به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت اقدامات خارجی اروپا، «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا در این سخنرانی گفت: جهان نیازمند اروپای قوی و متحد است. اروپایی که برای صلح، قراردادهای تجاری و روابط پولی باثبات کار کند. من معتقد به یکجانبه گرایی خودخواهانه نیستم. ما همواره در مسیر چند جانبه گرایی خواهیم بود.
یونکر امروز چهارشنبه برای چهارمین و آخرین بار در مقام رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا سخنرانی سالیانه خود را در برابر نمایندگان پارلمان ایراد کرد. او با انتقاد از «یکجانبهگرایی» دولت آمریکا به ویژه در مورد تجارت جهانی، اتحادیه اروپا را به اعمال نقش مؤثرتر به عنوان یک قدرت جهانی فراخواند.
پا گرفتن گرایشهای راست افراطی در اروپا و به قدرت رسیدن احزاب مهاجرستیز در برخی کشورهای این قاره، چالش مهم دیگری است که یونکر درباره آن سخن گفت.
یونکر در این رابطه گفت: قاره اروپا به لطف وجود اتحادیه اروپا به قاره صلح بدل شده است. ما باید به ناسیونالیسم نه بگوییم، زیرا نمیگذارد با هم زندگی کنیم.
وی در ادامه به موضوع یونان اشاره کرد و گفت: به مردم یونان به خاطر فائق آمدن بر مشکل بزرگ مالی تبریک میگویم. من همواره به یونان به دلیل پایداری و وفاداریاش به اتحادیه اروپا افتخار کردهام. اقتصاد اتحادیه اروپا از بحران سال ۲۰۰۸ نجات یافت و از آن زمان تا کنون مدام در حال رشد است، به طوری که اکنون به عنوان یک قدرت اقتصادی بزرگ در جهان شناخته میشود. امروز درآمد ناخالص اتحادیه اروپا ۴۰ درصد ناخالص جهانی را تشکیل میدهد و از سال ۲۰۱۴ تا کنون ۱۲ میلیون شغل در این قاره ایجاد شده است. ما باید برای ایجاد اروپایی مستحکمتر تلاش کرده و ثبات موجود در این قاره را به سایر نقاط به ویژه همسایگان بیواسطهمان یعنی بالکان صادر کنیم.
رئیس کمیسیون اروپا در ادامه به موضوع سوریه و ادلب اشاره کرد و گفت: نخستین نگرانی ما اکنون ادلب است. ما نمیتوانیم در برابر فاجعه انسانی بزرگ در ادلب ساکت بمانیم.
برگزیت
یونکر در مورد طرح جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) نیز سخن گفت و عنوان داشت: در مورد برگزیت اصولی وجود دارد. نخست آن که ما به تصمیم بریتانیا برای جدایی از اتحادیه اروپا احترام میگذاریم. اما بریتانیا باید این را درک کند که اگر از اتحادیه خارج شد، دیگر نمیتواند در موقعیت قبلی باشد و دیگر بخشی از یک بدنه واحد نیست. دوم آن که همه اعضا اتحادیه در کنار ایرلند باقی میمانند و برای همین هم هست که ما میخواهیم راه حلی برای پرهیز از ایجاد مرز سخت پیدا کنیم. این انگلیس است که میخواهد در ایرلند شمالی مرز سخت ایجاد کند.
نظر شما