۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۴۲

مقاله گورباچف در روزنامه نیویورک تایمز؛

خروج آمریکا از پیمان INF خطر جنگ هسته ای را افزایش می دهد

خروج آمریکا از پیمان INF خطر جنگ هسته ای را افزایش می دهد

آخرین رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی با انتشار مقاله ای به خروج آمریکا از پیمان منع موکش های هسته ای میان برد (INF) واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «میخائیل گورباچف» با انتشار مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز به خروج آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای میان برد هشدار داده و عنوان داشت که این اقدام منجر به آغاز مسابقه تسلیحاتی جدید شده و خطر جنگ هسته ای را افزایش می دهد.

 گورباپف که بیش از ۳۰ سال قبل پیمان INF را امضا کرده، با اشاره به اقدام آمریکا در خروج از ایننن پیمان نوشت، مسابقه تسلیحاتی جدیدی اعلام شده است.

به عقیده گورباچف، خروج آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای میان برد اولین قربانی دوره نظامی شدن اوضاع بین المللی نیست.

وی یادآور شد که واشنگتن در سال ۲۰۰۲ از پیمان موشک های ضد بالستیک و در سال جاری از برجام خارج شده است.

رهبر سابق شوروی که یکی از تدوین کنندگان سیاست تشنج زدایی در اواخر سالهای ۸۰ قرن بیستم میلادی بوده، در پایان نوشت: مخارج نظامی به سطح نجومی رسیده و افزایش آنها ادامه دارد.

پیمان موشک های میان برد و موشک های برد کوتاه ۸ دسامبر ۱۹۸۷ در زمان سفر میخائیل گورباچف به واشنگتن به امضا رسید. برای نخستین بار موشک هایی با برد از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ و از ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کیلومتر شامل کاهش شدند از جمله موشک های نوع «ار-۱۲ و ار-۱۴» که اتحاد شوروی در سال ۱۹۶۲ در کوبا مستقر کرده بود و بحران کارائیب را دامن زد.

در ماه مه ۱۹۹۱ این پیمان کاملا اجرا شد و تا آن زمان اتحاد شوروی ۱۷۵۲ موشک بالستیکی و بالدار زمین پایه را نابود کرده بود و آمریکا ۸۵۹ موشک از این نوع را.

کد خبر 4441940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha