به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، این پروژه در ادامه دستاوردهای برنامه جامع موضوع محوری کسب دانش و تولید نمونه رادیویی پرظرفیت و دسترسی رادیویی ۴G تعریف شده است.
با توجه به توانمندیهای موجود در بخش خصوصی و با هدف احیای صنعت مخابرات در کشور در فاز اول این پروژه با فراخوان از شرکتهای فعال در حوزه ساخت سامانه های رادیویی برای مشارکت در پروژه از شرکتهای همکار در حوزه R&D و تولید، دعوت به همکاری شده تا پس از آن فعالیتهای اصلی تحقیق و توسعه آغاز شود.
نکته قابل توجه در خصوص لینکهای رادیویی پرظرفیت، حضور جداییناپذیر آنها در شبکههای مخابراتی است. این عناصر علاوه بر کاربردهای استراتژیک، به واسطه قیمت مناسب و سهولت و سرعت در نصب و راهاندازی در مقایسه با فیبرهای نوری که رقیب اصلیشان در بازار به شمار میرود، به طور فزایندهای در شبکههای Backhaul موبایل و انتقال صوت و داده به کار میروند.
آمارها و پیشبینیها نشان میدهد لینکهای رادیویی به طور میانگین بیش از ۶۰ درصد بازار در این حوزه را حداقل تا سال ۲۰۲۰ در اختیار خواهند داشت.
این آمار در برخی از کشورها خصوصا شمال آفریقا، خاورمیانه و شبه قاره هند به ۸۰ درصد هم میرسد.
بررسیها نشان میدهد در کشور ما ایران نیز سالانه بیش از چند هزار لینک رادیویی در فرکانسها، ظرفیتها و مدلهای مختلف فروخته میشود.
از این رو سرمایهگذاری در این حوزه و تولید یک محصول باکیفیت رقابتی میتواند علاوه بر اشتغال پایدار دانشبنیان، حاشیه سود خوبی نیز برای سرمایهگذاران و تولیدکنندگان به همراه داشته باشد.
نظر شما