۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۳۰

معاون امور مراتع سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور:

سند راهبردی مراتع کشور تدوین می شود

سند راهبردی مراتع کشور تدوین می شود

مشهد-معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها و مراتع کشورگفت: سند راهبردی مراتع کشور با کمک اساتید دانشگاه و صاحبنظران تدوین می شود.

به گزارش خبرنگارمهر، ناصر حیدری پور صبح دوشنبه در گردهمایی هماهنگی و هم اندیشی امور مراتع کشور اظهار کرد: کارگروه تدوین سند راهبردی بخش مرتع کشور تشکیل شده است و در این راستا از اساتید و صاحبنظران باید کمک گرفته شود تا بتوانیم به سندی راهبردی برای تمام کشور دست یابیم.

وی افزود: اعتبارات موثری برای احیای مراتع در نظر گرفته نمی شود و در تخصیص اعتبارات اولویت به طرح های دیگری از قبیل آب شرب و طرح های هادی داده می شود.

معاون آبخیز داری سازمان جنگلهای کشور ادامه داد: تخریب مراتع، تخریب منابع طبیعی و حیات است و ما باید بررسی کنیم مشکل فعلی امور مراتع کشور چیست آیا اعتبار مشکل اصلی است یا عدم تلفیق برنامه ها و یا مجری های برنامه ها؟

وی بیان کرد: برای بهینه کردن بهره برداری از مراتع با توجه به حج عظیم دام موجود در کشور باید چاره اندیشی شود و نگاه ما به نسبت به قبل باید تفاوت داشته باشد و بررسی کنیم که با ظرفیتی که مراتع کشور دارند چه نوع دامی بیشتر مناسب است.

حیدری پور اضافه کرد: باید در کشت گونه های گیاهی در مراتع تجدید نظر شود و از گونه هایی استفاده شود که سریع الرشد باشند و همچنین حجم علوفه دهی بالاتری داشته باشند وبا استفاده از اعتباراتی که امسال تخصیص یافته است باید با برنامه ریزی دقیقتر بهره وری را بالاتر برده تا با عملکرد بهتر بتوانیم برای سال آینده اعتبارات بیشتری در این حوزه جذب کنیم.

وی خاطر نشان کرد: طبق نقشه‌های توپوگرافی سالیانه ۴۱۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور وجود دارد که بخشی از این آب ها تبخیر و بخشی به دلیل نبود مدیریت مصرف به هدر می رود که به نظر می رسد برای مقابله با شرایط خشکسالی ها و تغییرات اقلیمی به حفظ نزولات جوی بیش از پیش باید توجه شود.

معاون آبخیز داری سازمان جنگلها و مراتع کشور افزود: در سطح حوزه‌های آبخیزداری بالغ بر ۳۷۰ دشت ممنوعه و ۳۸۷ دشت بحرانی داریم و باید برای تعریف سفره‌ها برنامه عملیاتی داشته باشیم و پیگیری می‌کنیم تا با کارکردهای عملیاتی و موثر، کشاورزی بهتری را داشته باشیم.

حیدری پور گفت: اجرای عملیات در ۶۲۷ حوزه آبخیز در اولویت برنامه های امسال است و با تاکید بیشتری در دستور کار قرار داد و با اجرای پروژه در این حوزه‌ها بالغ بر ۲۰۰ هزار خانوار از جمعیت کشور از منافع آن بهره‌مند خواهند شد.

کد خبر 4398997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha