به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واحد علوم و تحقیقات، نسیم بایمانی پژوهشگر واحد علوم وتحقیقات گفت: داروهای ضد التهابی یا به عبارتی داروهای کورتونی عوارض بسیار زیادی از جمله پوکی استخوان به همراه دارند که با دارورسانی هدفمند میتوان به کاهش عوارض این داروها و قرار گرفتن آنها تنها در محل هدف و آسیب نزدن به بقیه اندامها اشاره کرد.
وی افزود: در این تحقیق ابتدا یک نانو ذره مغناطیسی اکسید آهن سنتز شد، سپس دندریمرها یا درخت سانها بر روی آن پیوند داده شد.
این محقق تاکید کرد: برای پیوند نهایی دو سرشاخه با نامهای بتا سیکلو دکسترین و پلیمر قالب مولکولی حساس به نور انتخاب شد که جذب دارو با استفاده از این جاذب صورت میگیرد.
بایمانی اظهار داشت: سپس استخراج موفق داروی متیل پردنیزولون استات در محیط پلاسمای خون، ادرار انسان و ماتریکس دارویی مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در این پژوهش از دستگاههای HPLC و UV-Vis استفاده شده است، گفت: نتایج نشان داد که با استفاده از این ۲ جاذب جدید میتوان جذب و استخراج قابل توجهی را در محیط شبیهسازی شده بدن انجام داد و میتوان از این جاذب جدید برای مقاصد دارورسانی هدفمند استفاده کرد و به این ترتیب عوارض جانبی داروی متیل پردنیزولون استات را به حداقل رساند.
محقق واحد علوم و تحقیقات گفت: درباره تجاریسازی این دارو با یکی از شرکتهای داروسازی تهران مذاکره شده و جمعبندی این است که از نتیجه این پژوهش میتوان در راستای اهداف in - vivo (محیط داخل بدن) پس از اخذ مجوز از وزارت بهداشت استفاده کرد.
تحقیق «استخراج و جداسازی داروی متیل پردنیزولون استات توسط جاذب سنتر شده بر پایه نانوذرات مغناطیسی اصلاح شده به کمک دندریمرها» در قالب رساله دکتری به راهنمایی دکتر پرویز آبرومند آذر انجام شده است.
نظر شما