هدایت رضایی در گفت و گو با خبرنگار مهر با دعوت از تمام گروههای موسیقی حائز شرایط، از آنها خواست مدارک و آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره واقع در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس(دفتر انجمن موسیقی) ارسال کنند.
وی با بیان این که جشنواره در ۴ بخش رقابتی، غیررقابتی، پژوهشی و آموزشی برگزار میشود به تشریح بخشهای مختلف جشنواره پرداخت و گفت: بخش رقابتی در ۶ شاخه و ۲ مرحله برگزار خواهد شد و به برگزیدگان نهایی، لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جوایزی اهدا میشود.
این در حالیست که به گفته رضایی، به تمامی گروههای راه یافته به مرحله دوم - در صورت اجرا- گواهی شرکت در جشنواره ارائه خواهد شد.
رئیس انجمن موسیقی فارس با اشاره به این که بخش موسیقی کودک به صورت غیررقابتی برگزار میشود، گفت: برای گروههای برگزیده بخش رقابتی نیز در صورتی که تعداد گروههای منتخب به حد نصاب نرسد جشنواره به صورت غیررقابتی انجام خواهد شد.
رضایی با بیان این که امسال برای نخستین بار بخش رقابتی در مقیاس ملی به این دوره از جشنواره افزوده شده گفت: همزمان با این رویداد مهم هنری، کارگاه های آموزشی، سمینارها و میزگردهایی مرتبط با موضوع جشنواره با همکاری استادان، هنرمندان و پژوهشگران برجسته کشور طراحی و برگزار خواهد شد.
وی در خصوص نحوه داوری و گزینش آثار توضیح داد: گزینش و انتخاب گروههای شرکتکننده در مرحله ابتدایی بر اساس مدارک و آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره و در مرحله نهایی بر اساس اجرای زنده هر گروه و با توجه به ضوابط و شرایط اعلام شده در هر شاخه توسط داوران غیربومی و از میان موسیقیدانان برجسته و مطرح کشوری انجام می گیرد.
وی در پاسخ به این که شرایط و ضوابط ثبت نام در جشنواره چگونه است، گفت: مدارک لازم برای شرکت در جشنواره شامل فرم ثبت نام، معرفی گروه، بیوگرافی سرپرست گروه، عکس از گروه، پارتیتورهای لازم، متن اشعار (برای قطعات با کلام) و نمونه تصویری بر اساس قواعد مشخص شده هر شاخه میباشد که حداکثر تا ۲۰ مهرماه سال جاری باید به دبیرخانه جشنواره به صورت حضوری و یا پستی ارائه شود.
رضایی با تأکید بر این که نمونه تصویری باید بدون ویرایش صوتی و یا تصویری و با کیفیت مطلوب باشد، تصریح کرد: نمونه باید به گونهای باشد که تمامی اعضای گروه در آن مشاهده شوند و زمان نمونه از پنج دقیقه کمتر نباشد.
به گفته این فعال حوزه موسیقی، نمونههای تصویری باید در قالب دی وی دی و در دو نسخه به دبیرخانه تحویل داده شود. همچنین در صورتی که در قطعات اجرایی، کلامی به زبانی غیر از فارسی ارائه میشود ارسال ترجمه اشعار نیز لازم است.
رئیس انجمن موسیقی فارس در خصوص شرایط و مقررات شاخههای بخش رقابتی با بیان اینکه بهرهگیری از ملودیها و موتیفهای محلی در قطعات ساخته شده مجاز است، به اعلام این بخشها پرداخت و گفت: این بخش ها شامل کوبهای، موسیقی نواحی(محلی و مقامی)، موسیقی کلاسیک (بینالمللی)، آواز گروهی، ترانه (موسیقی پاپ) است.
وی از بخش غیر رقابتی جشنواره یاد کرد و افزود: در این بخش موسیقی کودک می باشد که حداکثر سن شرکتکنندگان ۱۲ سال است و در بخش پژوهشی با توجه به اهمیت جایگاه پژوهش این بخش برای اولین بار به صورتی جداگانه در این دوره از جشنواره به صورت ارائه مقالات مرتبط با موضوع جشنواره و در مقیاس ملی گنجانده شده است. ویژگیها و شرایط شرکت در این بخش به زودی و به صورت فراخوانی جداگانه به اطلاع عموم خواهد رسید.
رئیس انجمن موسیقی از جوایز جشنواره گروه نوازی خبر داد و افزود: برای گروههای برگزیده جشنواره علاوه بر لوح تقدیر، ۵۰ میلیون ریال و دریافت تندیس جشنواره به گروههای اول، ۳۰ میلیون ریال به گروههای دوم، ۲۰ میلیون ریال به گروههای سوم اختصاص می یابد و به کلیه گروههایی راهیافته به مرحله نهایی گواهی شرکت در جشنواره اهدا خواهد شد.
به گفته رضایی، اعلام نتایج گروههای راهیافته به دهمین دوره جشنواره گروهنوازی فارس آول آذرماه است و جشنواره در بخش غیر رقابتی ۸ آذرماه می باشد.
وی با بیان اینکه قرعه کشی تعیین زمانبندی اجرای گروهها ۹ آذرماه می باشد، افزود: بخش رقابتی جشنواره گروهنوازی فارس ۱۰ آذر ۹۷ آغاز خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه و اعلام برگزیدگان دهمین دوره جشنواره گروهنوازی فارس ۱۶آذر سال جاری است.
نظر شما