به گزارش خبرنگار مهر، محمد دهقانی فیروزآبادی صبح یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: هفتم آبان ماه همزمان با ۲۹ اکتبر روز جهانی مقابله با سکته مغزی نامگذاری شده است تا مردم جامعه در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: سکته مغزی بعد از سکته قلبی دومین علل مرگ است و بار اقتصادی سنگینی را بر دوش نظام سلامت و خانواده ها می گذارد و از این جهت باید میزان آگاهی های مردم در این زمینه افزایش یابد.
دهقانی فیروزآبادی بیان کرد: سکته های مغزی به واسطه هزینه های بالایی که بر دوش خانواده ها می گذارد ممکن است فرد و خانواده ای را به زیر خط فقر تنزل دهد و یک عنصر مفید اقتصادی را از جامعه بگیرد.
درمان بیماران سکته مغزی در طرح تحول سلامت به صورت ویژه دیده شده است
وی ادامه داد: در برنامه طرح تحول سلامت یکی از موضوعات مهمی که برای آن برنامه ریزی منسجم و دقیقی صورت گرفت مقابله با سکته های قلبی با کد ۲۴۷ و سکته های مغزی با کد ۷۲۴ بود که این کد ها نشان می دهد که بیمارستان تحت پوشش این طرح در ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته آماده درمان سکته ها هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: در برخی از سکته های مغری یک رگ خون رسانی در مغر بسته می شود که بر اساس برخی از آمار دو سوم سکته های مغزی را تشکیل می دهد و در یک نوع دیگر سکته های مغزی یک رگ در مغر پاره می شود.
دهقانی فیروزآبادی گفت: در سکته های مغزی نوع اول بسته به شرایط بیمار، فرصتی که کادر درمانی در اختیار دارد و برخی دیگر از مؤلفه ها با تزریق یک دارو رگ بسته شده را می توان باز کرد و بیمار را به بهبودی رساند و یا علائم او را کاهش داد.
زمان طلایی برای درمان بیمار سکته مغزی سه ساعت از شروع علائم است
وی با اشاره به اینکه زمان رساندن بیمار به اورژانس و مرکز درمانی در این زمینه بسیار حائر اهمیت است، اظهار کرد: در سه ساعت اول بعد از شروع علائم سکته مغزی و نهایت چهار ساعت و نیم بعد از آن می توان اقدامات مؤثری برای درمان بیمار انجام داد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: از ابتدای اجرای طرح حدود ۷۹ تا ۸۰ بیمار شرایط دریافت دارو مربوط برای درمان سکته مغزی را داشته اند و به جز ۱۲ نفر بقیه بیماران از تزریق این دارو سود برده اند.
از ابتدای سال ۱۴ بیمار از داروی درمان سکته مغزی استفاده کردند
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: همچنین در نیمه دوم سال ۹۷ نیز ۵۲ بیمار سکته مغزی به بیمارستان ارجاع شدند که از این تعداد ۱۴ نفر شرایط دریافت دارو را داشتند.
وی افزود: یکی از مهمترین دلایلی که باعث می شود بیمار شرایط دریافت داروی درمان سکته مغزی را نداشته باشد تأخیر در ورود به روند درمان است چرا که شناخت دقیقی از علائم بیماری ندارد و برعکس سکته قلبی همراه با درد نیست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: قبل از طرح تحول سلامت هزینه داروی درمان بیماری سکته مغری را خود مردم پرداخت می کردند ولی با اجرای طرح تحول سلامت بخش عمده ای از این هزینه را نظام سلامت پرداخت می کند.
۶۰ بیمارستان کشور طرح درمان بیماران سکته مغزی را اجرا می کنند
دهقانی فیروز آبادی با اشاره به اینکه ۶۰ بیمارستان در کشور تحت پوشش طرح اجرای درمان سکته مغزی است، ادامه داد: این طرح در شهرستان های خراسان جنوبی به دلایل عدیده ای چون نبود متخصص و جراح مغز و اعصاب اجرا نمی شود.
وی افزود: البته دو اورژانس هوایی بیرجند و طبس آمادگی این را دارد که بیماران سکته مغزی دارای شرایط درمان در شهرستان ها را به مرکز منتقل کند و در یک مورد بیمار سکته مغزی از طبس به بیرجند منتقل و مراحل درمان او صورت گرفت.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه در بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجند یک بخش مراقبت های ویژه سکته مغزی وجود دارد، یادآور شد: این مرکز با ۶ تخت آماده درمان بیماران سکته مغزی است که زمینه ساز سرعت رسیدگی در درمان آنان می شود.
نظر شما