۱۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۱:۳۱

مدیرعامل انتقال خون ایران:

آموزش‌ها در حوزه انتقال خون جدی گرفته شود

آموزش‌ها در حوزه انتقال خون جدی گرفته شود

کرج - مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اینکه خون‌ریزی‌ها در اتاق عمل باید به حداقل برسد، گفت: آموزش‌ها در حوزه انتقال خون جدی گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر پورفتح اله صبح شنبه در کنفرانس مدیریت خون بیمار که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی استان البرز برگزار شد، اظهار کرد: علم مدیریت خون بیمار  دستاوردهای مهمی برای ارائه کیفیت بهتر خدمات به بیماران داشته است.

وی با اشاره به اینکه مقررشده است در سه بیمارستان استان البرز و به‌صورت پایلوت پروژه‌ای تحقیقاتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و انتقال خون انجام شود، گفت: هدف از انجام این طرح جایگزینی مدیریت انتقال خون به‌جای تزریق خون است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور در بخش دیگری با اشاره به اینکه در کشور آمریکا طی سال ۲۰۱۴ حدود ۱۶ میلیون اهدای خون انجام شده است، گفت: این کشور با به‌کارگیری شیوه‌های مدیریت خون بیمار تا پایان سال ۲۰۱۶ میزان اهدای خون را به ۱۴ میلیون رسانده است.

پور فتح اله بابیان اینکه در آمریکا ۱۶ درصد از تولید ناخالص داخلی به شیوه‌های نظام سلامت در حوزه انتقال خون اختصاص‌یافته، گفت: کره جنوبی حدود ۸ درصد درآمد ناخالص ملی خود را به این حوزه اختصاص داده و موفق تر عمل کرده زیرا از شیوه‌های مدیریت خون بیمار استفاده کرده است.

۶.۹ تریلیون دلار طی سال ۲۰۱۱ در نظام سلامت هزینه شده است وی با تاکید بر اینکه بالا رفتن هزینه‌های سلامت نباید به پایین آمدن دوره‌های آموزشی حوزه انتقال خون کم بیانجامد زیرا سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد، گفت: بیش از ۲۵ درصد جمعیت ژاپن بالای ۶۵ سال است، جمعیت ایران نیز رو به سالمندی است و این موضوع کشور را در حوزه انتقال خون با مشکلاتی مواجه می‌کند زیرا افراد سالمند مصرف خون بالایی دارند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با اشاره به آمار سازمان بهداشت جهانی، گفت: طی سال گذشته دوسوم خون و فرآورده‌های خونی در اروپا برای افراد بالای ۵۰ سال مصرف‌شده این خبر نگران‌کننده است.

پور فتح اله با تأکید بر اینکه جامعه پزشکی باید به‌سوی نظام اقتصادی سلامت پیش برود تا به درآمد بهتر و هزینه کمتر دست یابد، گفت: طبق آمارهای جهانی سالانه ۱۰۰ میلیون نفر زیرخط فقر می‌روند و دلیل آن هزینه‌هایی است که نظام سلامت و درمان به دلیل صحیح نبودن شیوه‌های کاربردی به آن‌ها تحمیل می‌کند.

به گفته وی ۶.۹ تریلیون دلار طی سال ۲۰۱۱ در نظام سلامت هزینه شده است که ۲۰ تا ۴۰ درصد این هزینه‌ها به نفع بیمار نبوده است.

۲.۳۶ نفر در دنیا با مشکل کم‌خونی مواجه هستندمدیرعامل سازمان انتقال خون کشور گفت: نظام سلامت، جامعه پزشکی و متولیان حوزه سلامت نباید از بودجه حوزه آموزش برای دیگر موارد استفاده کنند.

پور فتح اله با اشاره به اینکه ۲.۳۶ نفر از جمعیت دنیا با مشکل کم‌خونی مواجه است، گفت: ۲۲ درصد از این جامعه آماری با فقر آهن مواجه هستند.

وی با توضیح اینکه اگر مدیریت خون انجام شود این موارد جبران شده و به کیفیت درمان ازجمله بهبود سریع‌تر بیمار و افزایش آگاهی‌های جامعه دست می‌یابیم، گفت: باید در اتاق عمل خون‌ریزی‌ها را به حداقل برسانیم و خون در جریان انجام عمل جراحی را بتوانیم برای بازگشت به بیمار جمع‌آوری کنیم تا مدیریت خون بیمار حاصل شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با اشاره به اینکه ۱۲ درصد بیماران بستری‌شده در بیمارستان‌ها در سال ۲۰۱۱ خون دریافت کردند که با مدیریت خون بیمار می‌توان این موارد را کنترل کرد، افزود: دریافت عفونت بیماری در افرادی که در مراکز درمانی خون دریافت می‌کنند ۵ برابر دیگر افراد است.

کد خبر 4448275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha