خبرگزاری مهر-گروه استان ها: تا چند روز دیگر سال تحصیلی جدید آغاز می شود، بسیاری از دانش آموزان برای مدرسه رفتن لحظه شماری می کنند اما در این میان والدین دچار مشکلات و دغدغه هایی عموما از جنس اقتصادی شده اند.
هادی مجیدی از شهروندان استان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به این که نزدیک به ایام بازگشایی مدارس هستیم دغدغه هایی برای اولیای فرزندان پیش می آید. اکنون که در این شرایط اقتصادی قرار داریم، قطعا اولیا با مشکلاتی برای راهی کردن فرزندان خود
وی ادامه داد: از نمونه این مشکلات در بحث شهریه هایی که از دانش آموزان در مدارس گرفته می شود، همچنین سرویس مدارس که مسائل زیادی را به دنبال دارد. البته بیشترین دغدغه مردم نحوه قیمت گذاری بر سرویس مدارس است.
وی افزود: همچنین در اکثر موارد دیده شده که سرویس مدارس به درستی به وظیفه خود عمل نکرده به عنوان مثال با تاخیر دانش آموزان را به کلاس درس رسانده یا مسائلی از این موارد، انتظار اولیا از آموزش و پرورش این است که با آغاز بازگشایی مدارس بر چنین مسائلی نظارت کافی را داشته باشند.
حشمت الله وردی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اول مهر را یک روز ملی و به عبارتی نوروز علم و دانش می دانیم، همان گونه که در ایام نوروز جشن ملی و شور و نشاطی در جامعه ایجاد می کند، این شور و نشاط باید در مهرماه و بازگشایی مدارس وجود داشته باشد.
وی گفت: آن چه که در پروژه مهر انجام می گیرد و همکاران در شهرستان ها و دیگر مناطق پیگیر آن هستند، شامل ستاد پروژه مهر که دارای ۵ کمیته است، برای هر کدام از این کمیته ها وظایفی تعریف شده و در راستای همپوشانی و کمک به هم و آماده شدن مدارس برای شروع سال تحصیلی جدید وظایفی را بر عهده دارند.
توسعه رشته های فنی و حرفه ای در استان
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان بیان داشت: در خصوص هنرستان های فنی و حرفه ای و کار ودانش که برنامه های بالا دستی در رابطه با آن وجود دارد، آینده ما به سمت مهارت های حرفه ای و کار و دانش و نیز تربیت نیروهای متخصص و تکنسین ماهر در جامعه است.
وی عنوان کرد: حدود ۱۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تجهیزات در این زمینه خریداری شده که این تجهیزات هم اکنون در هنرستان های سراسر استان استقرار پیدا کرده که دانش آموزان با شروع سال تحصیلی جدید از این تجهیزات استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در بحث هوشمندسازی مدارس مناطق محروم و عشایری حدود ۲۰۰ میلیون ریال تجهیزات به این مدارس اختصاص پیدا کرده و در راستای عدالت آموزشی در مناطق محروم و روستایی بین این مدارس توزیع شده است.
الله وردی عنوان کرد: همچنین توزیع تجهیزات ورزشی و بهداشتی به ارزش ۱۰ میلیارد ریال به صورت یک کاروان در سطح شهرستان ها و مناطق تابعه استان توزیع شده است.
وی ادامه داد: ۷ هزار بسته لوازم التحریر بین دانش آموزان کم برخوردار دوره ابتدایی توزیع شده است که این موارد تنها بخشی از فعالیت های ما در بحث آماده سازی مدارس است.
نحوه شهریه مدارس
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان در خصوص شهریه برخی مدارس گفت: ما بیشتر نیازمند همراهی معنوی اولیا و جامعه هستیم. همراهی معنوی به این شکل که همکاران ما در مدارس در قالب انجمن اولیا و مربیان در مدارس حضور داشته باشند و ایده و اندیشه خود را بیان کنند و ویژگی های شخصیتی خود را در مدارس به مدیران مدارس منعکس کنند.
وی افزود: آن چه که ما در آموزش و پرورش به دنبال آن هستیم تنها مختص بحث مسائل آموزشی و درسی نیست، آموزش و پرورش فراتر از درس و یادگیری مباحث مهارت های زندگی را به دانش آموزان انتقال می دهد که این مهارت ها نیز مدرسه به تنهایی نمی تواند به دانش آموزان انتقال دهد که نیازمند همراهی و همکاری اولیا است.
وی گفت: در آموزش و پرورش قوانینی وجود دارد و مدارس بر اساس اساسنامه و دستورالعمل شکل می گیرد به عنوان مثال بر طبق قانون یک سری از مدارس که به عنوان مدارس غیر انتفاعی هستند و سامانه ای بر نظارت مدارس غیر انتفاعی در قوانین تعریف شده که آن چه را که مدرسه امکانات و تجهیزات دارد وارد این سامانه می کند، کارشناسان استان این را به تایید می رسانند که مبلغ شهریه از همان جا تعیین می شود، در سایر مدارس از جمله مدارس هیئت امنایی مبلغی مشخص برای انجام خدمات «فوق برنامه» مشخص می شود.
ساماندهی سرویس مدارس استان
وی ادامه داد: امسال با راه اندازی سامانه سپند دانش آموزان از طریق مدرسه مشخصات خود را وارد این سامانه ثبت می کنند و رانندگانی که برای سرویس مدارس به تایید رسیدند در آنجا ساماندهی می شوند.
الله ور دی گفت: در بحث شهریه سرویس مدارس در کارگروه ماده ۱۸ قانون در شهرستان ها و مناطق، رئیس آموزش و پرورش شهرستان ها رئیس این کار گروه است، نماینده اولیا و مربیان نیز از بین خود ۲ نفر را انتخاب کرده و نماینده شهرداری نیز حضور دارد، این افراد نرخی را برای سرویس مدارس تعیین می کنند. این نرخ به شورای شهر ابلاغ می شود و شورای شهر بعد از اعلام نظر برای تایید نهایی به فرمانداری شهرستان منطقه و بعد نهایتا آن را جهت اجرا به آموزش و پرورش و مدارس ابلاغ می کند.
وی تصریح کرد: واقعیت این است که در بحث سرویس دانش آموزان چیزی عاید آموزش و پرورش نمی شود و آموزش و پرورش برای رفاه حال دانش آموزان و اولیا قدم های بردارد مهمترین قدمی که در این راستا آموزش و پرورش برمی دارد این است که در کار گروه ماده ۱۸ آن چه را که واقعیت ها است بیان می کند.
والدین هدایت تحصیلی را بپذیرند
الله وردی در خصوص گرایش های هدایت تحصیلی بیان داشت: بحث هدایت تحصیلی یکی از مسائل مهم این روزها است که نیازمند همکاری اولیا در این بحث هستیم. اولیای دانش آموزان آن چه را که از طریق فرایند هدایت تحصیلی شکل گرفته آن را بپذیرند و فرزندان خود را اجبار به رشته ای که خارج از علاقمندی آنها است نکنند.
معاون آموزش و پرورش استان ایلام افزود: در بحث توازن رشته ای قدم های خوبی برداشتیم اسناد بالادستی این را به عنوان یک تکلیف از آموزش و پرورش می خواهد ما چه بخواهیم و چه نخواهیم آینده از آن کسانی است که علاوه بر تثبیت مهارت انسانی مهارت حرفه ای نیز داشته باشند.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه باید حداقل ما در رشته های نظری، فنی و حرفه ای و کارو دانش توازن داشته باشیم همان گونه که جامعه نیازمند مهندس، پزشک و دیگر مشاغل است نیازمند تکنسین و کارگر ماهر هم هستیم.
الله وردی تصریح کرد: در دوره متوسطه اول یعنی پایه هفتم، هشتم، نهم بحثی تحت عنوان ایران مهارت را شروع کردیم که ۱۰ درصد از مدارس ما مجری این طرح هستند که با طرح و حرفه و مهارت هایی که در جامعه است، آشنا شوند تا بعد از آن که وارد دوره متوسطه دوم می شوند در آن مرحله بحث هدایت تحصیلی شکل بگیرد.
۹۳ هزار و ۵۳۳ دانش آموز در استان ایلام در سال تحصیلی جدید وارد مدرسه می شوند، از مجموع دانش آموزان این استان که در سال تحصیلی ۹۸ - ۹۷ تحصیل می کنند ۵۰ هزار و ۷۸۴ نفر در دوره ابتدایی، ۲۳ هزار و ۳۵۲ نفر متوسطه اول، ۱۴ هزار و ۳۴۸ نفر متوسطه دوم رشته نظری، ۲ هزار و ۴۲۴ نفر متوسطه دوم رشته فنی و حرفه ای، دو هزار و ۶۲۵ نفر متوسطه دوم رشته کار و دانش تحصیل خواهند کرد.
گفتنی است در استان ایلام بیش از ۹ هزار کلاس اولی به مدارس برای سال تحصیلی ۹۸-۹۷ وارد می شوند.
نظر شما