۱۷ بهمن ۱۳۸۵، ۸:۱۳

گفتگوی دینی در مدارس کاتولیک فیلیپین تدریس می شود؛ ادیان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر

گفتگوی دینی در مدارس کاتولیک فیلیپین تدریس می شود؛ ادیان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: خبر انتشار کتاب پاپ و ناشر آمریکایی آن موجب شد واتیکان در واکنش به اخبار رسانه ها از این تصمیم حمایت کند، از سوی دیگر نمایندگان ادیان جهان در بریتانیا طی نامه ای به نخست وزیر خواستار کاهش قرضهای بین المللی کشورهای فقیر شدند و تأکید دالایی لاما بر آموزش ارزشهای اخلاقی با تدریس گفتگوی دینی در مدارس کاتولیک فیلیپین همزمان شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر انتشار و توزیع کتاب جدید پاپ بندیکت شانزدهم با عنوان "مسیح ناصره: از تعمید در اردن تا تجلی" در ایالات متحده که قرار است بهار سال آینده منتشر شود بر عهده انتشاراتی است که رمان "رمز داوینچی" را منتشر کرد.

انتشارات رمز داوینچی کتاب بندیکت شانزدهم را منتشر می کند

واتیکان رمان "رمز داوینچی" نوشته " دن براون" را که طی آن مسیح را پدر فرزندی دانسته و تأکید کرده که نسل وی تا امروز زنده است کفر آمیز و توهین به مقدسات توصیف کرده بود و به کرات تحریم کتاب و فیلمی که با اقتباس از آن ساخته را خواستار شد.

در چنین شرایطی بندیکت شانزدهم نیز تصمیم گرفته کتاب خود را از طریق همان انتشارات روانه بازار نشر ایالات متحده کند، اما در این میان ناشر واتیکان خود را طی بیانیه ای از فرآیند این تصمیم گیری جدا کرد. این در شرایطی است که رسانه های ایتالیایی انتخاب انتشارات "دابل دی" را به سخره گرفته اند؛ درحالی که پس از انتشار این خبر واتیکان ازتصمیم انتخاب این انتشارات برای انتشار کتاب پاپ حمایت کرد.

سال گذشته کاردینال تارسسیو برتونه که اکنون به عنوان وزیر امور خارجه واتیکان منصوب شده تهدید کرد دادخواستی علیه این کتاب و فیلم پرفروش ارائه می دهد. وی همچنین این کتاب را کیسه ای پر از دروغ و کذب توصیف کرده بود.

روزنامه ایتالیایی" Il Giornale" به حالت طنز روی صفحه اول خود تیتر زده است که "پاپ، کاردینال یوزف راتزینگر سابق، قصد دارد رمز راتزینگر" را منتشر کند.

در این میان عده ای از کارشناسان حقیقت این امر را به فراست تجاری نسبت داده است.

واتیکان حق امتیاز توزیع بین المللی خود را به انتشارات ریزولی فروخته و این انتشارات نیز حق انتشار ایالات متحده را به " دابل دی" واگذار کرده است. این انتشارات پیشتر کتابهایی را از ژان پل دوم و سایر کاتولیکها منتشر کرده است.

بر اساس توصیف پاپ، کتاب "مسیح ناصره: از تعمید در اردن تا تجلی" تحلیلی الهیاتی تاریخی و شخصی از مسیح به عنوان شخصیت محوری مسیحی است.

نخستین فصل این کتاب زندگی مسیح را از تعمید در رود اردن روایت کرده است، در حالی که کتاب دن براون درباره معمای قتلی نوشته شده که یافتن قاتل آن به کشف رازی درباره زندگی مسیح منتهی می شود و محور این کتاب پرفروش ازدواج مسیح با مریم مجدلیه و تولد فرزند آنها است.

سند اخلاق زیستی واتیکان به روز می شود

دبیر کنگره تعالیم و ایمان واتیکان اعلام کرد: واتیکان به زودی سند تازه ای درباره پرسشهای اخلاق زیستی که به واسطه پیشرفت تکنولوژی مطرح شده را منتشر می کند که در حقیقت تطبیق سند پیشین با شرایط و نیازهای روز است.

اسقف اعظم آنجلو اماتو دبیر کنگره تعالیم و ایمان واتیکان گفت: این سند به نوعی سند "دانیوم ویتای " Donum Vitae" که توسط کاردینال یوزف راتزینگر امضا شده بود را مطابق نیازهای روز تنظیم و منتشر می کند. سند پیشین به ابعاد اخلاقی موضوعاتی چون تولید مثل مصنوعی و تحقیقات رویان پرداخته بود.

پاپ کنونی، کاردینال یوزف راتزینگر سابق پیش از انتخاب شدن به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان رئیس کنگره تعالیم و ایمان واتیکان بود، این کنگره قدیمی ترین کنگره میان سازمانهای واتیکان و فعالترین آنها است که ناظر دکترین کاتولیک محسوب می شود.

اسقف اماتو در گفتگو با روزنامه ایتالیایی آونیر این سند جدید را " دانیوم ویتای دوم" توصیف کرد و اظهار داشت: سند جدید قصد ندارد نخستین سند را تکذیب کند بلکه به پرسشهای مختلف اخلاق زیستی و بیوتکنولوژی که امروز مطرح شده پاسخ می دهد، پرسش هایی که پاسخ به آن زمان تدوین این سند غیر ممکن بود.

وی افزود: سند قدیمی ارزش خود را حفظ کرده است اما تنها مشکل آن این است که متعلق به 20 سال پیش است، از سوی دیگر مطرح کردن این پرسشها به معنای تجدید نظر درباره دکترین اخلاقی نیست، بلکه چالشهایی را مورد اشاره قرار داده است که به تخریب هویت انسان منتهی می شود و در آن میان می توان به رویان اشاره کرد که یک محصول بیولوژیکی است تا انسانی.

تمرکز فعالیت شورای جهانی کلیساها بر بهداشت روانی

شورای جهانی کلیساها طی چند سال آینده بخش قابل توجهی از فعالیتهای خود را صرف اطلاع رسانی و بهداشت روانی میان جوامع دینی و همچنین فراهم کردن فضای بین دینی و کلیسایی برای ارتقاء دانش بهداشت روانی در مناطق مختلف خواهد کرد.

 این تصمیم به دنبال تحقیقات سال 2005 آلمان درباره وضعیت بهداشتی و رسالت کلیسایی در قرن بیست و یکم و همچنین تأکید بر بهداشت روانی در نهمین مجمع عمومی شورای جهانی کلیساها در سال 2006 اتخاذ شده است. در این راستا یک گروه مشورتی متشکل از کارشناسان بهداشت روانی آفریقا، آسیا، آمریکای لاتین، خاورمیانه، اروپا و آمریکای شمالی، از  8  تا 11 بهمن به منظور تدوین طرحی عملی برای شورای جهانی کلیساها در ژنو به بحث و بررسی می پردازند.

دکتر مانوج کوریان از برنامه عدالت و مسئولیت برای مخلوقان گفت: هدف ما افزایش توانایی جوامع دینی به منظور ارائه پاسخ مناسب به شکاف منابع مادی و انسانی در رابطه با بهداشت روانی است.

رهبران دینی بریتانیا خواستار کاستن قرضهای بین المللی کشورهای فقیر شدند

هفده نفر از رهبران برجسته دینی در بریتانیا نامه ای به نخست وزیر بریتانیا نوشته و از وی خواستند در راستای بی عدالتی قرضهای بین المللی کشورهای فقیر اقدامی انجام دهد.

رهبران دینی جامعه مسلمان، مسیحی، یهودی، هندو و سیک در بریتانیا اظهار داشتند که بدون صورت دادن به اقدامی، بحران بین المللی قرض خاتمه نیافته و بحران تازه ای شکل می گیرد و در این میان تنها فقرا تاوان آن را می پردازند.

استفان راند رئیس ستاد قرض جوبیل گفت: این سازمان که از ده سال پیش در راستای اجرای عدالت و کمک به ملتهای فعالیت فعالیت خود را آغاز کرده است در ترغیب کلیساها و گروههای تمام ادیان و مدارس به منظورشکل دادن به رابطه میان ملتهای غنی و فقر نقش مهمی برعهده داشته است.

سازمانها، جوامع دینی و مدارسی که با کمیته همکاری می کنند توافق کرده اند که سالانه دست کم یک اقدام درباره قرضهای بین المللی کشورهای فقر صورت دهند و در عوض در جریان پیشرفت ستاد قرض جوبیل قرار خواهند گرفت. رهبران دینی طی نامه خود خواسته اند بار سنگین مالی از دوش کشورهای فقر برداشته شود و مظلومان از این بار سنگین رها شوند.

نمایندگان انگلکنها، متودیستها، کلیساهای سیاهپوستان، مسلمانان، سیکها، ائتلاف انجیلی ها، یهودیان، کلیساهای آزاد متحد، باپتیستها، هندوها، ائتلاف انجیلی های آفریقایی این نامه را امضاء کرده اند. اما در این فهرست نام کلیسای کاتولیک به چشم نمی خورد و براساس برخی پایگاههای اطلاع رسانی این کلیسا به طور جداگانه درخواست خود را به نخست وزیر بریتانیا ارائه کرده است.
 
تدریس گفتگوی دینی در برنامه مدارس کاتولیک فیلیپین 

 انجمن آموزشی کاتولیکهای فیلیپین به عنوان بزرگترین سازمان مدارس کاتولیک فیلیپین طی یک همایش چهارروزه با حضور رؤسای مدارس در شهر زمبوآنگا که هفته پیش برگزار شد تصمیم گرفت که موضوع گفتگوی بین دینی را با هدف دستیابی به همزیستی هماهنگ میان مسیحیان و مسلمانان وارد برنامه های درسی کند.

این انجمن تعهد خود را به اداره مدارس کاتولیک ارسال کرده است تا این اداره بتواند سطح گفتگوی دینی در جامعه را ارتقاء بخشد؛ چرا که آموزش این برنامه می تواند بهترین راه برای برقراری همزیستی بین ادیان در این کشور که اکثریت آن را کاتولیکها تشکیل داده اند باشد.

کشیش پریسکو کاجس از کالج مسیح در شرق فیلپین یادآور شد که بهترین راه برقراری ارتباط دانش آموزان با برادران وخواهران خود از ادیان دیگر بویژه نسبت به مسلمانان تدریس درسی به نام گفتگوی دینی است. این امر می تواند آنها را از سنتها و فرهنگهایشان مطلع کرده و رابطه بین فردی را میان آنها شکل دهد.

در حال حاضر انجمن آموزشی کاتولیکهای فیلیپین نظارت بر 1200 موسسه آموزشی کاتولیک را برعهده دارد.
 
تأکید دالایی لاما بر آموزش ارزشهای اخلاقی

رهبرمعنوی بودائیان تبت با تأکید بر نظام آموزشی که ارزشهای باطنی را به جوانان می آموزد گفت: ارزشهای اخلاقی باید جدی تر از آنچه اکنون مورد توجه هستند در مدارس آموزش داده شوند.

دالایی لاما در سخنرانی که آخر هفته گذشته با محوریت صلح از طریق صلح درونی در بمبئی ایراد کرد گفت: نظام آموزشی امروز رضایت بخش نیست. نظام آموزشی مدرن بیش از هر چیز دیگری به امور بیرونی می پردازد و تدریس درباره ارزشهای درونی را به طور کامل مورد توجه قرار نمی دهد. امیدی حقیقی به نسل آینده بستگی دارد. کودکان سازندگان دنیا جدید بوده و توجه به نیازهای عاطفی، ذهنی و فیزیکی آنها بسیار مهم است.

رهبر معنوی بودائیان در پاسخ به پرسشی که درباره تخریب فرهنگ تبت توسط راه آهن مطرح شد گفت: اگر راه آهن در راه مثبت مورد استفاده قرار گیرد می تواند امری مثبت باشد.

دالایی لاما در سخنرانی خود به تهدیدهای پیش روی بشر چون ایدز، افزیش دمای زمین و فعالیتهایی که محیط زیست را تخریب می کنند اشاره کرد.

سومین همایش جهانی هندو برگزار می شود

سومین همایش جهانی هندو طی روزهای 11 تا 13 فوریه ( 22 تا 24 بهمن ماه) از سوی انجمن ویشوا هندو پریشاد، در الله آباد هندوستان برگزار می شود.

این همایش در نظر دارد مشکلات جامعه هندوی امروز را مورد اشاره قرار دهد. از همین رو، تهاجم فرهنگی غرب، گفتگوهای فرهنگی غیر اخلاقی و غیر قانونی، تهدید به تفرقه میان مؤمنان که از سوی سیاستمداران صورت می گیرد به عنوان نمونه ای از دغدغه مؤمنان هندو در این همایش مورد توجه قرار خواهند گرفت.

این جمله که "هر کجا دارما وجود داشته باشد پیروزی است " به عنوان موضوع و عنوان سومین همایش جهانی هندو انتخاب شده است.

نخستین همایش جهانی هندو در ژانویه سال 1966 و دومین همایش در ژانویه سال 1979 برگزار شد.

هویت هندو و اهمیت تجارب فرهنگی هندو برای جامعه جوان هندو و همچنین نقش هندوهای جهان در تغییر موقعیت هندوستان عنوان دو جلسه ویژه ای است  که در این همایش مورد توجه قرار می گیرند.

میراث جهانی آموزش هندو، جایگاه جوامع هندو، جوانان هندو و آینده هندوها، حقوق بشر در آئین هندو، افزایش آگاهی درباره هویت هندو از جمله مقالاتی است که علمای هندو طی این همایش ارائه خواهند کرد.

کد خبر 444108

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha