشت صریحات اعلام کرد در حال حاضر اجرای انتقال آب کارون به رفسنجان تحت عنوان طرح "بهشت آباد" متوقف است. قرار بود یک میلیارد متر مکعب در سال از سرشاخ ها برای منطقه مرکزی کشور که دچار مشکل است آب انتقال داده شود ولی به دلیل محاسبات اقتصادی به این جمع بندی رسیدند که آب در حد مصرف صنعت و شرب یعنی رقمی حدود 150 تا 200 میلیون متر مکعب انتقال دهند. اگر در این حد رقم کاهش پیدا کند تاثیر زیادی نخواهد داشت.

وی در پاسخ به سئوالی خبرنگاری که از تدابیر موجود  برای جلوگیری از خاموشی در کشور بنا به گفته وزیر پرسید خاطرنشان کرد: ما در خطوط انتقال ، قطعی نداریم . مصرف برق کشور سالیانه 5/9 درصد و در خوزستان 5/13 تا 14 درصد افزایش دارد. اگر بتوانیم برنامه ریزی داشته باشیم و تولید را سالانه ده درصد بالا ببریم در این رابطه مشکلی نخواهد داشت.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان یکی از مشکلات این استان را مصرف بی رویه برق غیر مجاز خواند و افزود: از کل یک میلیون مشترک برق ، حدود 236 هزار مشترک غیر مجاز داریم و دلیل آن نبود توان اقتصادی برای پرداخت قبوض برق و استفاده زیاد از کولرهای گازی در فصل گرما است که این هزینه را افزایش می دهد و باعث می شود مردم به استفاده از برق  غیر مجاز روی آورند.

حجازی در ادامه از قول مساعد وزارت نیرو برای برطرفی نقاط کور در خصوص قطعی برق قبل از رسیدن فصل تابستان خبر داد.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ما این پتانسیل وجود دارد که اگر افزایش تولید برق را انجام دهیم و مازاد برق داشته باشیم بتوانیم بخشی از آن را به عراق و به قیمت جهانی صادر کنیم. البته دلیل اینکه بخش خصوصی حاضر شده تا 5 نیروگاه در استان خوزستان احداث کند صدور برق به دیگر نقاط است.

حجازی در خصوص مشکل کمبود برق در خوزستان تاکید کرد: مشکل عمده ما در توزیع برق است نه تولید آن و در کشور به لحاظ مصرف کل، کمبود نیروگاه نصب شده نداریم، بلکه عمده مشکل ما در پیک مصرف است که این مشکل در فاصله ساعت 6 تا 11 شب که مصرف برق در کل کشور بسیار بالا است اتفاق می افتد.

وی یادآور شد: وجود اشکالات در نیروگاهها باعث برخی خاموشی ها بوده نه ظرفیت تولید که با ایجاد خطوط جدید این مشکل حل خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران خوزستان در خصوص تدابیر امنیتی سدها برای جلوگیری از تهدیدات دشمنان خاطرنشان کرد: معمولا سدهای ما به لحاظ مقاومت بدنه و سازه در معرف تهدید نیستند بطوری که در دوران دفاع مقدس کشور عراق که سعی داشت با موشک های دقیق فرانسوی آنها را هدف قرار دهد موفق نشد  تاثیر چندانی در بدنه سد داشته باشد.

حجازی گفت: آنچه مهم  است این است که عمده تاسیسات نیروگاهها در زیر کوه ساخته شده  و امکان  آسیب پذیر وجود ندارد و تنها قسمتی که ممکن است آسیب ببیند شبکه ترانس و پست ها است که البته این قسمت ها نیز سریع بازسازی می شود بنابراین ما از این جهت نگرانی نداریم.

وی درآمد دولت از کل سدهای استان خوزستان را حدود 300 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این رقمی است که با نرخ دولت محاسبه می شود نه ارزش واقعی آن، که از این رقم تقریبا 200 میلیارد تومان به توسعه سدسازی اختصاص می یابد و بخش دیگری برای بهینه سازی و بازسازی نیروگاهها و کارهای اساسی آن هزینه می شود.

حجازی در مقدمه سخنان خود نیز در این نشست مطبوعاتی اظهار داشت: استان خوزستان دارای 33 میلیارد متر مکعب آب جاری و حدود 3 میلیارد متر مکعب آبهای زیر زمینی پتانسیل یابی شده دارد جمعا ما برای 36 میلیارد متر مکعب در سال باید برنامه ریزی انجام دهیم که این مقدار آب از 5 حوزه رودخانه کرخه ، دز ، کارون ، مارون الله  و حوزه جراحی به دشت خوزستان سرازیر می شود.

وی افزود: ما برای حدود 50 درصد این آب یعنی 17 میلیارد متر مکعب ، ظرفیت ذخیره داریم و میزان حداکثری که می توانیم مهار کنیم 8 میلیارد متر مکعب است. بنابراین اجرا و تکمیل سدهای کارون 4 ، بختیاری و کارون 2 ظرفیت و پتانسیل مهار همه آبهای جاری را می تواند در بر داشته باشد.

حجازی استفاده آب رودخانه های خوزستان را در 3 حوزه صنعت، شرب و کشاورزی عنوان کرد و گفت: بالا 90 درصد این آب برای کشاورزی و کمتر از ده درصد برای صنعت و شرب مصرف می شود.

وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت آب ما فقط برای یک میلیون هکتار از اراضی قابل کشت آبی ، می توانیم شبکه مدرن سنتی برنامه ریزی کنیم تصریح کرد: حدود 200 هزار شبکه و تاکنون 344 هزار هکتار (به طور متوسط حدود 30 هزار هکتار در سال) به بهره برداری رسیده است و حدود 640 هزار هکتار شبکه باقی مانده است که باید طبق مصوبه ای که در سفر هیات دولت به استان انجام شد ظرف ده سال شبکه های  اصلی و فرعی را با منابعی که دولت تخصیص می دهد تمام کنیم تا از تمام پتانسیل آب سدها استفاده شود.

حجازی گفت: راهکار این موضوع این است که دولت سالیانه از سه منبع دو درصد منابع نفت، صندوق ذخیره ارزی و بودجه عمومی دولت سالیانه حدود 450 میلیارد تومان تامین کند  که تا سال 96 تمام یک میلیون هکتار اراضی قابل کشت آبی زیر شبکه برود.

بر اساس نرم های بانک  کشاورزی به ازای این 640 هزار هکتار حدود 480 هزار شغل جدید ایجاد می شود و بستر برای اجرای شبکه های اصلی و فرعی کاملا فراهم است که امیدواریم با سفر هیات دولت و اجرای مصوبات این کار با شبکه های اصلی ظرف هفت سال و با شبکه های فرعی ظرف ده سال تمام شود.

حجازی در بحث ساماندهی رودخانه های استان خوزستان نیز یادآور شد:ما در حال حاضر در خوزستان 2500 کیلومتر رودخانه داریم ، رودخانه کارون با طول 900 کیلومتر طولانی ترین رود کشور است و یکی از وظیفه های ما ساماندهی رودخانه های استان است.

وی گفت: یکی از کارهایی که در خصوص ساماندهی رودخانه ها باید انجام شود از جهت آسیب هایی است که مستمرا در خوزستان به دلیل عدم تکمیل و اجرای سایر سدها اتفاق می افتد. بطوری که در ده سال گذشته حدود 633 میلیارد تومان خسارت به زیر ساخت ها و اراضی کشاورزی و تاسیسات وارد شده است.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردی که داشته ایم اگر بخواهیم همه رودخانه های استان را ساماندهی کنیم حدود 310 میلیارد تومان هزینه دارند که از این رقم 210 میلیارد تومان مربوط به رودخانه کارون و 100 میلیارد تومان مربوط به سایر رودخانه های استان است.

حجازی استفاده بهینه از آب رودخانه های استان، افزایش کیفیت آب و کشتیرانی در رودخانه کارون را از جمله مزایای ساماندهی آب رودخانه ها اعلام کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: دولت امسال 710 میلیارد تومان اعتبار به خوزستان اختصاص داده است که البته با توجه به پتانسیل موجود و حجم کاری که می شود در استان انجام داد این مبلغ بسیار ناچیز است و اگر مصوبات سفر هیات دولت عملی شود حدود200 میلیارد تومان در سال برای انتقال این برق نیاز است.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان در پایان خاطرنشان کرد: رقم قابل توجهی برای این موضوع پیش بینی شده که امیدواریم در سنوات سال 86 تا 88 که تعهد شده، 5 نیروگاه توسط بخش خصوصی و 4 نیروگاه حرارتی توسط بخش دولتی و همچنین ایجاد پست های برق احداث شود و در کشور بتواند نیاز برقی خود را تامین کند.

کد خبر 439892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha