حجت اله آریایی نیا در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در راستای دریافت اعتبارات ملی از طریق طرح مشارکتی، اسامی ۲۵ خانه تاریخی و ثبت ملی دزفول براساس ضرورت و اولویت مرمت به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شد که از این بین برای هفت خانه اعتبارات کشوری تصویب شده و به زودی پرداخت خواهد شد.
وی افزود: این هفت خانه شامل خانه های تاریخی و ثبت ملی حسینوند، خلج قصاب، رحیمی، پاکارزاده، بی باز، صمیمی یاباغبان و ساباط زرنگار است که به محض دریافت اعتبارات، پیمانکاران معرفی و پس از تجهیزکارگاه عملیات مرمت و بهسازی این منازل تاریخی آغاز خواهد شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که این اعتبارملی مقرر شده به ۱۰ خانه تاریخی در خوزستان اختصاص یابد که از این تعداد سهم دزفول هفت خانه، سهم شوشتر دو خانه و سهم بهبهان اعتبار برای مرمت یک خانه تاریخی بوده است که این امر نشان دهنده اهمیت و گستردگی بافت تاریخی دزفول است.
آریایی نیا با اشاره به ضرورت مرمت دوخانه ثبت ملی میرزایی و عدسی نیز گفت: اسامی این دو خانه در لیست ارسالی به سازمان بود که اعتباری در راستای مرمت آنها تعلق نگرفت اما تمام تلاش و پیگیری خود را جهت دریافت هزینه مرمت این دو اثر تاریخی خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، بافت تاریخی دزفول که تلاقی فرهنگ و تاریخ مردم این دیار کهن است، شامل ۲۸ محله قدیمی و در هم تنیده است که تزئینات معماری بی نظیر آن، دزفول را به «شهر آجری» معروف کرده است. در محدوده بافت تاریخی دزفول که مساحت آن ۲۷۰ هکتار است، بیش از یکصد اثر تاریخی ثبت ملی شده شامل مسجد، حمام، گذر و بقعه وجود دارد.
علاوه بر ساباط ها، حمام ها، گذرها و مساجد و سایر اماکن تاریخی موجود در بافت، خانه های تاریخی که به نام صاحبان بنا ازدوره های گذشته در این بافت به جای مانده هر کدام به تنهایی دارای ارزش فرهنگی، مذهبی و تاریخی هستند.
وجود بیش از ۱۸۰ خانه تاریخی ارزشمند و زیبا دربافت تاریخی دزفول سبب شده تا این بافت نسبت به سایر آثار و مجموعه های تاریخی این شهرستان متمایز باشد به طوری که دزفول با برخورداری از این خانه های تاریخی می تواند به عنوان یک شهر توریستی با ردپایی از گذشته های زیبای معماری این مرز و بوم به جهانیان معرفی شود.
این خانه های تاریخی به عنوان ظرفیتی منحصربه فرد در قالب بافت تاریخی دزفول قرار گرفته اند به گونه ای که با وجود تمام تغییراتی که در چهره شهرهای امروزی پدید آمده اما بافت قدیم و کهن این شهرستان همچنان حکایت زیبایی از معماری ایرانی - اسلامی را روایت می کند.
نظر شما