۱۰ بهمن ۱۳۸۵، ۱۳:۳۴

/ با تلاش دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر /

ردیابی افراد با استفاده از چند دوربین به ثبت رسید

ردیابی افراد با استفاده از چند دوربین به ثبت رسید

ردیابی افراد با استفاده از چند دوربین با تلاش یکی از فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس محمد ایزدی - مجری این طرح گفت : در سال‌های اخیر نظارت ویدئویی یکی از موضوعات فعال تحقیقاتی در زمینه بینایی ماشین است؛ به نحوی که طیف وسیعی از کاربردها شامل کنترل فضاهای خاص، آمارگیری از مکان‌های شلوغ و تحلیل ازدحام، تشخیص رفتارهای غیرعادی و نظارت بر فضای وسیع با چند دوربین و ... را در برگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: جهت ردیابی افراد در فضاهای باز و بسته از چند دوربین استفاده شده است که از چهار قسمت تقطیع حرکت، ردیابی افراد، مدیریت هم پوشانی افراد و ترکیب داده‏های دوربین‏ها تشکیل شده است.

این طراح اظهار داشت: پس از دریافت تصویر صحنه از هر دوربین، تقطیع حرکت انجام می‌شود. بدین منظور روشی جدید برای مدل کردن زمینه و جداسازی افراد از زمینه ارائه شده است که حساسیت آن نسبت به تغییرات نور و صدای محیط کم بوده و سایه‏های افراد را نیز حذف می‏کند.

وی ادامه داد: با استخراج افراد از زمینه برای هر دوربین، عمل ردیابی انجام می‏گیرد که در این سیستم از ردیابی مبتنی بر کانتور فعال استفاده شده است.

ایزدی درباره روشهای ردیابی گفت: برای ردیابی افراد از دو روش جدید ردیابی با استفاده از مدل کانتور فعال مبتنی بر شاخه و قید با کنترل فازی و ردیابی با مدل کانتور فعال مبتنی بر نگاشت خود سازمانده تطبیقی با زمان استفاده شده است.

وی ادامه داد: هر دو روش نسبت به روش‌های مشابه قبلی بسیار سریعتر و دقیق‏تر عمل می‏کند.

ایزدی افزود: با استفاده از ردیابی با مدل کانتور فعال مشکل همپوشانی افراد توسط یکدیگر به خوبی حل شده است.

این فارغ ‏التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: با نزدیک شدن افراد به یکدیگر گروه تشکیل شده و این گروه ردیابی می‏شود و با جدا شدن افراد از هم، افراد به صورت قبل از تشکیل گروه، تشخیص داده می‏شوند.

وی اظهار داشت: با استفاده از سه قسمت بیان شده به ردیابی افراد واقع در میدان دید هر دوربین پرداخته می‏شود. قسمت ترکیب داده‏های دوربین‏ها نیز جهت ردیابی افراد در کل فضای تحت پوشش دوربین‏ها به کار گرفته می شود که با استفاده از این قسمت انتقال افراد از میداد دوربین به دوربین دیگر تشخیص داده شده و اطلاعات افراد به دوربین دیگر منتقل می‏شود. همچنین این قسمت موقعیت فرد را در هر نقطه از فضای تحت پوشش دوربین‏ها به کاربر نمایش می‏دهد.

مجری طرح گفت:  مزایای سیستم طراحی شده سرعت، دقت و کارآیی در هر قسمت پروژه در آزمایش‌های عملی با کارهای دیگر مقایسه و برتری آن نشان داده شده است. سیستم پیشنهادی در مواردی که ازدحام افراد زیاد نباشد خوب عمل کرده و از سرعت و دقت خوبی نسبت به کارهای مشابه برخوردار است. این پروژه به راهنمایی دکتر رضا صفابخش انجام شده است.

کد خبر 440953

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha