به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین مقیمی پیش از ظهر پنج شنبه در نشست تبیین اسناد توسعه استان تهران که با حضور نعمت الله ترکی، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران و فرمانداران، بخشداران، شهرداران، دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی شهر و شهرستان های استان تهران برگزار شد طی سخنانی با اشاره به توجه به اسناد بالادستی در تدوین سندهای توسعه اظهار داشت: عدم تحقق اهداف برنامه های توسعه به معنای بی توجهی به حقوق مردم است.
یکی از اشکالات برنامه های توسعه میزان تحقق بسیار پایین آن است
مقیمی در ادامه با بیان اینکه امروز در حالی از سند توسعه تهران رونمایی میشود که قرار است در آینده نزدیک از آن بهره برداری شود، گفت: علاوه بر تدوین برنامه باید به اجرا و نظارت برنامه نیز تاکید شود.
وی افزود: یکی از اشکالات برنامه های توسعه این است که میزان تحقق آنها معمولا بسیار پایین است که این موضوع به مثابه عدم توجه به حقوق مردم است.
استاندار تهران بیان داشت: اولین سیاست های توسعه ای کشور که در سال ۱۳۱۶ زیر نظر شورای اقتصاد تدوین شد و در ۴۰سال اخیر ۶ برنامه توسعه تدوین شده است که بالاترین موفقیت در برنامه سوم توسعه بوده است.
وی تاکید کرد، مهم ترین دلیل شکست برنامه ها عدم تطابق آن با طرح های آمایش کشور بوده است و چون آن سند تهیه نشد برنامه توسعه بر اساس اطلاعات آمار تخمینی شکل گرفت.
مداخلات ملی در اجرای برنامه، علت دیگر عدم توفیق در برنامه های توسعه بوده است
مقیمی با بیان اینکه مداخلات ملی در اجرای برنامه، دومین علت عدم توفیق در برنامه های توسعه بوده است، گفت: جا به جا کردن اولویتها در ظاهر امری پسندیده است اما این موارد با چارچوبهای لحاظ شده در برنامه توسعه همخوانی ندارد.
استاندار تهران با بیان اینکه در گذشته طرح های فرهنگی اجرا میشد اما به اثرات بعدی آن توجه نداشته ایم، گفت: این دست مثال ها نشان میدهد عدم توجه به عدالت خواهی در توسعه چالشهای جدی در کشور ایجاد کرده این در حالی است که امروز در وضعیت مناسبی از برنامه ریزی قرار گرفته ایم چراکه همه سند چشمانداز ۲۰ ساله که تایید مقام معظم رهبری رسیده را الگو قرار داده ایم.
خارج از شورای توسعه استان هیچ کس نباید در بحث توسعه دخالت کند
مقیمی گفت: متاسفانه بهای لازم به طرح های شهرستان ها داده نشده است و نتیجه این شد که به مرور کلان شهرها توسعه یافته و شهرهای کوچک مورد توجه قرار نگرفتند.
وی با بیان اینکه خارج از شورای توسعه استان هیچ کس نباید در بحث توسعه دخالت کند اظهار داشت: اگر یاد بگیریم هر مشکلی را که در شهر می بینیم به فرد مرتبط ارجاع دهیم نه اینکه شخصا مداخله کنیم چالش ها بر طرف می شود لذا باید خودمان را با برنامه ششم توسعه تطبیق دهیم و باید دبیرخانه نظارت بر اهداف برنامه تشکیل شود و اجازه تغییرات بی مورد را ندهیم و همچنین شرایطی را در روستاها ایجاد کنیم که مهاجرت معکوس شکل بگیرد و شرط آن این است که شوراهای روستا وارد فضای توسعه ای و نظارتی نیز شوند.
نظر شما