۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۰۴

در گفتگو با مهر مطرح شد:

تاکید بر گفتمان سازی حمایت از کالای ایرانی در مدارس

تاکید بر گفتمان سازی حمایت از کالای ایرانی در مدارس

مشاور وزیر آموزش و پرورش بر پیگیری گفتمان سازی و فرهنگسازی درباره حمایت از کالای ایرانی در میان دانش آموزان و اولیا در سال تحصیلی جدید تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، اواخر مهرماه ۹۷ بود که سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش منصور مجاوری را  به سمت مشاور خود منصوب کرد. در آستانه حضور یکساله وی از او درباره چند موضوع کلیدی در آموزش و پرورش از جمله بحث حمایت از کالای ایرانی و عملکرد آموزش و پرورش در این راستا و در حوزه نوشت افزار، بحث اردوگاه های دانش آموزی از جمله آخرین اخبار درباره اردوگاه شهید باهنر، حساب یکپارچه مدارس و... صحبت کردیم. 

مشاور وزیر آموزش و پرورش ابتدا در پاسخ به این پرسش که در بحث حمایت از کالای ایرانی خصوصا نوشت افزار ایرانی و ممانعت استفاده دانش آموزان از لوازم التحریر با محتوای تهاجم فرهنگی بیان کرد: نکته اول این است که اتحادیه نوشت افزار هم اعلام کرده است در حال حاضر تولیدات ایرانی در حدی نیست که پاسخگوی نیاز بازار باشد. اما ما به دلیل نامگذاری این سال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال حمایت از کالای ایرانی، همکاری های گسترده ای را در حوزه استفاده دانش آموزان از نوشت افزار ایرانی انجام دادیم. فرهنگسازی و گفتمان حمایت از تولید ایرانی با ایجاد یک کارگروهی با همکاری معاونت پرورشی و سازمان پژوهش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان پیگیری می شود.

وی ادامه داد: تاکید این کارگروه علاوه بر موضوع گفتمان سازی با دانش آموزان و والدین در این خصوص، با تولید کنندگان ایرانی برای کار بیشتر روی کاراکترها و نمادهای ایرانی است. اینکه ما باید دنبال اسطوره سازی در این اقلام باشیم و رنگ و لعاب و شمایل نوشت افزار را جذاب کنیم چون با قشری سر و کار داریم که مجذوب شکل و ظاهر می شود. بنابراین نباید هر تفکری که می خواهیم از طریق نوشت افزار به کودکان ارائه دهیم را به دست هر طراحی بسپاریم. باید ضعف ها و قوت ها را در این حوزه شناسایی کنیم. 

مجاوری با بیان اینکه با همین حرکتی که در این چند ماه آغاز شده سهم تولید کنندگان ایرانی در بازار نوشت افزار افزایش داشته است، بیان کرد: نکته ای که نباید از نظر دور نگه داریم این است که غرب سالها روی موضوع نوشت افزار و خلق کاراکترها و نمادها کار کرده است و بخش اعظم بازار دست آنهاست. چیزی بیش از ۷۰ درصد این بازار در اختیار واردات است. اما ما با سالها کار کردن می توانیم سهم خودمان را افزایش دهیم. 

مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه انجام هر کار فرهنگی در آموزش و پرورش با توجه به جامعه گسترده مخاطب آن حتما اثر بخش است، اظهار کرد: در حال حاضر خوشبختانه بالغ بر ۱۰۰ تولید کننده در بخش نوشت افزار داریم و همه آنها آماده هستند تا حضور پر رنگ تری در بازار داشته باشند. اما لازم است که دستگاه های دولتی دیگر از جمله وزارت صنعت، معدن و... در کنار ما و صنف نوشت افزار باشند. 

وی تاکید کرد اگر قرار است سهم ایران در چرخه نوشت افزار بالا برود باید هم کیفیت محتوایی و ساختاری را بالا ببرد و هم قیمت های مناسبی برای کالاها گذاشته شود، گفت: ما منشور حمایت از کالای ایرانی را تدوین و به استان ها ابلاغ کرده ایم و استان ها نیز نمایشگاه های خوبی تا کنون برپا کرده اند. همچنین دومین جشنواره ملی فرهنگی، هنری «ایران ساخت»نیز در دی ماه برگزار می شود که کمک دیگری برای حمایت از کالای ایرانی است. 

اما مشاور وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش دیگری درباره اردوگاه های دانش آموزی و نابسامانی وضعیت برخی از آنها گفت: ما برای اینکه بتوانیم از فضای فیزیکی اردوگاه ها استفاده کنیم نیاز به تجهیزات داریم. اگر به دنبال این هستیم که دانش آموزانی توانمند و خلاق و کارآفرین داشته باشیم باید بیش از اینها آنها را به فضاهای اردو ببریم. در این مورد هم نیاز به سرمایه گذاری داریم. منابع این بخش نسبت به سال های گذشته کمتر بوده است. به گمانم ما مشکل کمبود اردوگاه ها را در کشور نداریم ولی برای تکمیل و تجهیز و نوسازی آنها با کمبود منابع رو به رو هستیم. 

مجاوری درباره آخرین وضعیت اردوگاه شهید باهنر نیز بیان کرد: این اردوگاه مشکل خاصی در حال حاضر ندارد و اقساط آن تا امروز پرداخت شده است. 

وی در پاسخ به اینکه چرا دولت از ابتدا اوراق صکوک برای این اردوگاه ملی صادر کرد نیز پاسخ روشنی نداشت. 

اما وی در بخش دیگر این گفتگو پیرامون حساب یکپارچه مدارس نیز گفت:حساب یکپارچه با یک کد شناسه که اطلاعات دانش آموز و وجه دریافتی را دارد آماده شده است. به این صورت که هر گونه فعالیت مالی مدرسه یک کد شناسه دارد. تا کنون ۶۰ عنوان فعالیت را مشخص کرده ایم. در این ساختار هر پولی که والدین بابت هر فعالیتی پرداخت کنند با یک کد وارد سیستم می شود و قابل شناسایی و پیگیری است. این سامانه کاملا شفاف است و امکان گزارش دهی به والدین را دارد. طبق این روال باید مدیران مدرسه فقط از طریق درگاه الکترونیکی دریافت و پرداخت داشته باشند. 

کد خبر 4424038

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha