۱۶ بهمن ۱۳۸۵، ۸:۴۷

افزایش افراد زیر خط فقر ؛ سهم نیازمندان و محرومان از بودجه 86

افزایش افراد زیر خط فقر ؛ سهم نیازمندان و محرومان از بودجه 86

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی : در لایحه بودجه سال 86 ، افزایشی در اعتبارات نهادهای حمایتی مانند بهزیستی نسبت به سال 85 دیده نشده و محرومان و نیازمندان تحت پوشش نادیده گرفته شده اند به همین دلیل مستمری مددجویان نیز در سال آینده نه تنها افزایشی نخواهد داشت بلکه به دلیل کسری اعتبارات بهزیستی ، ممکن است کاهش نیز داشته باشد و با این روند تعداد نیازمندان و افراد زیر خط فقر ، سال آینده به 20 میلیون نفر خواهد رسید.

به گزارش خبرنگار مهر ، در لایحه بودجه سال 86 اعتبارات بهزیستی نسبت به سال قبل آن تنها کمتر از یک درصد افزایش داشته که این امر نشاندهنده عدم توجه کافی دولت به این بخش است.

مسئولان سازمان بهزیستی بارها اعلام کردند که فقط برای پرداخت مستمری و هزینه های جاری بهزیستی ، بودجه این سازمان حداقل باید 10 درصد افزایش پیدا کند اما در نهایت دولت تنها با یک درصد بودجه پیشنهادی آنها موافقت کرده است.

در حال حاضر مددجویان سازمانهای حمایتی همچون کمیته امداد و بهزیستی ماهیانه مبلغ بسیار کمی مستمری دریافت می کنند که این مبلغ حتی کفاف خرید نان شب این افراد نیز نمی شود و نمی توانند حداقل های زندگی را تامین کنند.

مستمری که بهزیستی به مددجویان برای خانواده های یک نفره پرداخت می کند 25 هزار تومان ، 2 نفره 28 هزار تومان ، 3 نفره 33 هزار تومان ، 4 نفره 42 هزار تومان و 5 نفره به بالا نیز 50 هزار تومان در نظر گرفته شده است که این مبلغ با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه به هیچ وجه کافی نیست.

هر ساله با توجه به تورمی که در جامعه به وجود می آید حقوق و مزایای کارکنان و کارمندان نیز درصدی افزایش پیدا می کند و این امر باید در مستمری های مددجویان و نیازمندان هم در نظر گرفته می شد در صورتی که دولت با عدم افزایش بودجه سازمانها ، مانع افزایش مستمری آنان شد.

معاون پشتیبانی سازمان بهزیستی در این رابطه می گوید: با اعتبارات در نظر گرفته شده برای بهزیستی در سال آینده و افزایش یک درصدی آن ، نه تنها مستمری مددجویان افزایش پیدا نمی کند بلکه سازمان به طور حتم در پرداخت مستمری های فعلی نیز با مشکل مواجه خواهد شد.

مهدی عبدوس می افزاید: بودجه ای که در سال جاری برای بهزیستی در نظر گرفته شده 198 میلیارد تومان است که با این اعتبارات حتی نمی توان بخشهایی از قانون جامع حمایت از حقوق معلولان را اجرایی کرد چه برسد به اینکه بخواهیم تمامی موارد و بندهای مندرج در قانون را اجرایی کنیم.

معاون پشتیبانی سازمان بهزیستی می گوید: با توجه به اینکه بهزیستی وظایف و برنامه های زیادی برای حمایت از اقشار نیازمند و آسیب دیده ، معلولان ، زنان سرپرست خانوار و مددجویان دارد به همین دلیل باید اعتبارات کافی نیز برای اجرای این امور در اختیار آن قرار گیرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است: در حال حاضر مستمری که به مددجویان بهزیستی و کمیته امداد پرداخت می شود یک چهارم حداقل مبلغی است که برای زیر خط فقر نبودن و تامین حداقل نیازهای ضروری زندگی خانواده ها لازم است. البته مستمری کمیته امداد بیشتر از بهزیستی است ، با این وجود دولت در لایحه بودجه 86 ، افزایشی برای مستمری مددجویان در نظر نگرفته است.

موسی الرضا ثروتی می گوید: با توجه به نرخ تورم ، مستمری ها باید حداقل 15 در صد افزایش داشته باشد در غیر این صورت سال آینده با افزایش تعداد نیازمندان و افراد زیر خط فقر و همچنین آسیب های اجتماعی در جامعه مواجه خواهیم بود.

وی می افزاید: در صورتی که دولت افزایش مستمری نیازمندان و حمایت از آنان را در لایحه بودجه در نظر می گرفت به طور حتم نمایندگان مجلس با تمامی مبلغ پیشنهادی موافقت می کردند.

این نماینده مجلس ادامه می دهد: با توجه به اینکه فقر زدایی و عدالت اجتماعی شعار اصلی دولت است اما تا کنون در جهت محرومیت زادیی اقشار نیازمند و زیر خط فقر و همچنین ایجاد عدالت میان افراد غنی و فقیر جامعه ، اقدام و برنامه ریزی مناسبی از سوی دولت صورت نگرفته و وضعیت نیازمندان نسبت به قبل تفاوتی نداشته است.

ثروتی به وجود 12 میلیون اقشار نیازمند در جامعه اشاره می کند و می افزاید: درحال حاضر 6 میلیون نفر از این افراد زیر خط فقر جامعه تحت پوشش هیچ نهاد و ارگان حمایتی نیستند در حالی که دارای مشکلات بی شماری بوده و به شدت به ارائه خدمات معیشتی نیازدارند و با این اقدام دولت و عدم افزایش مستمری ها در سال آینده تعداد نیازمندان واقعی جامعه به 20 میلیون نفر می رسد.

وی با اشاره به اینکه یارانه ای که یک فرد ثروتمند در جامعه می گیرد بسیار بیشتر از یارانه ای است که فرد نیازمند می گیرد اظهار می کند: دولت باید با برنامه ریزی جدی نه فقط در حد شعار اقدامی در جهت ایجاد عدالت در جامعه انجام دهد به طوری که دهک های پایین جامعه بتوانند از امکانات رفاهی و حمایت کافی برخوردار شوند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص هدفمند کردن یارانه ها نیز می گوید: مدتی است که این بحث مطرح است اما تا کنون اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفته و شعارهایی که در این مدت مطرح شده بیشتر از عمل بوده است و همچنان در جامعه بی عدالتی حاکم است.

کد خبر 443716

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha