به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت بازرگانی، وزیر بازرگانی در نشستی با مدیران بانک ملی جمهوری اسلامی ایران با بیان این مطلب افزود: بانکها باید فعالیت خود را گسترش دهند و در تعامل با اقتصاد جهانی تنها به فعالیت در داخل کشور بسنده نکنند.
سید مسعود میرکاظمی گفت: برای رسیدن به معیارهای جهانی و حضور ماندگار و رقابت پذیر در بازارهای بین المللی باید تحولگرا، خلاق و نوگرا باشیم و این مسئله باید از نظام بانکی خصوصا بانک ملی به عنوان یک الگو و معیار برای دیگر بانکها آغاز شود.
وزیر بازرگانی با تاکید بر این که تحولات باید از داخل نظام بانکی آغاز شود، تصریح کرد: اصلاح، حذف و پالایش دستورالعمل ها و مقررات سنتی در بانک ملی می تواند نقطه مثبت و امیدوار کننده ای برای شروع سخت زدایی و نوگرایی در نظام اقتصادی کشور باشد.
میر کاظمی ادامه داد: عضویت ناظر ایران در سازمان تجارت جهانی ایجاب می کند که نهادهایی که فعالیت اقتصادی دارند به اصلاح ساختار، چابک سازی، رقابت پذیری ، دانش گرایی و نوگرایی روی آورند.
وی با تاکید بر این که تحول در خدمات پولی نقش مهمی در این دگرگونی اقتصادی ایفا می کند ، اظهار داشت: با توجه به رشد چشمگیر تجارت در مقابل تولید، صادرات که نهالی نوپا در اقتصاد کشور بوده و به تازگی مورد توجه قرار گرفته ، برای رسیدن به بازارهای جهانی نیاز دارد در کنار موارد ذکر شده و ایجاد زنجیره های تامین و خوشه های صادراتی از سوی نظام قدرتمند مالی و پولی ملی حمایت شود.
سید مسعود میر کاظمی وزیر بازرگانی خاطرنشان کرد: توجه به مطالعه بازار به عنوان یک مسئله محوری می تواند سرمایه گذاری های کشور را جهت بخشیده و هدف دار کند و نظام پولی و بانکی کشور می تواند به عنوان یک پشتوانه در این امر دغداه های موجود را از بین ببرد.
وی با اشاره موکد بر این که سرمایه گذاری باید در جایی انجام بگیرد که بیشترین بهره وری و توسعه را بهدنبال داشته باشد، افزود: نباید اجازه داد منابع مالی و اعتبارات بانکی وارد چرخه ای شود که گردش مالی آن در سال کم بوده و با احتکار، کاهش کیفیت و بالا بردن قیمت تمام شده ، مصرف کننده را دچار مشکل سازد.
وزیر بازرگانی گفت: واحدهای تولید کننده ناب و چابک نیازی به انبار برای محصول نهایی خود ندارند چرا که بنگاه موفق باید در کوتاه ترین زمان نیاز بازار را شناسایی، محصول را طراحی و تولید کند و باید توجه داشت که شاخص بهره وری از کالای عرضه شده به دست می آید نه با احتساب کالای تولید یا در دست تولید.
میر کاظمی با یادآوری رشد نقدینگی در سالهای گذشته، ادامه داد: با این وجود پول در گردش در بخش های مختلف کشور و در میان مردم کم می باشد و این به دلیل گردش مالی بسیار کم آن در بنگاههای اقتصادی است.
وی با نام بردن از بانک ملی به عنوان توقع الگوی مدیریت پول در کشور به مدیران این بانک، اعلام کرد: بانک به عنوان یک بنگاه اقتصادی باید با بهره گیری از شیوه های نوین و فناوری های روز هزینه ها را کاهش و خدمات رسانی را به بالاترین کیفیت در کوتاه ترین زمان برساند.
وزیر بازرگانی اظهار داشت: بانکها باید با بهره گیری از امکانات ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارتباطات به سمت جلب رضایت مشتری حرکت کنند.
وی با انتقاد از گسترش دستگاههای ATM از مدیران بانکهای کشور خواستار شد: در کنار گسترش این موارد به دنبال جایگزینی بانکداری الکترونیکی و توسعه فعالیت های مجازی در مقابل سیاست صرفا تغییر در شیوه پرداخت اسکناس اشاره کرد.
میر کاظمی تصریح کرد: سیستمهای کاعذ بازی، سنتی و کند باید جمع شده و به جای آنها با توجه به تعامل سه محور نرم افزار، سخت افزار و مغزافزار ، روشهای نوین بانکداری جایگزین شود.
وزیر بازرگانی با تاکید بر این که استفاده از روشهای نوین، شفاف سازی را به دنبال دارد، تاکید کرد: شفاف سازی موجب کاهش خسارات و بی نیازی به بازرسی و نظارت های مکرر شده و در کنار افزایش بهره وری ، سوءتفاهمات و سوء نیتها را از میان برخواهد داشت.
میر کاظمی با دعوت از مدیران بانکهای کشور برای تبدیل شدن به مدیران تحولگرا و مشتری مدار باید به دستورات دینی توجه داشته باشیم و نباید دو روز از زندگی مان مانند هم باشد و اعمال تغییرات را از صفات متمایز مدیران تحولگرا دانست و توضیح داد: در روشهای جدید بانکداری و اداره بنگاههای اقتصادی مدیران از نظرات مشتریان برای اصلاح ساختار و رفع نواقص استقبال می کنند و خلاقیت و ابتکار را مرهون نظارت مشتریان می دانند.ن
وزیر بازرگانی به تمام فعالان نظام بانکی کشور یادآور شد: پولی که در سیستم بانکی در حال گردش است متعلق به مشتری بوده و مشتری است که سهامدار و مالک اقتصاد کشور است و ما خدمتگزاران ایشان هستیم.
میر کاظمی در پایان ضمن تاکید بر لزوم رقابت با بانکهای خارجی گفت: این رقابت در کشور می تواند ایجاد توانمندی و رشد نظام بانکی کشور را به دنبال داشته باشد و باید قبول کنیم که امروز بدون توجه به تحولات و اتفاقاتی که در جهان رخ می دهد نمی توان به اعتلای اقتصادی خود بپردازیم.
نظر شما