۳ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۵۸

در شیراز؛

فصلنامه «بهین‌نامه» منتشر شد/خالق «شرق بنفشه» از کلمه تا روایت

فصلنامه «بهین‌نامه» منتشر شد/خالق «شرق بنفشه» از کلمه تا روایت

شیراز- دومین شماره فصلنامه «بهین‌نامه» ویژه‌نامه شهریار مندنی‌پور منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در دومین شماره این فصلنامه، مطالبی از علی خدایی، حسن میرعابدینی، کورش کمالی سروستانی و فرح نیازکار درباره آثار شهریار مندنی‌پور دیده می شود.

در بخش‌هایی از این شماره، مطالبی با عنوان «جهان معنایی داستان به روایت شهریار مندنی‌پور»، «ماه پیشانی» و «رویین‌تنی» می‌خوانیم؛ در بخش بازتاب این شماره یادداشت‌هایی درباره شهریار مندنی‌پور به قلم کورش کمالی سروستانی، حسن میرعابدینی، علی خدایی،‌ کیهان خانجانی، فرزانه طاهری، رضا پرهیزگار، آرش آذرپناه، احمد اکبرپور، نایب شیرازی، سارا هلاله،‌ حمید نشاط،... و فرح نیازکار می‌خوانیم.

در بخشی از یادداشت حسن میرعابدینی به نام « زلزله جنگ»، آمده است: «مندنی‌پور برای دادن صبغه‌ای مدرن به نوشته رئالیستی خود، عناصر چهارگانه آب، باد، آتش و خاک (به مثابه نشانه‌های مرگ و زندگی) را به کار می‌گیرد تا محدوده رمان را از ماجراهای یک دوره معین تاریخی به کل هستی بشری گسترش دهد. او با تکیه بر اسطوره‌ها و افسانه‌ها و باورهای عامه به رمان بافتی کتمانی می‌بخشد و فلسفه آن را می‌پروراند.»

علی خدایی در یادداشتی به نام «از یادهای دیروز» درباره سابقه آشنایی خود با مندنی‌پور می‌نویسد: «سابقه این دوستی به دهه شصت برمی‌گردد. به حضور در جنگ اصفهان. خواندن داستان در آن جنگ و صحبت‌هایی در گوش من و او. دعوت شهریار از من و امیرحسین چهل‌تن به شیراز برای کتاب «تمام زمستان مرا گرم کن» و عیاری او در پذیرایی در مقابل دوستانی که تعهد این برنامه را داشتند و به نظر می‌رسید که شانه خالی کرده بودند...»

بخش چهارم این فصلنامه به دو گفت‌وگو با غلامرضا رضایی و بهناز علیپور گسکری درباره مندنی‌پور اختصاص دارد؛ در بخش «از کلمه تا روایت» که گزارش نشستی درباره آثار مندنی‌پور با حضور فرشته توانگر و محمد کشاورز است، نویسنده برتر کتاب سال می‌نویسد: «شهریار نویسنده‌ای است که به زبان و نثر داستان حساس است. من به خاطر دارم وقتی می‌خواست درباره داستانی نظر بدهد،‌ یکی از جمله‌هایی که مدام تکرار می‌شد این بود: این داستان در عرصه زبان نتوانسته کاری کند. یا مثلا داستان خوبی است اما مشخصه زبانی خاصی ندارد. در آثار خودش هم می‌توانیم این حساسیت‌ها را ببینیم.»

در بخش «به روایت کتاب» معرفی‌های کوتاهی از کتاب‌های «سایه‌های غار»، «هشتمین روز زمین»، « مومیا و عسل»، « ماه نیمروز»، « راز»، «دلدادگی»، «شرق بنفشه»، «آبی ماورای بحار» و ... آمده است.

در انتهای این فصلنامه و در بخش «به روایت تصویر»، عکس‌هایی از دوره کودکی تا میانسالی شهریار مندنی‌پور منتشر شده است؛ شماره دوم فصلنامه «بهین‌نامه» در تابستان ۱۳۹۷ در ۲۰۵ صفحه در شیراز منتشر گشت.

به گزارش خبرنگار مهر، «بهین‌نامه» یک فصلنامه تخصصی زبان و ادبیات فارسی است که به همت فرح نیازکار و کورش کمالی سروستانی در شیراز منتشر می‌شود.

کد خبر 4411823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha