اسدالله شعبانی نویسنده و شاعر کودک و نوجوان با اعلام این مطلب به خبرنگار مهرگفت: متاسفانه در اجتماع امروزی ما رقابت های سالم برای گسترش آثار مولفان کتاب کودک وجود ندارد. به بیان ساده تر فعالیت های موجود در این حوزه به جای آن که از ویژگی مردم سالارانه برخوردارباشد، باندی و محفلی است. مسلما در چنین شرایطی دست اندرکاران ادبیات کودک و نوجوان نمی توانند به برنامه ریزی جامع و صحیحی دست یابند.
این نویسنده تصریح کرد: مشکل ممیزی یکی دیگر از مشکلاتی است که گریبانگیر کتاب های کودک است.همچنین معضل توزیع که کتاب باید ازهفت خوان مخصوص به خود عبور کند تا بتواند در معرض دید خواننده قرارگیرد، از دیگر معضلات رایج است.
وی ادامه داد: امروز بخشی از بودجه دولتی در اختیار برخی نشرها قرارگرفته و در نتیجه طیف گسترده ای از ناشران از این بودجه محروم مانده اند. با این اوصاف تنها عده ای خاص به کار نشردر حوزه ادبیات کودک و نوجوان مشغولند که آنها هم فرآورده های محدود و کانالیزه شده ای را در اختیار کودکان و نوجوانان و خانواده ها قرارمی دهند.
مدیر نشر توکا افزود: مشکلاتی که به اجمال به آنها اشاره کردم به همان نبود عرصه رقابت سالم برای فعالیت برمی گردد. درواقع نوعی بی عدالتی در این وادی شکل گرفته است که به آشفتگی در بازار ادبیات کودک و نوجوان منجر می شود.
وی با اشاره به پیشرفت محسوس ادبیات کودک ونوجوان در سال های گذشته گفت: با استفاده از تجربیاتی که ناشران و نویسندگان و بطور کلی دست اندرکاران این حیطه انجام داده اند امروز به وضوح مشاهده می کنیم که تیراژ کتاب های کودک در قیاس با کتاب های بزرگسالان افزایش بیشتری یافته است. نویسنده امروز موظف است با اشراف به رسانه هایی چون کامپیوتر و اینترنت و سایر وسایل ارتباط جمعی پیشرفته به بهبود کیفی ادبیات کودک کمک کند. همچنین وجود رسانه هایی از این دست نیز می تواند به شکل مثبت و کارساز در خدمت این وادی قرار بگیرد.
نظر شما