به گزارش خبرنگار مهر، ایرج حریرچی صبح پنج شنبه در مراسم تکریم رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و معارفه سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: افزایش سلامت مردم با شاخصهایی چون امید به زندگی سنجیده می شود.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی شاخص امید به زندگی در کشور بین ۴۹ تا ۵۰ سال بود ولی با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب با افزایش ۲۵ سال، سن امید به زندگی به ۷۵ تا ۷۶ سال در کشور رسیده است.
نرخ امید به زندگی سالم در کشور ۶۵ سال است
حریرچی ادامه داد: البته شاخص دیگری به نام افزایش امید به زندگی سالم در کشور وجود دارد که متأسفانه این آمار در کشور حدود ۶۵ سال است که باید در راستای افزایش این مؤلفه نیز تلاش های لازم و جدی صورت گیرد.
وی افزود: در حال حاضر اگر کسی در سن کمتر از ۷۰ سال فوت کند به عنوان مرگ زودرس از آن یاد میشود که یکی از علل مرگ زود رس در کشور ما افزایش فوتیهای ناشی از تصادفات جاده ای است که جان بسیاری از جوانان ما را میگیرد.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: یکی از اهداف نظام سلامت در همه کشورها محافظت از مردم در برابر مخاطرات مالی ناشی از بیماریها است که در این زمینه کاهش پرداختی هزینه های درمان از جیب مردم مد نظر قرار میگیرد.
حریری چی با اشاره به اینکه متوسطه هزینه های پرداختی در حوزه درمان از جیب مردم در جهان بین ۱۸ تا ۲۴ درصد است، اظهار کرد: این آمار در کشور تایلند و فرانسه ۹ درصد و در کشور ترکیه حدود ۱۷ درصد است.
کاهش هزینه های درمان توسط مردم با اجرای طرح تحول سلامت
وی بیان کرد: متأسفانه در کشور ما در یک برحه زمانی پرداختی هزینه های درمان از جیب مردم حدود ۵۰ درصد بود که این آمار در سال ۸۹ به حدود ۵۸.۸ درصد رسید ولی در سال ۹۵ با اجرای طرح تحول سلامت به ۳۵.۲ درصد رسیده است.
قائم مقام وزیر بهداشت و مدیر کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: این حجم کاهش پرداختی هزینه های درمان از جیب مردم بی سابقه است.
حریری چی افزود: در حوزه سلامت از آمار دیگری به نام هزینههای مشکل زا و کمرشکن درمانی نیز یاد می شود که به دلایل عدیدهای اقشار برخوردار بیش از اقشار ضعیف در این حوزه پرداختی دارند.
وی گفت: در نظام سلامت از هزینه های فقرزا در حوزه سلامت نیز یاد می شود به این معنا که فرد به دلیل پرداخت هزینه های درمان دچار فقر می شود که هر چند این آمار در کشور ما زیاد نیست ولی حتی یک نفر نیز نباید به دلیل درمان بیماری دچار فقر شود.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: نکته ای که باید مد نظر قرار گیرد اکرام ارباب رجوع و بیمار است چرا که اصلا فلسفه وجودی تأسیس بیمارستان و مراکز درمانی خدمت به کسانی است که دچار بیماری شده اند.
حریرچی بیان کرد: باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که ما به عنوان خدمتگزاران حوزه سلامت فقط مسئول خدمت به بیماران و مراجعین به مراکز درمانی نیستیم بلکه وظیفه ما و حوزه مسئولیت ما سلامت عموم مردم است.
۸۰ درصد بیماران خراسان جنوبی باید در استان درمان شوند
وی ادامه داد: از طرف دیگر در خراسان جنوبی باید شرایط به سمتی برود که حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد بیماران در استان درمان شود و ایده ارجاع به مشهد و یزد ایده مطلوبی نیست.
مدیر کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در چهار سال گذشته هفت بار به خراسان جنوبی سفر کرده است که این مسئله نشان از نگاه ویژه مقام عالی وزارت به این منطقه است.
حریرچی یادآور شد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور در حال حال کنترل هزینههای مالی و حفظ دستاوردهای طرح تحول سلامت مد نظر مسئولان است.
نظر شما