۲۰ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۰۹

طی بیانیه ای عنوان شد؛

باید با تأسی از سبک زندگی حسینی به استقبال محرم برویم

باید با تأسی از سبک زندگی حسینی به استقبال محرم برویم

ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی به مناسبت فرا رسیدن محرم‌الحرام سال ۱۴۴۰ هجری قمری بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی به مناسبت فرا رسیدن محرم‌الحرام سال ۱۴۴۰ هجری قمری بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

قال الله(عز و جل):﴿فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ﴾هود، آیه ۱۱۲.

(پس همان گونه که فرمان یافته‌ای استقامت کن)

همواره در زندگی انسان، نبرد حق و باطل، مورد توجه و مناقشه جویندگانِ راه حقیقت بوده است. یکی از مؤلفه‌های استراتژی قیام‌ها و نهضت‌ها، «مقاومت» است؛ تا اصلاح امت و تربیتِ انسان‌ها در راستای کرامت انسانی تحقق یابد. دشمن همواره در حال تهاجم است. مقاومت و مقابله در جنگ سخت یک نوع ساز و کاری دارد و مقاومت و مقابله در جنگ نرم تدبیر و مدیریت دیگری را می‌طلبد. امروزه، جهان سلطه با هجمه اقتصادی به جنگ اقتصادی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به گستره تمام دنیایش، وارد صحنه شده است. بهترین راهکارِ مقابله با این نوع جنگ، فرمایش و شعار سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری است که فرمودند: «اقتصاد مقاومتی» و «حمایت از کالای ایرانی» است، که حقیقتاً باید مورد توجه مسئولین نظام و مردم شریف ایران قرار گیرد.

دانش آموختگان مکتب سرخ حسینی بر این باورند که تحریم‌ها، در صورت مقاومت و مدیریت صحیح کارگر نخواهد بود. آنها، از محاصره و تحریم‌ها بر پیامبر اعظم(ص) «شعب ابی طالب» تا تحریم‌های یزیدیان بر خیام حسینی و پیشوایانِ دیگر را به خوبی به خاطر دارند و فرمان خداوند به رسولش را که فرمود: ﴿فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ﴾ را نصب العین خود قرار داده‌اند.

عدم همراهی از داخل کشور با عنوانی نظیر؛ چشم دوختن به خارج از ایران جهت رفع همه مشکلات به واسطه برجام، گمراه خواندنِ جمهوری اسلامی، تشویق به نپرداختن مالیات، احتکار کردن و اخلال در بازار ارز و سکه... سبب خشنودی دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی و فاصله گرفتن از آموزه‌های سید الشهداء در قیام خونین کربلا است. در نتیجه با اتکال به خداوند، نیروهای داخلی با هم‌افزایی هر چه بیشتر باید به سمت خنثی کردن حربه‌های اقتصادی دشمن بروند و از این آزمون هم، سربلند خارج گردند.

در این راستا با عنایت به تقارن ماه محرم با هفته دفاع مقدس و شروع سال تحصیلی باید بر غنای بیشتر مجالس مذهبی و با تأسی از سبک زندگی حسینی و حماسه کربلا به استقبال محرم رفته و توجه مؤمنین و محبین اهل بیت(علیهم السلام)، به خصوص دلدادگان سالار شهیدان(علیه السلام)، در هیئات مذهبی و برگزار کنندگان برنامه‌ها و مراسم فرهنگی، تبلیغی، عزاداری‌ را به نکات زیر جلب می‌نماید:

۱) بسترسازی مناسب جهت ارتقاء هر چه بیشتر فیوضات معنوی و حماسی در مراسم عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین(علیه السلام).

۲) ساماندهی برنامه‌ها و دسته‌های عزاداری، در ایام سوگواری، با رعایت نظم و انضباط از حیث مکان، زمان و محتوای برنامه‌ها.

۳) برنامه‌ریزی جهت بهره‌مندی بیشتر از سخنرانان و خطبای ارزشمند و مداحان و ذاکران و نیز قاریان گرامی در برنامه‌های عزاداری با قرائت قرآن کریم و بیان روایات اسلامی و ذکر احکام شرعی و تبیین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در «چهلمین سالگی انقلاب اسلامی».

۴) توجه دادن عزاداران توسط مبلغین و روحانیون جهت پرهیز از اقدامات موهن و خرافی و لزوم تعظیم شعائر دینی بر اساس محکمات دینی و حرمت نگه داشتن ایام عزاداری.

۵) توجه و تأکید برمحوریت روحانی ومبلغ درتمام برنامه‌های عزاداری محرم و صفر از قبیل منابر،دسته‌روی‌ها و....

۶) ساماندهی «ایستگاه‌های صلواتی» مطابق دستورالعملی که سازمان تبلیغات اسلامی تهیه و ابلاغ نموده است جهت انجام امور فرهنگی در راستای زدودن آسیب‌های اجتماعی نظیر؛ آزادی زندانیان غیر عمد...

۷) برنامه‌ریزی مناسب در مراسم سوگواری برای عزاداران و بهره‌گیری از جلسات قرآن، ادعیه و زیارات، مناجات مأثوره از ائمه طاهرین(علیهم السلام) در برنامه‌های اصلی و جنبی هیئات.

۸) توجه ویژه مسئولین هیئات برای اقامه نماز جماعت در مراسم عزاداری حسینی با موضوع مسجد و خلق زیباترین و ماندگارترین اقامه نماز جماعت در ظهر عاشورا.

۹) غنیمت دانستن حضور کودکان، نوجوانان و جوانان در مراسم عزاداری امام حسین(علیه السلام) و واگذاری مسئولیت بخشی از برنامه‌ها به آنها جهت نهادینه شدن خدمتگزاری جوانان در دستگاه حضرت ابا عبدالله الحسین(علیه السلام) و کسب تجربه عملی در هیئت داری.

۱۰) در انتخاب پیام‌های عاشورایی برای فضاسازی و تبلیغات محیطی باید دقت لازم به عمل آید، تا مطابق با اهداف قیام حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) باشد. لذا باید از نشر هرگونه مطالب سخیف در کتیبه‌ها، پوسترهاللهخودداری شود.

۱۱) طرد عناصر تندرو و مسأله‌دار برای راهبری هیئات و مجلس مذهبی. با شناخت عناصر نفوذی در حیطه هیئات حسینی می‌توان نقشه‌های افراطیونی نظیر، «تشیع انگلیسی» را خنثی نمود.

۱۲) بستر سازی برای انتشار رسانه‌ای اجتماعات با شکوه عزاداران و نحوه صحیح عزاداری به سبک سنتی درایاممحرمو صفر، در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی.

۱۳) پرهیز از ایجاد هرگونه مزاحمت و نارضایتی برای مردم در اجرای برنامه‌های عزاداری محرم به لحاظ زمان و مکان.

۱۴) فراهم آوردن تمهیدات لازم برای برقراری ایمنی مساجد و حسینیه‌ها و سایر اماکن مذهبی (برق، گاز، ورودی‌ها و خروجی‌ها، استحکام سازه‌ها و تجهیزات و...) با توجه به حضور گسترده شهروندان در مراسم.

۱۵) ارتباط و تعامل پیوسته و مستمر مسئولین هیئات مذهبی با نیروی انتظامی منطقه خود، برای هم افزایی و ارتقاء ضریب امنیت و نظم مراسم عزاداری و توجه و رعایت محتوای اطلاعیه‌های نیروی انتظامی جهت برپایی مطلوب و بهینه عزاداری‌ها.

در پایان یادآور می‌گردد که اختلاف و نفاق موجب شکاف و بی برکتی در جامعه مسلمین خواهد بود. لذا شایسته است، مردم و مسئولین هیئات، نسبت به جلوگیری از ایجاد هرگونه اختلاف و چند دستگی در مجموعه عزاداری اباعبدالله الحسین(علیه السلام) توجه ویژه داشته باشند. البته این امر تنها در سایه توجه و عمل به فرامین مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) محقق خواهد شد. چرا که وحدت حقیقی در تبعیت از ولی امر مسلمین که زمینه‌ساز ظهور حضرت ولی عصر مهدی موعود(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است، حاصل خواهد گردید.

دبیرخانه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی

کد خبر 4400120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha