خبرگزاری مهر - گروه استانها: چندساعتی از باران سیلآسا و تگرگ و رعدوبرقهای پاییزی در مازندران میگذرد و این حادثه تاکنون خسارتهایی را در استان برجای گذاشته است.
اگرچه برخی متولیان امر سعی دارند همهچیز را آرام جلوه دهند اما گزارشهای خبرنگاران مهر از گوشه و کنار مازندران حاکی از آبگرفتگی شدید معابر و خیابانهای درونشهری و برونشهری است.
اولین بارش سنگین پاییزی که از عصر جمعه در مازندران آغاز و بیشترین میزان آن در رامسر به ۱۷۰ میلیمتر رسیده است، نسخه زیرساختهای درونشهری و معابر مازندران را همانند دیگر بارشهای قبل پیچید و این حادثه، برق شماری از مناطق شهری و روستایی را قطع کرد و با گذشت نیمی از شب، خطر وقوع سیلاب کوهستانی را شدت بخشیده است.
علیاصغر احمدی مدیرکل مدیریت بحران مازندران دقایقی قبل در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت مناطق بارانزده مازندران اظهار داشت: در حال حاضر برق بخشی از مناطق جویبار قطع است که قرار بود بهزودی برقرار شود.
وی درباره برقگرفتگی یک جوان بهشهری نیز با رد شایعات ذکرشده در فضای مجازی میگوید: این جوان براثر برق خانگی دچار مرگ شد و ارتباطی به رعدوبرق نداشته است و علاوه براین در فریدونکنار، یک جوان غیربومی مشغول سوارکاری بود که براثر رعدوبرق و آسیب به بخش مراقبتهای ویژه کشانده شد.
در ساری نیز بیش از ۹۰ میلی متر باران باریده است و بارندگی شدید در قائمشهر منجر به آبگرفتگی چند واحد کسبی شده است
احمدی با اشاره به بارش ۱۷۰ میلی متی ثبتشده در رامسر ادامه داد: در ساری نیز بیش از ۹۰ میلیمتر باران باریده است و بارندگی شدید در قائمشهر منجر به آبگرفتگی چند واحد صنفی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران مازندران با بیان اینکه وضعیت بالا آمدن آب مسیلها در رودخانهها نامساعد است ادامه داد: نیروهای امدادی و خدماتی در این شهرستان به حالت آمادهباش درآمدهاند و امیدواریم مشکلی رخ ندهد.
نگرانی از وقوع سیل سبب شده تا خانوارهای مازندرانی بیدارباش بوده و با اضطراب آخرین ساعتهای تعطیلی و شبانگاهی را سپری کنند و کاهش هشت تا ۱۲ درجهای دما نوید اولین برف پاییزی را میدهد.
اگرچه شهرهای مازندران با آبگرفتگی و سیلاب دستوپنجه نرم میکنند اما مسئولان استان با قوت اعلام کردهاند که مدارس استان در تمامی مقاطع روز شنبه دایر است و دانش آموزان به تعطیلی آن دلخوش نباشند.
بارش اولین تگرگ پاییزی
بارش تگرگ در مازندران هم چتر سفیدی بر مناطق مختلف استان از جمله بهشهر و جویبار پوشانده است و روستاهای بالادست بخش مرکزی در روستاهای غریب محله و کنت بهشهر امروز با بارش تگرگ سفیدپوش شدند.
مجتبی اسدی بخشدار مرکزی بهشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وقوع رانش در بخشی از مسیر روستای کنت بهشهر افزود: بخشی از راه دسترسی مردم به این روستا بستهشده بود که با کمک مأموران راه و شهرسازی مسیر بازگشاییشده و همچنین قطع درخت در روستای کنت هم گزارش شد که توسط منابع طبیعی مشکل برطرف شد.
فرماندار بهشهر هم با اعلام اینکه هماکنون با فروکش کردن بارندگی حالت عادی در بهشهر حاکم است؛ یادآور شد: وقوع سیلاب ناگهانی بیشترین نگرانی ما مخصوصاً" در بخش روستایی است که با آمادهباش کامل نیروهای خدماتی و امدادی امیدواریم شاهد کمترین خسارت باشیم.
هادی خنجری به خبرنگار مهر گفت: مهمترین مشکل در برخی از نقاط شهری بهشهر، روان آبها در معابر و خیابانها بود که تا حد زیادی برطرف شد و تلاش همه ما فراهم کردن شرایط مناسب برای کاهش خسارت در شهرستان است و در این راستا از تمام توان خود در بخشهای مختلف استفاده میکنیم.
فرماندار نکا هم با اعلام اینکه از همان ساعات ابتدایی بارشها تمامی ستادهای مدیریت بحران در سطح شهرستان برای پیشگیری از هرگونه حوادثی حاضر هستند؛ گفت: برخی از مسیرهای شهری دچار آبگرفتگی شده بود که با کمک نیروهای امدادی و خدماتی مشکل برطرف و محورها بازگشاییشده است.
عبدالجواد توحیدی مقدم افزود: آبگرفتگی معابر و جاری شدن آب در مسیرهای مختلف شهری و روستایی، خیابانها و برخی از منازل ازجمله گزارشهای اعلامشده در شهرستان نکا بوده است ضمن اینکه خاموشی در بخشی از شهر و هزارجریب نکا گزارششده است که بعد از فروکش کردن بارش باران نسبت به وصل برق اقدام میشود.
خسارت جدی ناشی از بارش باران تاکنون در گلوگاه گزارش نشد
فرماندار گلوگاه هم با اشاره به آماده باش کامل نیروها در مناطق مختلف شهری و روستایی خاطر نشان کرد: خوشبختانه خسارت جدی ناشی از بارش باران تاکنون در گلوگاه گزارش نشد و امیدواریم تا پایان امشب و فردا شنبه هم وضعیت عادی در منطقه حاکم باشد.
محمدرضا تباکی به خبرنگار مهر گفت: آبگرفتگی معابر شهری و روستایی از جمله شرایطی است که در تمام مناطق استان وجود داشته است و برخی از روستاهای این شهرستان هم از این مسئله مستثنی نبودند، همچنین طغیان برخی از رودخانه ها و مسیل ها و آبگرفتگی معابر و مزارع و جاری شدن آب در معابر از جمله خسارت هایی بوده که اعلام شد و در حال بررسی دقیق در این بخش هستیم.
بارش پاییزی و رگباری سبب قطع برق ۱۵ خط از ۴۳۸ خط اصلی توزیع برق در مازندران شد و به گفته قاسم شهابی مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران، تلاش برای برقراری برق خطوط در حال انجام است.
به گزارش مهر، اگر چه بارش نخستین باران پاییزی، موجب لطافت و پاکیزگی هوای شهرهای مختلف مازندران شد و طراوتی خاص به به نقاط مختلف این استان بخشید اما جاری شدن آب ها در معابر و روان آبها برای مردم مشکل آفرین شد که امیدواریم در ادامه راه با برنامه ریزی دقیق در این بخش شاهد خسارت کمتری در این راستا باشیم.
نظر شما