شهلا پروین روح - نویسنده - در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: پس از پیروزی انقلاب مردان به واسطه مشکلات معیشتی ناچار به فعالیت در چند حوزه شدند و این امر آنها را از نوشتن و متمرکز بودن صرف بر ادبیات داستانی بازداشت؛ درنتیجه عرصه برای نویسندگان زن بازشد.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، هجوم چشمگیر زنان درعرصه ادبیات داستانی پررنگ تر از پیش شد.درواقع نویسندگان زن توانستند با ارائه آثار ماندگارجوایز ارزنده ای را درجشنواره های بین المللی ادبی دریافت کنند.
وی افزود: زنان با اشراف به مبانی وعناصرداستان نویسی به فعالیت های خود ادامه دادند. به طوری که امروز در ورای آثار آنها می توان تفکر و حرف های نگفته را کاملا مشاهده کرد. وجود آثار نویسندگان زن برروی پیشخوان کتابفروشی ها بیش از آثار مردان گواه این ادعاست.
مولف اثر " حنای سوخته "در ادامه خاطرنشان کرد: من شخصا به طبقه بندی جنسی و نگاه نویسنده معتقد نیستم. از نظر من ادبیات مسیری است که مرد و زن نمی شناسد. به خصوص در ادبیات داستانی که عمده تمرکز نویسنده باید مبتنی برشخصیت پردازی استوار باشد. درعین حال تصاویری که زنان در آثارداستانی خود ارائه می دهند کاملا ملموس و قابل درک است.لحن زنانه در اثرمی تواند نویسندگان و مخاطبان مرد را تحت تاثیر قراردهد. نویسنده زن این قابلیت را دارد که دغدغه ها، آمال و آرزوها را ترسیم کند و ازاین راه برخواننده تاثیربگذارد.
وی تصریح کرد: طبقه بندی نگاه در ادبیات داستانی معنا ندارد. نویسنده خواه مرد و خواه زن می تواند با استفاده از لحن و سایر عناصر داستانی به ارائه یک اثر ماندگار بپردازد.
شهلا پروین روح درحال حاضرمجموعه داستانی آماده انتشار دارد که به احتمال زیاد عنوان آن را " فراموشی " خواهد گذاشت. این اثر توسط نشرآگه به زودی منتشرمی شود. این نویسنده همچنین بر روی رمانی کارمی کند که موضوع آن را مسائل اجتماعی - سیاسی تشکیل می دهد.
نظر شما