به گزارش خبرنگار مهر، محمد ستایش عصر دوشنبه در نشست خبری با حضور مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: ما جزو معدود کشورهای هستیم که از قدیم الایام طب سنتی ایرانی خود را داشته ایم.
وی ادامه داد: طب سنتی ایران حداقل ۱۰ قرن پیشینه دارد و افراد بزرگ و شناخته شده در جهان مانند ابن سینا، رازی، جرجانی و ... در این زمینه فعالیت کرده اند.
رئیس دانشکده طب سنتی ایرانی استان کرمان افزود: این مکتب سال ها به عنوان تنها مکتب درمانی موجود کشور بود و مردم بیماری های خود را با این طب درمان می کردند. با ورود طب جدید در کشور نظام سلامت به شکل موجود به وجود آمد و طب سنتی به حاشیه رفت.
ستایش بیان کرد: مردم طب سنتی را فراموش نکرده اند و سینه به سینه منتقل شده است. غیر نظام مند شدن این رشته در ۲۰۰ سال گذشته باعث شد آفاتی وارد آن شود.
وی با اشاره به اینکه طب سنتی رشته مداخله پذیری است، افزود: این مساله باعث شده افراد بتوانند با اطلاعات محدود طبابت کنند، این مسئله در سایر رشته های پزشکی کمتر وجود دارد.
وی گفت: علیرغم اینکه طب سنتی پیچیدگی های خاص دارد و یک میراث مکتوب است و هزاران کتاب در این زمینه توسط حکما نوشته شده است لازم است احیاء شدن این رشته در سیستم نظام مند صورت گیرد به دلیل اینکه بحث سلامت مردم در میان است.
رئیس دانشکده طب سنتی ایرانی استان کرمان با اشاره به اینکه طب سنتی ما بالقوه توانمند و همچنین مضر است، تاکید کرد: اگر طب سنتی درست و علمی عرضه شود می تواند در کنار نظام سلامت به ویژه در بحث بیماری های مزمن و سبک زندگی بسیار موثر باشد و اگر سطحی ارائه شود، ممکن است به سلامت مردم لطمه بزند.
ستایش با اشاره به اینکه سال ۸۶ رشته طب سنتی ایرانی ابتدا به عنوان کارشناسی ارشد و بعد دکترا راه اندازی شد، تصریح کرد: از سال ۸۹ دانشکده طب سنتی ایرانی در کرمان در دو رشته داروسازی سنتی و طب سنتی ایرانی راه اندازی شده است.
وی ابراز داشت: تاکنون در دانشکده طب سنتی و ایرانی کرمان ۳۱ دانشجو داشته ایم که ۹ نفر از در داروسازی و هفت نفر در طب سنتی ایرانی فارغ التحصیل شدند.
نظر شما