به گزارش خبرنگار مهر، پلیس پایتخت همزمان با اجرای طرح دستگیری اراذل و اوباش در سطح شهر تهران، در عملیاتی که به منظور حمایت از ناشران و نویسندگان توصیف شده، اقدام به انهدام باندهای چاپ و نشر غیر مجاز کتاب کرد.
در این طرح که بخشی از آن در حاشیه طرح برخورد با اراذل و اوباش به نمایش عمومی گذاشته شد بیش از ۳۳۰ هزار جلد کتاب غیر مجاز و ضاله و کتابهایی که به صورت قاچاق چاپ شده بود، کشف و ضبط شد؛ مساله ای که رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران معتقد است میزان آن به بیش از ۴۰۰ هزار جلد هم می رسد.
فروش کتب غیر مجاز توسط ۹۰۰ دستفروش در سراسر کشور
سردار رحیمی، رئیس پلیس پایتخت هم در این مراسم با اشاره به کشف و ضبط انواع کتاب قاچاق و غیرمجاز گفت: اقدام دیگری که در این طرح صورت گرفته، برخورد با کسانی بود که اقدام به نشر کتابهای غیرمجاز و ضاله میکردند و در عملیاتی که در چندین نقطه شهر تهران انجام شد، ۳۳۳ هزار جلد کتاب که در ۱۶ انبار دپو شده بود، کشف و ضبط شد.
رئیس پلیس تهران بزرگ با بیان اینکه این کتابها توسط ۹۰۰ دستفروش کتاب غیرمجاز در سراسر کشور به فروش میرسید، گفت: در این رابطه ۱۵ نفر از افرادی که اقدام به چاپ، نشر و توزیع این کتابهای قاچاق میکردند شناسایی و دستگیر شد. همچنین کتابهای فاقد مجوز نشر، ضاله و کتابهای کپی شده جمعآوری، کشف و ضبط شد. این طرح در جهت حمایت از نویسندگان، ناشران و فروشندگان کتب ادامه دارد
شمارش کتابهای کشف شده ۱۰ روز زمان می برد
محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هم در حاشیه اجرای این طرح به خبرنگار مهر، گفت: تاکنون ۶۰ کامیون خاور محتوی کتابهای غیرمجاز جمع آوری شده و مقدار واقعی بیش از این است زیرا هنوز تعدادی از انبارها بارگیری نشده است.
وی افزود: اینها کتابهایی است که به صورت قاچاق چاپ شده اند؛ بخشی از کتابها هم به صورت افست چاپ شده است. مقدار دقیق کتابها مشخص نیست زیرا شمارش آنها حدود ۱۰ روز طول می کشد و باید نیروهایی را به همین منظور بکار بگیریم.
آموزگار در توضیح نوع کتابهای کشف شده گفت: بخشی از آنها کتابهایی است که فاقد مجوز وزارت ارشاد است و انتشار آنها در ایران غیر قانونی است. نیمی دیگر از کتابها مواردی است که به کتابهای پرفروش ناشران مختلف بر میگردد. این کتابها با همان جلد و مشخصات کتاب اصلی چاپ می شوند و با قیمتهایی نازلتر در بازار سیاه و توسط دستفروشان به فورش می رسد.
کشف انباری که محتوی ۱۰ کامیون کتاب غیرمجاز بود
هر ناشری حدود ۱۰ درصد عناوین ممکن است اقبال پیدا کند و به چاپهای بالاتر برسد، متاسفانه با انتشار همین کتب پرفروش از سوی ناشران غیر مجاز، ضرر هنگفتی متوجه انتشاراتیها می شوندتنها طی یک ماه گذشته، یک انبار کتاب قاچاق کتاب در محدوده خیابان انقلاب در حجم یک وانتبار، با دستور قضایی، توقیف و انبار مربوطه توسط پلیس امنیت پلمب شد (۱۸ مهرماه). همچنین چند روز بعد از این عملیات و در تاریخ ۲۴ مهرماه، مجموعهای کتاب قاچاق که در یک کتابفروشی در محدوده خیابان کارگر به فروش میرسید، کشف و جمعآوری کرد. این کتابها هم در حجم یک وانتبار بود که از یک کتابفروشی بهدست آمده و با دستور قضایی «توقیف» و کتابفروشیِ مذکور «پلمب» شد. در تاریخ ۲۶ مهرماه نیز ۱۰ کامیون کتاب قاچاق که حجمی حدود ۱۰ کامیون (خاور) را شامل میشد، در محدوده خیابان انقلاب کشف و با دستور قضایی «توقیف» شد. انبار مذکور تخلیه و پلمب و صاحبان انبار دستگیر و روانه بازداشتگاه شدند.
نظارت روی توزیع یارانه کاغذ وجود ندارد
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در خصوص گرانی کتاب و گرایش خریداران به تهیه کتب قاچاق و ارزان افزود: این تحلیل درستی نیست؛ باید روی یارانه توزیع نظارت شود تا یارانه به دست مصرف کننده برسد.
آموزگار گفت: اعتقاد دارم یارانه نباید به کاغذ تعلق گیرد تا وقتی که مشکل دارو داریم. کاغذ یارانه ای به مخاطب واقعی تعلق نمی گیرد. این دستگیریها مسکن و برخورد آنی است؛ برنامه بلندمدت این نیست.
تنها ۱۰ درصد عناوین انتشاراتیها پرفروش می شود
وی در مورد انگیزه ناشران کتب قاچاق گفت: وقتی کتابهایی را که از نقطه نظارت وزارت ارشاد ضاله تلقی می شود منتشر می کنند و برخوردی صورت نمی گیرد، تشجیع و ترغیب می شوند و می روند به سمت کتب پر فروش انتشاراتی ها. هر ناشری حدود ۱۰ درصد عناوین ممکن است اقبال پیدا کند و به چاپهای بالاتر برسد، مابقی استقبال نمی شود. متاسفانه با انتشار همین کتب پرفروش از سوی ناشران غیر مجاز، انتشاراتی ها ضرر هنگفتی متوجه می شوند.
نظر شما