به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از نهاد نمایندگی ولی فقیه در فارس، آیت الله لطف الله دژکام در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس و در جمع بسیج اساتید استان فارس افزود: امروز یک نوع دیگری مهاجرت گردن ما را گرفته است و باید مهاجرت کنیم و چون مهاجرت نمیکنیم اینگونه گیر افتادهایم و احساس میکنیم هیچ تغییری نمیتوانیم ایجاد کنیم.
آیتالله دژکام با تصریح اینکه از خود بیرون زدن یک نوع مهاجرت است، گفت: از اتاق، میز، میکروفون و تریبون بیرون زدن مهاجرت است جامعه ما نیاز به اینگونه مهاجرتها دارد مهاجرت نکردیم که امروزه مثل سیل یک مسئله اقتصادی که قابل کنترل بود اینگونه از دست همه بیرون رفت. ما برخی اوقات آنقدر چسبیدیم به اینکه حتماً اینجا باشیم و حتما این میز مال من باشد و حتماً این جایگاه به اسم من تمام شود که نتیجهاش ضرر بزرگی به ملت میشود و اصلا خم به ابرو نمیآوریم که مشکلی پیش آمده است .
وی گفت: ما این همه شهید دادیم و سر آنها رفت و بعد خیال میکنیم اگر کسی ما را هل دهد مشکلی پیش میآید؟ مهاجرت نمیکنیم وگرنه میتوانستیم با این مسائل دست و پنجه نرم کنیم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در استان فارس بیان کرد: امروز جامعه ما دارد تاوان این میدهد که عدهای از خودشان بیرون نمیآیند وگرنه مردم کوچه و خیابان و همین جوانها که به نظر میرسد با بقیه قهر هستند اگر احساس کنند یکی از خودش بیرون آمده است، او را تحویل میگیرند و به او محبت میکنند و با او راه میآیند و هنوز حاضرند در راه خدا کشته شوند.
وی با بیان اینکه در شیراز ۸۰۰ جوان برای دفاع از حرم حضرت زینب(س) نامنویسی کردند، گفت: ما نباید گمان کنیم دیگر جوانان اینگونه نیستند بلکه مسئله سر این است که آنها با کسانی مواجه میشوند که در خود فرو رفتهاند و گیر هستند .
آیتالله دژکام اظهار کرد: گروه دوم انصار است که خدا از انصار هم راضی است. مهاجرین از خانهشان فرار کردهاند چون نمیگذاشتند بندگی کنند و انصار خانهشان را در اختیار مهاجرین میگذارند و میگویند بیایید با هم شریک باشیم. واقعاً ما همینگونه شریک هم میتوانیم باشیم.
وی با یادآوری اینکه کار انصار به جایی رسید که مهاجرین از آنها ارث بردند، گفت: اگر حرکتی در ایران شروع شد و دنیا را متوجه خود کرد برای این بود که عدهای جلودار این حرکت بودند که یا مهاجر بودند یا انصار یا از خود گذشته بودند یا دیگری را در همه چیزی که داشتند شریک خود کرده بودند. امروز جامعه ما چشم میگرداند ببیند ادامه دهنده راه آنها کیست و چه میشود.
امام جمعه شیراز با تأکید بر اینکه امروز ما اگر بخواهیم خودمان را در دستهبندیها بیاوریم باید از تابعین باشیم، گفت: ما باید دنبال کسانی باشیم که زحمتها کشیدهاند و باید راه آنان را ادامه دهیم.
وی در ادامه با طرح این سئوال که احسان چیست، به بیان روایتی از حضرت محمد(ص) در این باره پرداخت و گفت: ما احسان را به نیکوکاری معنا میکنیم اما پیامبر فرمود خدا را چنان عبادت کن که گویی او را میبینی و اگر تو او را نمیبینی او تو را میبیند. احسان آن است که کاری را که انجام میدهیم خدا را در نظر بگیریم؛ ما گمان میکنیم فقط در نماز باید اینگونه باشیم؛ خیر، پشت میز که نشستهاید و مدیر یک جمع اسلامی هستید خدا را میبینید یا خیر؟ گیر ما بر سر مسئله احسان است.
وی یادآور شد: من خیلی رنج میبرم گاهی متوجه میشوم به واسطه یک نگاه حزبی و سیاسی- چه این دسته و چه آن دسته- شایستهترین افراد باید کنار بروند و آدمی که قد اندازهاش نیست سرکار بیاید اگر کسی شایستهتر است باید کار را در دست بگیرد اما متأسفانه شایستگان باید کنار روند و نگاه کنند و کسی که نالایق است بیاید و زمام امور را در دست گیرد و این دارد جامعه ما را عقب میبرد. آن کسی که این حکم را صادر میکند یعنی دارد خدا را میبیند.
آیتالله دژکام اضافه با تصریح اینکه یک نفر کاندیدا میشود و همه اعضای ستادش رؤسای شهر و کشور ما هستند چون عضو ستاد بودهاند، گفت: اینکه این افراد برای اداره کشور چقدر توانایی دارند ما نمیدانیم اما کاش میدانستند و میتوانستند و هیچ دریغی نیست و چه اشکالی دارد کار را انجام دهند اما اصلاً این کاره نیست و فقط در ستاد کاندیدا عضو بوده است گاهی حتی میگوید من پول خرج کردهام و طلبکارم.
امام جمعه شیراز خطاب به اساتید بسیجی گفت: شما امروز باید صدای شایسته سالاری را بلند کنید. زمانی که بخواهید بنشینید بر مسندی باید شایسته آن مسند باشید، اگر شایسته نیستید باید کنار بروید. خدا را در نظر نگرفتهایم که اینگونه شد.
وی تأکید کرد: احسان یعنی اینکه وقتی یک کار را انجام میدهید خدا را ببینید و اگر چشم و دلتان باز نیست که خدا را ببینید یقین داشته باشید که خدا شما را میبیند.
آیتالله دژکام این نکته را یادآور شد که در تفکر اسلامی میگوییم که باید در پیشگاه خداوند جوابگوی تمام اعمالمان باشیم و با خدا وارد معامله میشویم و میگوییم کار برای خداست و مزد کار را خدا میدهد و سپس ادامه داد: مسلماً جامعه ما صاحب دارد؛ خدا که غایب نشده است بلکه ما غافل شدهایم؛ خدا هست و روزی باید به او پاسخ دهیم و این معنای احسان است لذا اگر این معنا را به درستی درک کردیم باید کارها را درست انجام دهیم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در فارس تأکید کرد: خداوند از کسانی که احسان در کارشان هست راضی است و بقیه غافل هستیم و خیلی درگیر اسم و رسم هستیم و قیافه میگیریم. در حالی که اگر خدا را میبینیم نیازی به توجه دیگران نداریم .
وی با تأکید بر اینکه اگر کسی برای خدا کار میکند مطمئن باشد خدا اجر کار او را ضایع نمیکند، گفت: مشغول امور دیگری هستیم و این مطالب را یادمان رفته است و همین است که مردم ما را ناراحت کرده است.
نظر شما