به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته دانشمندان این دستاورد جدید گویای آن است که تجهیزات الکترونیکی مولکولی که از مولکول ها و نانوسیم ها استفاده می کنند، می توانند در ساخت آرایه های بزرگ حافظه ای مورد استفاده قرار گیرند.
محققان پیش از این تجهیزات حافظه ای ساده ای را ساخته بودند که از سوییچ های مولکولی استفاده می کنند اما این مدارها تنها شمار کمی از بیت های اطلاعاتی را به یکدیگر متصل می کنند.
محققان در دانشگاه کالیفرنیا اکنون حافظه مولکولی را ساخته اند که حدود 160 هزار تجهیزات حافظه ای را که شامل بیت های اطلاعاتی قوی تری هستند با یکدیگر ترکیب می کنند. به عقیده دانشمندان این دانشگاه، قرار گرفتن متراکم تر بیت های اطلاعاتی در کنار یکدیگر، مزیت اصلی فناوری جدید به کار رفته در طراحی و ساخت این چیپ هاست.
بر اساس گزارش تکنولوژی ریویو، نقشه راه بین المللی فناوری نیمه هادی ها برای سال 2006 پیش بینی کرده بود که چیپ های حافظه ای در هر سانتیمتر مربع 79/1 گیگا بایت گنجایش داشته باشند اما دستاورد جدید دانشمندان رقم 79/1 گیگا بایت را به 100 گیگا بایت خواهد رساند و نکته جالب آن است که بر اساس پیش بینی قبلی این نهاد، امکان نداشته است که تا سال 2020 چنین تحولی صورت گیرد.
این دستاورد جدید بخشی از تلاش رو به رشدی است که در زمینه یافتن جایگزین های نانویی برای طراحی و ساخت تجهیزات الکترونیکی سیلیکنی صورت می گیرد.
نظر شما