به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی جشنواره فیلم فجر اعلام کرد محمد بزرگ نیا، کمال تبریزی و احمدرضا گرشاسبی فیلم های این بخش از جشنواره فجر امسال را داوری می کنند.
محمدرضا بزرگ نیا، متولد ۱۳۲۳ در تهران. او پس از فارغ التحصیلی از مدرسه عالی تلویزیون و سینما، کار خود را از تلویزیون آغاز کرد. طی سالها، تعداد زیادی فیلم مستند ساخت و از سال ۱۳۵۱ سینما را با دستیاری کارگردانی تجربه کرد. نخستین فیلم بلند خود را در نخستین سال های پیروزی انقلاب اسلامی با نام ۱۹۳۶ (۱۳۵۹) ساخت که به نمایش عمومی در نیامد.
" کشتی آنجلیکا" (1368) نخستین فیلم بزرگ نیا در مقام کارگردان بود که به نمایش عمومی درآمد. فیلم بعدی او "جنگ نفتکش ها" (۱۳۷۳) علاوه بر نامزدی در چند رشته، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و بهترین فیلم دوم دوازدهمین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد. او در هجدهمین جشنواره فیلم فجر عضو هیأت داوران بخش سینمای ایران بود.
کمال تبریزی متولد ۱۳۳۸ تهران. او که فارغ التحصیل رشته سینما و تلویزیون از مجتمع دانشگاهی هنر است، فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۵۶ با کمیته فرهنگی سازمان دانشجویان مسلمان پلی تکنیک آغاز کرد و پس از آن وارد بخش فعالیت های فرهنگی سازمان صدا و سیما شد. چند کار کوتاه و بلند مستند و داستانی تلویزیونی، حاصل این دوره از فعالیت اوست.
"عبور"(۱۳۶۷)، "در مسلخ عشق"(۱۳۶۹)، "پایان کودکی" (۱۳۷۲)، "لیلی با من است"(۱۳۷۴)، "مهر مادری"(۱۳۷۷)، "شیدا"(۱۳۷۹)،"فرش باد"،"گاهی به آسمان نگاه کن"(۱۳۸۱) و"مارمولک"(۱۳۸۲) از دیگر فیلم های بلند تبریزی است. او کارگردانی دو مجموعه تلویزیونی به نام "قصه های رودخانه"(۱۳۷۸) و "دوران سرکشی"(۱۳۸۲) را نیز در کارنامه دارد.
احمدرضا گرشاسبی متولد ۱۳۳۶ دزفول. او فارغالتحصیل رشته جامعهشناسی از آمریکا و رشته سینما از دانشگاه هنر در سال ۱۳۶۷ است. گرشاسبی فعالیت سینمایی خود را از سال 1366 با فیلم "شرایط عینی" به عنوان فیلمنامهنویس و کارگردان آغاز کرد. بخشی از فیلمهای او در مقام کارگردان عبارتند از، "بانی چاو" (۱۳۷۴)، "دره هزار فانوس" (۱۳۷۲)،" اُ منفی" (۱۳۶۹)، "شرایط عینی" (۱۳۶۶). او در دوازدهمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم "دره هزار فانوس"، نامزد سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی بود.
به برنده بهترین فیلم اول این بخش یک سیمرغ بلورین اهدا می شود.
نظر شما