به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی سه شنبه شب در سلسله جلسات عزاداری ماه محرم با عنوان «صلای عزا» که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد اظهارکرد: گناه و خلاف به طور طبیعی برای انسان غیرمعصوم اتفاق میافتد ولی در برابر این گناه مؤمنان پاکنهاد صادقانه برخورد میکنند، بازگشت میکنند، به جبران برمیخیزند و پشیمان میشوند.
وی افزود: توجیه گناه از خود گناه بدتر است، زیرا وقتی گناهی توجیه شد راه برای جبران آن بسته میشود. گناه موجه و زیبا جلوه داده میشود و بازگشت و توبهای در کار نیست. توجیه گناه سبب آرایش و پیرایش آن در نظر دیگران شده و زمینه گسترش آن فراهم میشود. پس دیگران هم آن را خوب میپندارند.
مدیرعامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: کسانی که امام حسین(ع) و یاران باوفایش را به شهادت رساندند، نه از یهودیان و نه از مشرکان، بلکه از مسلمانی بودند که در لحظه انتخاب، تمایل به دنیا پیدا کردند و با توجیهات گوناگون و تهمتهایی که به امام معصوم زدند، دستشان به خون پاکترین انسانهای روی زمین آغشته شد و بدترین ظلمها را به خاندان پیامبر(ص) و زنان و دختران و کودکان اهل بیت(ع)، روا داشتند.
وی جبرگرایی را از سیاستهای توجیهگرانه و رفتار ستمبار یزید دانست و اظهار داشت: کار بنی امیه و ظالمان تاریخ همیشه پیشبرد انحرافاتشان با همین توجیهات بوده است. یکی از کارهای آنها، جبرگرایی بود اینکه خواست خداست و مقدر الهی است هرچه پیش آمده است.
مرویان حسینی با اشاره به اینکه تقدیرگرایی و جبرگرایی خط باطلی برای توجیه ظلمها از سوی حاکمان ستمگر از فراعنه عصر حاضر بوده است گفت: خدای متعال دل انسان را با عقلی صاحب تشخیص، با الهامات ربانی، با محافل معنوی هدایت میکند. توجیهات اقتصادی درباره انجام گناه نیز فراوان در همیشه تاریخ و از جمله امروز، دستمایه آلودگیها بوده است.
نظر شما