۱۷ بهمن ۱۳۸۵، ۹:۵۵

مجری سابق طرح مالیات بر ارزش افزوده در گفتگو با مهر:

اجرای مالیات بر ارزش افزوده به 50 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد

اجرا و پیاده سازی سیستم مالیات بر ارزش افزوده برای دو سال آینده نیازمند هزینه کردن بودجه ای معادل 50 میلیارد تومان است.

مجری سابق طرح مالیات بر ارزش افزوده در گفتگو با خبرنگارمهر طراحی سازمان، آموزش نیروهای انسانی و اختصاص بودجه برای پیاده سازی سیستم مالیات بر ارزش افزوده را از پیش نیازهای اجرایی شدن این نوع مالیات دانست.

پرویز شهریاری راد تصریح کرد: درحال حاضر ارتباط گیرندگان مالیات با تولیدکنندگان و توزیع کنندگان از نظر پیاده سازی این نوع سیستم قطع شده است، در حالی که اخذ این نوع مالیات نیازمند برقراری ارتباط با این اصناف و شناسائی آنها قبل از اجرایی شدن این سیستم مالیاتی است.

به گفته وی، برای این که بتوانیم این نوع مالیات را برای دوسال آینده اجرا و پیاده سازی کنیم نیازمند حداقل هزینه کردن50 میلیارد تومان بودجه هستیم ، به عبارت دیگر برای آموزش نیروها، تامین تجهیزات و غیره برای مدت دوسال قبل از اجرایی شدن این سیستم، باید چنین هزینه انجام شود.

مشاور سابق رئیس سازمان امورمالیاتی کشور با تاکید بر این که اجرایی شدن سیستم مالیات بر ارزش افزوده نیازمند آماده سازی و آموزش حداقل 1500 نفر نیروی انسانی است، تصریح کرد: البته دولت به منظور آماده سازی این نوع مالیات ، در لایحه بودجه سال آینده بودجه ای را به مجلس پیشنهاد داده است، اما با این وجود باید بودجه کافی برای این منظوردر نظر گرفته شود.

وی با بیان این که روند رسیدگی به لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس نسبت به گذشته کند شده است ، افزود: اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس نسبت به نحوه محاسبه و روند اثرگذاری آن اطلاعات کافی دارند، و ازاختیارات کافی نیز برای تصویب آن برخوردار هستند ، بنابراین بهتر است سرعت رسیدگی به این لایحه را شدت بخشند.

شهریاری راد ادامه داد: اگر نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس به طور مداوم در هفته دو روز به بررسی این لایحه اختصاص می دادند، بررسی تمام لوایح آن ظرف 3 ، 4 ماه به اتمام می رسید.

وی با اشاره به هدف دولت مبنی بر کاهش استفاده از درآمدهای نفتی در هزینه های جاری و افزایش درآمدهای مالیاتی، گفت: جبران هزینه های تورمی و هزینه های جاری یا از طریق واردات و یا اخذ مالیات های مستقیم و غیر مستقیم صورت می گیرد.

مجری سابق طرح مالیات بر ارزش افزوده با تاکید بر این که اخذ مالیات های مستقیم بیش از میزان فعلی امکان پذیرنیست، زیرا باعث فشار بر تولید کنندگان می شود، افزود: هدف مالیات غیر مستقیم، مصرف کننده است، بنابراین این نوع مالیات باعث افزایش درآمدهای دولت ، کاهش فشار مالیاتی از تولید کنندگان وشفاف سازی اقتصادی خواهد شد.

وی با اشاره به اقتصاد زیر زمینی که در حال حاضر در کشور وجود دارد، اظهارداشت: با اجرایی شدن این سیستم افرادی که مالیات مستقیم نمی پردازند شناسایی شده که خود این عمل باعث ترویج عدالت اجتماعی می شود، ضمن این که شفاف سازی برای تمام برنامه ریزی ها مفید خواهد بود.        

کد خبر 443225

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha