به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سعید غیرتمند ظهر شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته وقف در محل اداره اوقاف شاهرود بابیان اینکه گردشگری مذهبی به عنوان یک ظرفیت برای توسعه اقتصادی شهرستان محسوب میشود، ابراز داشت: بقعه سه پیغمبر در شرق استان سمنان وجود دارد که کمتر کسی از این معقوله اطلاع دارد که توجه دستگاههای متولی به این ظرفیت میتواند به تحول منطقه منجر شود.
وی اضافه کرد: در حوزه گردشگری بیارجمند به قلعه بالا و رضاآباد بسیار مورد رسیدگی دستگاههای امر واقع شدند اما از ظرفیت جرجیس پیامبر غفلت شده است که میتواند به عنوان مقصد گردشگری جدید گردشگری معرفی شود.
۶۵ مورد رقبه در اختیار دستگاههای دولتی
رئیس اوقاف و امور خیریه شاهرود همچنین با بیان اینکه در این چهار دهه خدمات بسیاری پیرامون وقف در شهرستان انجامشده است، ابراز داشت: رقبههایی که در اختیار دستگاههای اداری شهرستان نظیر آموزشوپرورش، شهرداری و سپاه قرار دارد ۶۵ مورد را شامل میشود که یک نمونه از آن را میتوان به پایگاههای مقاومت دیرج و رویان، محل فعلی درمانگاه رضوی و قلمستان شهرداری برای توسعه فضای سبز اشاره کرد.
غیرتمند بابیان اینکه ۴۰ الی ۵۰ مورد از مدارس شاهرود در زمینهای وقفی ساخته شدهاند، تصریح کرد: به شاخصترین موقوفه میتوان به ساخت مدرسه امام محمدباقر(ع) واقع در خیابان شیخ بهایی توسط عبدالجواد باقری با یک هزار و ۵۶۰ مترمربع در سال ۷۸ اشاره کرد.
وی بابیان اینکه واگذاری زمینهای موقوفی به مردم در زمان اصلاحات ارضی قبل از انقلاب، وقف را با مشکلاتی همراه کرد اما ۷۰ روز پس از انقلاب این موقوفات به حوزه اوقاف مجدد بازگردانده شد، اضافه کرد: در شاهرود این موقوفات ۵۹۳ رقم در شهر و روستاها را شامل میشد که مجدد در حوزه وقف قرار گرفت.
تعیین تکلیف حقوقی ۲ موقوفه
رئیس اوقاف و امور خیریه شاهرود بابیان اینکه وظیفه اصلی اوقاف احیای موقوفات است، ابراز داشت: احداث پاساژ مدرسه قلعه، موقوفه علیاصغر حاج کاظم با چهار واحد اداری و ... از جمله اقدامات این چهار دهه محسوب میشود.
غیرتمند در ادامه تصریح کرد: در بحثهای حقوقی موقوفاتی که مورد تعرض واقع میشوند ولی برای اثبات آنها مدارکی در اداره اوقاف نیست پس از جستجو در بحث وقف آنها اقدام میشود که نمونههای آن موقوفه حاج ملا محمد حسن در خیابان فردوسی با ۲۸ رقبه و موقوفه میر محمدعلی نجار در خیابان معلم از موقوفاتی بودند که در مکان های شاخص شهر قرار داشته و ارزش ریالی زیادی نیز دارند.
وی بابیان اینکه در حوزه بازسازی موقوفات اقدامات خوبی انجامشده است، اضافه کرد: موقوفه امامزاده محمد بسطام ۳۵ رقبه، موقوفه شیخ علی اکبر با ۱۵ رقبه، موقوفه حاج علی اصغر محمدی شش باب مغازه، زیرزمین و دو باب آپارتمان، موقوفه ۴۰ واحدی میر ابوطالب و مجتمع ۳۶ واحدی میدان حجاب به انجام رسیده است.
۱۸۳۶ مورد موقوفه در شاهرود و میامی
رئیس اداره اوقاف شاهرود بابیان اینکه یک سوم موقوفات شهرستان بعد از انقلاب انجامشده است، ابراز داشت: تعداد موقوفات قبل از انقلاب ۸۰۷ مورد بود که بعد از انقلاب به ۴۲۵ مورد رسید که علیرغم هجمههای بسیاری که در حوزه وفق اتفاق افتاد میتوان گفت که این رقم عدد بسیار خوبی است.
غیرتمند بابیان اینکه تعداد موقوفات شاهرود و میامی شامل یک هزار و ۸۳۶ مورد است، تصریح کرد: از این تعداد یک هزار و ۳۸۷ مورد توسط اداره و ۴۴۹ مورد توسط متولیان مدیریت میشود.
وی بابیان اینکه ۲۳ مورد اماکن متبرکه و ۱۴ امامزاده در اختیار اوقاف شهرستان قرار دارد، اضافه کرد: تعداد کل رقبات شهرستان پنج هزار و ۲۲۶ مورد است که از این تعداد سه هزار و ۴۹۰ مورد رقبه در اختیار این اداره و یک هزار و ۷۳۶ مورد در اختیار متولیان قرار دارد.
بهرهمندی صدها هزار نفر از موقوفات شاهرود
رئیس اوقاف و امور خیریه شاهرود بابیان اینکه در سال جدید شش مورد موقوفه بازسازی و احیاشده است، ابراز داشت: مساحت این موقوفات یک هزار و ۶۰۰متر مربع را شامل میشود که برای آنها دو میلیارد ریالی هزینه شد و همچنین بالغبر ۱۰۰مورد اجرای نیات موقوفات نیز در مراسمها به انجام رسید و صد هزار نفر از محل موقوفات بهرهمند شدند.
غیرتمند در ادامه تصریح کرد: در بحثهای حقوقی از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱ پرونده در اوقاف تشکیل و برای شش مورد از آنها رای به نفع اوقاف صادرشده است.
وی بابیان اینکه تاکنون برای یک هزار و ۶۴۴ موقوفه سند تهیهشده است، اضافه کرد: از ابتدای سال برای ۱۵۴ مورد موقوفه سند تهیه شد و ۵۰ مورد دیگر در دست پیگیری قرار دارد.
قدیمیترین موقوفه شاهرود مربوط به ۸۷۰ هجری قمری
رئیس اوقاف و امور خیریه شاهرود بابیان اینکه موقوفه قاضی مربوط به ۸۷۰هجری قمری قدیمیترین موقوفه شهرستان محسوب میشود، ابراز داشت: برای موقوفات مستعد سرمایهگذاری نیز دفترچهای تهیهشده و متقاضیان میتوانند در این کار خیر مشارکت کنند.
غیرتمند در ادامه تصریح کرد: از ابتدای سال اقدامات قابل توجه فرهنگی در حوزه امامزادگان انجامشده است که از جمله آنها میتوان به احداث و مرمت ۲۰ سوئیت و اتاق در امامزاده پیرمردان طرود، تکمیل حرم شهدای گمنام، بازسازی زائرسرای امامزاده محمد دیزج، زائرسرای دهملا، ریآباد و جرجیس پیغمبر اشاره کرد که از محل کمکهای دولتی و خیران بالغبر یک میلیارد تومان در این حوزه هزینه شده است.
وی اضافه کرد: طرح آرامش بهاری، ضیافت الهی ماه رمضان، سوگواره یاس نبوی، کلاسهای قرآنی؛ نشاط معنوی و بصیرت عاشورایی، طرح قدمهای آسمانی تا امام مهربانی ویژه موکبها در ایام پایانی ماه صفر از جمله برنامههایی است که در حوزه اداره اوقاف تاکنون انجامشده است.
۸۰درصد وقفیات موضوعات عزاداری و تعزیه
رئیس اوقاف و امور خیریه شاهرود در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اقدامات فرهنگی انجامشده در حوزه وقف ضمن بیان اینکه بالغبر ۱۰۰مورد برنامههای فرهنگی در شهرستان انجامشده است، ابراز داشت: سال گذشته یک هزار نفر از یک جز تا کل قرآن حافظ این کتاب آسمانی شدند که امیدواریم با انجام طرحهایی نظیر بشارت با مشارکت دستگاههای اجرایی این رقم افزایش یابد.
غیرتمند در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر مبنی بر موقوفات قرآنی، تصریح کرد: موقوفات قرآنی و اختصاص دادن مراکزی به این منظور در شهرستان کمتر انجامشده است و این مهم میطلبد تا خبرنگاران با تشکیل انجمن یاوران وقف و رسانه به یاری اداره اوقاف بشتابند لذا بالغبر ۷۰۰نوع ثبت وقف وجود دارد که میتوان با در نظر گرفتن اولویتهایی نظیر اشتغال، زائران درراه مانده، درمان و رسیدگی به نیازمندان وقف را در جامعه احیا کرد.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چه تعداد از وقفها در حوزه عزاداری سالار شهیدان هستند، اضافه کرد: حدود ۸۰ درصد از وقفیات در موضوعات عزاداری و تعزیه است که سال گذشته ۱۰ وقف جدید و امسال دو وقف به مجموعه اضافهشده است که واگذاری ملک برای امورات مسجد و وقف مکانی برای مجالس امام حسین(ع) از جمله این موارد محسوب میشود.
نظر شما