سیامک واحدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در بحث سلامت و پیشگیری از مرگ مادران باردار نیز استان کردستان رتبه اول کشور را دارا است و کمترین میزان مرگ و میر مادران و نوزادان پس از تولد مربوط به استان کردستان است.
وی افزود: باتوجه به آموزش های ارائه شده در سطح استان به محض اینکه یک مادر باردار در دورترین نقطه سطح استان مشکلی داشته باشد از طریق اورژانس هوایی و هلیکوپتر به مرکز درمانی مجهز انتقال یافته و یک تیم پزشکی متخصص از وی مراقب می کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: استان کردستان یکی از استان های موفق در حوزه پیشگیری از بیماری های مختلف بوده و در آیتم های مختلف حوزه سلامت از رتبه های بالایی برخوردار است.
واحدی یادآور شد: طی سال جاری یکی از مشکلاتی که استان کردستان در حوزه سلامت با ان مواجه شد بحث تب مالت در منطقه بیجار بود که به موقع با واکسیناسیون دام های سبک و سنگین از فراگیرشدن این بیماری جلوگیری شد و خوشبختانه در حال حاضر نیز مشکلی وجود ندارد.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: همچنین در بحث بیماری های فراگیر در حوزه سلامت در سال جاری با یک نوع مسمومیت قارچی مواجه شدیم که طی آن حدود ۲۷۰ نفر از مردم استان دچار مسمومیت شدند که البته با اقدامات به موقعی که انجام گرفت نسبت به سایر استان های کشور تعداد کمی از این افراد فوت کردند و وضعیت کردستان در حال حاضر بسیار مطلوب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: خوشبختانه در بحث سلامت اشرافیت خاصی بر استان داریم و در خصوص بیماری سیاه زخم نیز که یکی از مناطق کردستان را در برگرفته بود مشکلی با اقدامات پزشکی به موقع پیش نیامد.
واحدی به طرح تحول سلامت نیز اشاره کرد و افزود: این طرح علیرغم اینکه هزینه و بار مالی بسیار زیادی بر روی دوش وزارت بهداشت و درمان داشته اما به طور ۱۰۰ درصدی موفق بوده و مردم از بهترین خدمات بهداشتی و درمانی در حوزه سلامت به عنوان یکی از اساسی ترین حقوق شهروندی بهره مند شده اند.
وی با اشاره به شایعاتی که در فضای مجازی در خصوص استفاده از افزودنی های غیرمجاز در محصولات کارخانه لبنیات سنندج پخش شده بود نیز اظهارداشت: استفاده از این داروی ضد قارچ در دوز بسیار کم مجاز بوده ولی علیرغم این موضوع نیز با بررسی های به عمل آآمده مشخص شد در هیچ یک از محصولات این کارخانه این دارو مورد استفاده قرار نگرفته بود.
۱۲ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کردستان دخانیات مصرف می کنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به بحث استعمال دخانیات اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر ۱۲ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال استان از دخانیات مختلف استفاده می کنند و این موضوع می تواند بهداشت روانی جامعه را به مخاطره بیاندازد.
واحدی یادآور شد: سلامت روان یکی از مولفه های سلامت یک جامعه است و اگر کسی در این حوزه مشکل داشته باشد می تواند سلامت یک جامعه را به خطر بیاندازد.
وی در ادامه بیان کرد: استعمال دخانیات یک تهاجم به ارزشمندترین قشر جامعه یعنی جوانان است که برای جلوگیری از همه گیر شدن آن راهکار و برنامه های مدونی ارائه شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: دور کردن مراکز فروش و عرضه سیگار از مدارس می تواند یکی از موثرترین عوامل پیشگیری از سوق داده شدن جوانان به بحث استفاده از دخانیات باشد.
واحدی اظهارداشت: همچنین می توان مانند فرودگاه ها با ایجاد مکان هایی مشخص برای سیگار کشیدن از استعمال دخانیات در سطح جامعه تا حدودی جلوگیری کرد.
وی افزود: ساخت و تهیه فیلم های آموزشی در قالب انیمیشن در راستای مضرات و یا راه های ترک سیگار نیز می تواند در این حوزه مثمر ثمر باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه درمان اشاره کرد و ادامه داد: یکی از دغدغه ها و مشکلات مردم به ویژه کسانی که در روستاها زندگی می کنند بحث نوبت دهی اینترنتی و دسترسی به متخصصان است که با راه اندازی سیستم ارجاع این مشکل نیز برطرف خواهد شد.
واحدی یادآور شد: کسانی که به این سیستم دسترسی ندارند با مراجعه به مراکز درمانی درجه یک ما از خدمات درمانی بهره مند شده و در صورتی که در انجا مشکل انها رفع نشود از طریق همان مراکز در سیستم نوبت دهی برای آنان نویت نزد پزشکان متخصص گرفته می شود تا بدون مشکل در زمان مشخص بتوانند از امکانات مراکز تخصصی بهره ببرند.
وی بیان کرد: با برنامه ریزی های بعمل آمده و با توجه به اینکه بیشتر مراکز درمانی استان به این سیستم تجهیز شده اند سعی می کنیم تا پایان پاییز سیستم ارجاع را راه اندازی کنیم.
داروی مورد نیاز دو سال آینده کشور انبار شده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه دارو اشاره کرد و گفت: سال های گذشته در بحث دارو همیشه در خصوص تامین ۱۰ تا ۲۲ قلم دارو مشکل داشتیم که با برنامه های وزارت بهداشت و درمان با توجه به تحریم های غذایی و دارویی که با آن مواجه هستیم داروی مورد نیاز دو سال آینده انبار شده تا دچار مشکل نشویم.
واحدی با بیان اینکه در بحث تامین دارو مشکل خاصی وجود ندارد، اظهارداشت: داروی بیماری های خاص نیز به طور کلی موجود است و در این خصوص نیز مشکلی در کشور نداریم.
وی به تجهیز بیمارستان های تازه ساخت و مراکز بهداشت روستاهای سطح استان اشاره کرد و افزود: با توجه به سطح بندی که داریم اولویت را به شهرها و مناطقی داده ایم که بیشترین میزان جمعیت در آنها ساکن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: تجهیز بیمارستان ها به امکانات فوق تخصصی در دست اقدام است و بیشتر بیمارستان های استان هم از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ تجهیزات بازسازی و تجهیز شده اند.
واحدی در پایان سخنان خود به بحث شایعه استخدام های بی ضابطه در مجموعه سازمان علوم پزشکی کردستان اشاره کرد و یادآور شد: تمامی استخدام های صورت گرفته در این مجموعه بدون هیچگونه تخلفی صورت گرفته و بر اساس آزمون ها و امتحانات سراسری و با نظارت دستگاه های بازرسی افراد مورد نیاز استخدام و به کارگیری شده اند.
نظر شما