علیرضا وارثی در گفتگو با خبرنگار مهر، از اهمیت اجرای طرح آمبلیوپی در کشور و استان خبرداد و اظهارداشت: طرح غربالگری از سال ۷۰ آغاز شده تا کودکان در معرض نابینایی و کم بینایی شناسایی شده و مورد درمان قرار گیرند.
وی اضافه کرد: طرح غربالگری بینایی کودکان از اول آبان ماه آغاز شده اما در مناطق سردسیر از جمله کوهین، طارم، الموت و تاکستان از یک ماه قبل(شهریور) ودر سایر مناطق از مهرماه آغاز شده و به مدت دو ماه ادامه دارد.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: بیش از ۶۹ هزار کودک سه تا شش ساله در این طرح مورد معاینه قرار می گیرند تا از تنبلی چشم و اختلالات بینایی در کودکان پیشگیری شود.
وارثی بیان کرد: این طرح در ۳ سطح اجرا میشود و کودکان در سطح اول از طریق چارت E یا دستگاه غربالگر بینایی معاینه میشوند و در سطح دوم اگر مورد مشکوکی دیده شود به اپتومتریست ارجاع داده می شود و در سطح سوم با ارجاع به پزشک با تجویز عینک و یا جراحی برای حل مشکلات بینایی آنها اقدام خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی استان گفت:: در این طرح اگر کودکی در صورت نیاز به کمک هزینه عینک و جراحی چشم داشته باشد از طرف بهزیستی مورد حمایت قرار می گیرد.
وارثی افزود: شش واحد سیار و ۱۰۵ مرکز ثابت برای مراجعه خانواده های دارای کودکان سه تا شش سال برای اجرای طرح پیش بینی شده است و در این راستا در همه ایام سال پایگاههای دائمی سنجش بیناییی با هدف معاینه کودکان جا مانده از طرح نیز فعال خواهد بود.
مدیرکل بهزیستی استان یادآورشد: در سال گذشته ۶۷ هزار کودک در ۱۰۲ پایگاه، مورد سنجش بینایی قرار گرفتهند و امسال پیش بینی می شود ۷۰ هزار نفر تحت پوشش طرح قرار گیرند.
به گفته وارثی در سال گذشته با اجرای طرح سنجش بینایی کودکان سه تا شش سال تعداد ۵۰۲ کودک دچار تنبلی چشم (آمبلیوپ) شناسایی شدند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین از خانواده های دارای کودکان سه تا شش سال خواست با مراجعه به پایگاههای تعیین شده نسبت به اطمینان از سالم بودن بینایی آنها اطمینان حاصل کنند.
نظر شما