به گزارش خبرنگار مهر، امید قادری امروز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به سالگرد حادثه تلخ زلزله در استان کرمانشاه، اظهار داشت: این حادثه دل رهبر، مسئولین و همه مردم ایران را به درد آورد و یک وحدت و همدلی را بین مردم در جهت خدمترسانی به وجود اورد که حماسهای بی نظیر را رقم زد.
وی افزود: در این راستا سازمان بهزیستی به عنوان یک نهاد حمایتی وظیفه داشت در بحث خدماترسانی به معلولین و دیگر افراد تحت پوشش بهزیستی مداخلات روانی اجتماعی را انجام دهد.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه از آغاز توزیع سبد کالای معیشتی دولت از امروز خبر داد و گفت: در این طرح کارت یارانه سرپرست خانوارهای یک نفره ۱۰۰ هزار تومان، خانوارهای دو نفره ۱۵۰ هزار تومان، خانوارهای سه نفره ۲۰۰ هزار تومان، خانوارهای چهار نفره ۲۵۰ هزار تومان و خانوارهای پنج نفر به بالا ۳۰۰ هزار تومان برای خرید اقلام اساسی شارژ می شود.
وی خاطر نشان کرد: از فردا مددجویان و افراد تحت پوشش میتوانند از فروشگاههای مذکور اقدام به دریافت اقلام غذایی کنند و لازم به ذکر است که هیچ نوع کارمزدی برای فروشگاهها ندارد و دریافت کارمزد تخلف محسوب می شود که درصورت مشاهده میتوانند به مددکارها اطلاع دهند.
قادری اشاره ای به بحث بازسازی منازل آسیبدیده مددجویان بهزیستی کرد و یادآور شد: طبق آخرین آمار تا کنون ۱۱۳۵ واحد از ۲۳۹۵ واحد آسیب دیده در زلزله تکمیل شده است.
وی ادامه داد: با این وجود تقریبا حدود ۵۰ درصد از کار احداث خانهها با کمک دولت، بنیاد مسکن و حمایتهای سازمان بهزیستی و استاندار کرمانشاه محقق شده است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: پیشبینی ما بر این بود که تا پایان تابستان امسال کار بازسازی واحدهای روستایی به اتمام برسد اما با این تورمی که حاکم شد تا آخر آذر ماه سالجاری کار ساخت و ساز در مناطق روستایی به پایان خواهد رسید.
وی به اهمیت بازسازی روان اجتماعی اشاره کرد و افزود: آسیبهای اجتماعی در همه جوامع اجتماعی وجود دارد اما با وقوع حادثه ای مانند زلزله ممکن است این آسیبها مضاعف شود و ما در این راستا در پنج گام آسیبها را رصد کردیم و در جهت رفع آنها ۱۰۶ روانشناس اقدامات لازم را انجام دادند.
قادری از فعالیت ۲ مرکز رواندرمانی در شهرستانهای تازه آباد و سرپلذهاب خبر داد و گفت: این مراکز کلیه اقدامات را به صورت صددرصد رایگان انجام می دهند و این کار برای اولین بار در کشور مورد توجه قرار گرفت و بر ادامه این روند تاکید فراوان شده است.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس غربالگری انجام شده حدود ۰.۵ درصد از افراد زلزلهزده دچار اختلالات روانی شده بودند که در مقایسه با زلزلههای مشابه این آمار بسیار پایین بود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه همچنین با اشاره به ساخت و بازسازی تعداد ۱۱ مهدکودک تخریب شده در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه ، اظهارداشت: ساخت این مهدکودکها از پیشرفت فیزیکی مطلوبی برخوردار است و سازمان بهزیستی این آمادگی را دارد با کمک خیرین برای ساخت مهدکودکهای بیشتر اقدام کند.
به گفته قادری، هم اکنون در مناطق زلزله زده ۳۵ مهدکودک در کانکس ها فعالیت می کنند که ۱۱۸۰ نفر از بچه ها را تحت آموزش و تربیت قرار داده است و شهریه این مراکز برای خانواده های نیازمند رایگان است و یک وعده غذای گرم هم به آنها داده می شود.
وی ابراز داشت: در مجموع ۱۹ پروژه را در مناطق زلزلهزده تعریف کردیم که فقط ۲ مورد از این پروژهها با کمک دولت انجام می شود و مابقی با کمک خیرین و مردم اجرا می شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰۰۰نفر از مددجویان تحت پوشش آماده خروج از چرخه حمایت هستند، گفت: در جهت اشتغالزایی تعهد استان امسال خروج ۲۵۰۰ نفر خروج از چرخه حمایت است.
قادری افزود: حدود ۱۸۱ نفر زن سرپرست خانوار که در زلزله سرمایه خود را از دست دادند سعی کردیم وارد چرخه حمایت نشوند، به این منظور ۱ میلیارد و ۳۳۷ میلیون تومان یعنی به ازای هر نفر ۱۵ میلیون تومان بلاعوض دادیم که وارد چرخه حمایت نشوند و بتوانند مجدد کارگاه خود را بازسازی کنند.
وی اشتغالزایی را یکی از اهداف مهم در راستای رسیدن به توسعه دانست و اظهار داشت: کسانی که طرح اشتغازایی خوب تعریف کنند می توانند تا ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.
قادری مداخله بهزیستی و نهادهای دیگر را در امر کودکآزاری از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: به این منظور سازمان بهزیستی استراژی مهمی در این خصوص دارد.
وی همچنین ابراز داشت: اگر کسی نمونه ای از کودک آزاری ببیند و اطلاع ندهد مجرم است.
نظر شما