نایب رئیس انجمن برنج کشور درگفتگو با خبرنگارمهر با تاکید بر نیاز کشور به واردات 300 هزار تن برنج، افزود: براساس اعلام سازمان های مرتبط تاکنون 750 هزار تن برنج وارد کشور شده است اما به نظر می رسد برنج وارد شده به کشور بیش از این میزان باشد.
غلامعلی قربانی با انتقاد از ترخیص برنج وارداتی از برخی شهرهای برنج خیزکشور، گفت: درگذشته عمده برنج وارداتی از مناطق جنوبی کشور وارد می شد که با احتساب هزینه حمل و نقل ، صرفه ای برای توزیع این برنج در مناطق شمالی کشور نداشت اما هماکنون ترخیص برنج وارداتی ازبندر انزلی موجب توزیع برنج وارداتی در شهر های برنج خیز کشور شده است .
به گفته وی، هم اکنون کشت برنج برای تولید کنندگان صرفاقتصادی ندارد به طوریکه هم اکنون قیمت هر کیلو برنج هاشمی در سال جاری علی رغم تورم و افزایش هزینه های تولید همانند سال گذشته (1150 تومان )به فروش می رسد .
قربانی با اشاره به پایین بودن نرخ تصریح کرد: در صورت ادامه بی رویه واردات برنج و عدم حمایت دولت از تولید کنندگان ،در سال حجم بالایی از مزارع برنجکاری به کشت درختان میوه ای اختصاص یابد
وی افزایش قیمت نهاده های تولید بهویژه ماشین آلات کشاورزی ، نداشتن متولی مشخص در مناطق برنج کاری ، اعمال مدیریت سلیقه ای ، خشکاندن غیر اصولی شلتوک و شیوه های نامناسب خرمن کوبی را ازعمده ترین مشکلات برنجکاری در کشور دانست.
نظر شما