به گزارش خبرنگار مهر، امید ذاکری پیش ازظهر پنجشنبه در نشست خبری بیان داشت: تخریب منابع طبیعی دومین عامل تهدید کننده حیات بشتر است، زیرا مخاطرات محیطی، سیل، افزایش دما، گرد و غبارها و فرسایش خاک که به امنیت غذایی برمی گردد اثرات تخریب منابع طبیعی است.
وی با اشاره به انفال که جزو وظایف منابع طبیعی است، عنوان کرد: شهرستانهای بندرعباس، جاسک، حاجی آباد، رودان و بندرخمیر جزو شهرستانهای بحرانی در حوزه تصرف اراضی هستند. در سال جاری ۳۶۲ هکتار پیشگیری از تصرف داشته ایم و ۵۷ هکتار هم خلعیت از اراضی تصرف شده با صدور اجرای احکام انجام شده است.
ذاکری با بیان اینکه فرهنگ سازی در اولویت فعالیت های منابع طبیعی قرار دارد خاطرنشان کرد: ۲۴ هزار دانش آموز در استان هرمزگان همیار طبیعت هستند. همچنین هزار نفر همیار محافظ از اراضی منابع طبیعی در استان وجود دارد.
مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان در تشریح پروژه های آبخیزداری و آبخوان دانی بیان داشت: در سال جاری ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان طرح های آبخیزداری و آبخوان دانی در آن اجرا می شود. ۶۰۰ حوزه آبخیزداری در کشور مشخص شد که ۲۳ حوزه آبخیزداری در هرمزگان قرار دارد. در ۶ ماهه امسال ۱۲۰ سازه آبخیزداری در استان در حال اجرا و یا به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه ۴۶ درصد از حوزه های آبخیزداری استان رودخانه های شور هستند. ابرازداشت: در ۹ شهرستان برای اجرای پروژه های حوزه آبخیزداری تمرکز داریم. امسال مستند سازی، ترویج، جانمایی نقشه های ملی در سامانه کاداستر، یگان های گشت و مراقبت در حوزه منابع طبیعی مورد توجه جدی است.
ذاکری با اظهار اینکه پیوست های فرهنگی پروژه های آبخیزداری تهیه شده است، خاطرنشان کرد: در حوزه ترویجی، آموزش و آگاه سازی مردم همجوار حوزه های آبخیزداری مورد تاکید است. در این آموزش ها اثرات منفی برخی از پروژه ها و همراهی مردم توسط منابع طبیعی در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه اجرای پروژه ها با همکاری مردم در شهرستان بشاگرد انجام می شود، افزود: در شهرستان بشاگرد تامین آب شرب مردم مهم است، تامین مصالح از طریق منابع طبیعی انجام شده است و مردم پای کار آمده اند و تعداد ۵۰ سازه در بشاگرد با همکاری دانشجویان، مردم و حتی بانوان در حال ساخت است.
مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان اضافه کرد: با اتمام سازهای آبخیزداری در سطح استان بیش از ۸۰ میلیون متر مکعب از روان آبهای سطحی را استحصال می کنیم و امیدواریم بتوانیم سفرهای زیر زمینی را تا حدودی تقویت کنیم.
وی تصریح کرد: امسال ۲۲ سازه توسط خیرین در استان ساخته می شود که ۵ سازه به اتمام رسیده است و مابقی با میانگین پیشرفت ۲۰ تا ۶۰ درصد است که سهم آورده خیرین در ساخت این سازه ها ۱۰ میلیارد تومان است.
به گفته ذاکری، در ۱۲ سازه منابع طبیعی پرورش ماهی داریم و سازهای چند منظوره منابع طبیعی موضوعات گردشگری هم در کنار آن دیده شده است. کمک صندوق توسعه ملی به منابع طبیعی و حفظ جنگلها در کشور ۲۰۰ میلیون دلار است.
وی با اشاره به اینکه ۳۱۸ هزار هکتار کانون بحرانی در استان وجود دارد، عنوان کرد: سال گذشته هزار هکتار مالچ پاشی شد و امسال هم ۱۰هزار تن مالچ برای هزار هکتار از کانون های بحرانی پیش بینی شده است. از سال ۸۵ تا ۹۵ مالچ تحویل منابع طبیعی نشد و یک فاصله زمانی زیادی برای حل مشکل کانون های بحرانی ایجاد شد. در حال حاضر بیشترین حجم کانون های بحرانی در شهرستان جاسک و سیریک قرار دارد.
ذاکری با بیان اینکه در شرق جاسک ۳۰ روستا تحت تاثیر کانون های بحرانی قرار دارند. عنوان کرد: برای ۳۱۸ هزار هکتار مطالعه کرده ایم و یکی از راهکارها مشارکت خیرین و مردم است. کاشت یک نهال در مقابل منازل می تواند در دراز مدت تاثیرگذاری زیادی دارد.
نظر شما