به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد میرعمادی پیش از ظهر دوشنبه در دیدار با کتابداران و کارکنان نهاد کتابخانه های عمومی لرستان با اشاره به اینکه اهمیت کتابخوانی بر کسی پوشیده نیست، گفت: کتاب اصلی ترین عامل فرهنگ و تمدن هر جامعه است؛ میزان پیشرفت هر کشوری به سرانه مطالعه و تولید کتاب آن کشور بستگی دارد؛ هر کشوری که تولید کتاب بیشتری داشته باشد از نشانه های پیشرفت آن است.
شروع بعثت خاتم پیامبران با کتاب بوده است
وی با بیان اینکه پیشرفت های اقتصادی، سیاسی، صنعتی و ... همه متوقف بر تولید اندیشه است، تا تولید فکر نباشد پیشرفت صنعت و اقتصاد نیست، تصریح کرد: در اسلام اهمیت کتاب فوق العاده است، هیچ مکتبی به اندازه اسلام بر اهمیت کتاب تاکید نکرده، شروع بعثت با کتاب است؛ بعثت خاتم پیامبران با خواندن شروع شود و معجزه اش کتاب جاودان است. پیامبر با همین کتاب توانست فرهنگ جاهلی را به فرهنگ متعالی تبدیل کند.
نماینده ولی فقیه در لرستان به انتظار مقام معظم رهبری از ما راجع به کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و افزود: تاکیدی که رهبری راجع به کتاب و مطالعه کتاب دارند بر کسی پوشیده نیست، همواره ایشان بر ترویج فرهنگ مطالعه تاکید دارند و بیشترین کتاب را مطالعه می کنند، کتابی راجع به دفاع مقدس نوشته نشد مگر اینکه رهبری آن را خواند و حاشیه ای بر آن نوشت.
رهبر معظم انقلاب ما را مکلف بر ترویج فرهنگ کتاب کرده است
آیت الله میرعمادی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب ما را مکلف کرده بر ترویج فرهنگ کتاب در جامعه تاکید دارند، تصریح کرد: چند نهاد در این رابطه مسئول هستند؛ اول شورای فرهنگ عمومی که موظف است زمینه مطالعه را فراهم کند؛ یکی از مطالبات ما در حوزه کتاب باید از شورای فرهنگ عمومی باشد.
وی با تاکید بر اینکه دومین نهاد مسئول نهاد کتابخانه ها است، در حقیقت محور کتاب و کتابخوانی است، افزود: کتابخانه ها در هر شهر و کشوری مظهر تمدن آن شهر به شمار می آیند، وقتی آثار فرهنگی و باستانی جامعه ای را مورد تحلیل قرار می دهند یکی از شاخص ها کتابخانه ها است، بهترین و بزرگترین مکان کتابخانه ها بوده است، بهترین معماری ها در کتابخانه بوده چون فضای مطالعه باید مطلوب باشد.
کتابخانه های ما انباری هستند نه کتابخانه
نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد، ادامه داد: متاسفانه امروز کتابخانه های ما انباری هستند نه کتابخانه، فضای کتابخانه باید فرهنگی و تمدنی باشد، باید فضایی تاثیرگذار باشد.
آیت الله میرعمادی با اشاره به اینکه از کارهایی که شما باید دنبال کنید تعامل با نهادهای فرهنگی و انقلابی برای ترویج مطالعه است، پایگاه های مقاومت بستر خوبی هستند، مساجد بستر خوبی برای ترویج مطالعه هستند، گفت: مد نظر رهبری این است که انگیزه مطالعه را در افراد به وجود آوریم.
نظام آموزشی ما اصلا به سمت مطالعه نمی رود؛ به سمت این است که دوتا جزوه بدهد امتحان بگیرد و تمام شود، اشکال در نظام آموزشی ماست
وی با بیان اینکه متاسفانه نظام آموزشی ما اصلا به سمت مطالعه نمی رود؛ به سمت این است که دوتا جزوه بدهد امتحان بگیرد و تمام شود، اشکال در نظام آموزشی ما است، تصریح کرد: این را باید بدانیم که هیچ چیزی برای مطالعه تاثیرگذارتر و ماندگار تر از کتاب نیست، درست است فضای مجازی رواج یافته اما این ها ماندگار نیست، کتاب سند است، کتاب نشانگر هویت اندیشه ها است و اندیشه ها را به وسیله کتاب می توان فهمید.
نماینده ولی فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه هیچ چیزی نمی تواند جای کتاب را بگیرد، باید انگیزه مطالعه را بیشتر کنیم، باید به سمت تشکیل کتابخانه های تخصصی برویم، افزود: کتابخانه های تخصصی کودکان، نوجوانان، علوم دینی، علوم جدید و ... ایجاد شود، این کتابخانه های تخصصی باعث می شود انسان حیطه مطالعه اش گسترش یافته و فهمش عمیق شود، متاسفانه در استان کتابخانه تخصصی نداریم، نیاز است که حداقل بخشی از کتابخانه های عمومی را در وضعیتی قرار دهیم که تخصصی باشد.
لزوم روزآمد کردن کتابخانه ها
آیت الله میرعمادی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر آموزش کتابداران، افزود: برخی از کتابداران رشته تخصصی خوانده اند و برخی نه، باید یک کتابدار متخصص کتاب باشد؛ کتابدارها باید بیش از همه مطالعه کنند.
وی با اشاره به روز آمد کردن کتابخانه ها، ادامه داد: کتابخانه ای ۱۰ سال است هیچ کتابی به آن افزوده نشده و تغییری ایجاد نشده است، کتابخانه ها وقتی می تواند موثر باشد که روزآمد باشند.
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه حق نیم درصد شهرداری ها، خیرین، وقف کتابخانه و وقف کتاب را به کار بگیریم تا حوزه کتاب گسترش یابد، تصریح کرد: در گذشته کتابخانه های ما اغلب موقوفه بودند، این ها را باید ترویج و ترغیب کنیم.
آیت الله میرعمادی بر جدی گرفتن انجمن کتاب و کتابخوانی در استان و شهرستان ها تاکید کرد و ادامه داد: تلاش شما موثر است، اگر رئیس انجمن بتواند تعامل خوبی با فرماندار و مسئولان دیگر و خیرین داشته باشد می تواند کتابخانه را زنده کند.
شیوه و سیره علمای ما بر ترویج کتاب بوده است
وی با بیان اینکه شیوه و سیره علمای ما بر ترویج کتاب بوده است، تصریح کرد: مرحوم آیت الله مرعشی گفت مرا در ورودی کتابخانه دفن کنید که من زیر پای کتاب خوانان دفن شوم، کجا می توانیم الگوهای این چنینی داشته باشیم؟ مرحوم علامه امینی وقتی کتاب الغدیر را می نوشت روزی ۱۶ تا ۱۷ ساعت مطالعه می کرد، رهبری فرمودند هیچ خطبه نماز جمعه ای نخواندم مگر اینکه حداقل ۵ ساعت مطالعه کردم. همه این ها الگوهای کتابخوانی هستند که باید آن ها را معرفی و تبیین کرد.
نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد، خاطرنشان کرد: هر برنامه ای برای ترویج مطالعه داشته باشید در نماز جمعه آماده هستیم و از آن استقبال می کنیم.
نظر شما