۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۹:۱۵

معاون وزیر آموزش و پرورش:

۱۵۰ هزار دانش آموز استثنایی در مدارس ویژه تحصیل می کنند

۱۵۰ هزار دانش آموز استثنایی در مدارس ویژه تحصیل می کنند

قزوین- معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: بیش از ۱۵۰ هزار دانش آـموز در ۱۵۷۰ مدرسه ویژه در کشور تحصیل می کنند.

مجید قدمی در حاشیه معارفه مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: مأموریت آموزش و پرورش آماده کردن افراد برای زندگی است و بر اساس سند تحول بنیادین، رساندن فرد به مراحلی از زندگی پاک فردی و اجتماعی از جمله اهداف نظام تعلیم و تربیت است.

قدمی گفت: دولت باید فضایی را ایجاد کند که افراد با شرایط متفاوت در اجتماع از حق زندگی، حق مشارکت، مسئولیت پذیری و تحصیل و همدلی برخوردار باشند و تفاوت‌ها نباید موجب شود سوادآموزی تحت تاثیرقرار گیرد بلکه در محتوا و نوع آموزش، تفاوت‌هایی باید درنظر گرفت تا همه از عدالت آموزشی برخوردار شوند.

وی درباره راه‌های تشخیص دانش‌آموزان دارای بهره هوشی پایین‌تر، گفت:اگر کودکی به سن ۶ سالگی برسد بر اساس مصوبه سازمان آموزش و پرورش استثنایی، تحت غربالگری، ارزیابی و سنجش شنوایی، بینایی و آمادگی تحصیلی قرار می گیرند و اگر در نرم هوشی ۵۰ تا ۷۰ قراربگیرند به مدارس استثنایی هدایت می‌شوند.

قدمی اضافه کرد: در آموزش فراگیر، گروه‌های آسیب دیده بینایی، شنوایی و معلولین جسمی حرکتی وارد مدارس عادی می‌شوند که در این راستا دانش‌ آموزانی را در مدارس عادی داریم که مشکل هوشی ندارند اما در زمینه درسی دچار مشکل می‌شوند و مبتلا به اختلالات یادگیری هستند که این افراد هم در سیستم فراگیر تحت پوشش قرار می گیرند.

وی در خصوص فعالیت مراکز ویژه اختلالات یادگیری یادآورشد:وقتی معلمان ما این اختلالات را تشخیص می‌دهند، دانش‌آموز را به مراکز اختلالات یادگیری ارجاع می‌دهند و معلمان برای تعلیم و تربیت آنها همت کرده و در راستای پیشگیری از افت تحصیلی تلاش می‌ شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: افراد با بهره هوشی ۵۰ تا ۷۰ تا سن پنج سالگی در مراکز بهزیستی تحت پوشش قرار می‌گیرند و به سن مدرسه که برسند به آموزش و پرورش استثنایی هدایت می‌شوند که زمینه تحصیل را برای این کودکان تا مقطع دیپلم فراهم کرده‌ایم.

قدمی اظهارداشت: کار در حوزه مدارس استثنایی بسیار سخت است و تبعات روحی و جسمی فراوانی دارد ولی تلاش می کنیم برای معلم عادی مشوق‌ها و جاذبه‌های مادی نیز در نظر گرفته شود تا مربیان و معلمان بتوانند با انگیزه بیشتری برای آموزش دانش‌آموزان استثنایی در کنار دانش‌آموزان عادی آماده شده و بهتر کار کنند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: در طرح آموزش فراگیر و تلفیقی، نظام آموزشی باید منعطف باشد و در مدارس عادی دانش آموز با نیازهای ویژه در کنار دانش آموز عادی قرار گیرد و زمینه‌های تقویت آموزشی هم فراهم شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور یادآورشد: نظام آموزشی باید به سمت تغییر در بدنه خود حرکت کند نه اینکه مدرسه را جدا کند و هر نوع آموزش برای کودکان در بستر آموزش و پرورش رسمی صورت گیرد و خط قرمز آنجایی است که کودک نتواند در مدارس عادی از خدمات آموزشی استفاده کرده و نظام نیز نتواند محتوا را برای او فراهم کند.

وی ادامه داد: در تجربه سایر کشورها، کودک استثنایی را در کنار یادگیر و یا دستیار معلم قرار می‌دهند و این موضوع باعث افزایش عزت نفس کودکان می شود و می‌تواند به عنوان کمک معلم به افرادی که از درس جا مانده اند کمک کند.

قدمی تأکید کرد: ما باید رویکرد جداسازی را کنار بگذاریم و به سمت انعطاف در محتوا، آموزش معلم، مناسب سازی و جهت گیری‌ها برویم و تأمین منابع، برگزاری المپیادها، طرح شهاب و پژوهش‌سراها و چند خط را پیش بگیریم و چون طرح تلفیق موفق بوده می توان برای تیزهوشان نیز از این تجارب استفاده کرد.

فعالیت ۱۵۷۰ مدرسه استثنایی در کشور

معاون وزیر آموزش و پرورش یادآورشد: برای پوشش حداکثری دانش آموزان استثنایی، برنامه های مختلفی را اجرا کرده ایم که توسعه طرح سنجش برای شناسایی بیشتر افراد و نیز اجرای طرح خدماتی از جملخه آنهاست.

وی گفت: در این طرح تمام هزینه های درمانی و جراحی کودکان استثنایی پذیرفته شده و خانواده هایی که بچه یتیم داشتند هم شناسایی شده و با این کار، گامهای توسعه خدمات بلندتر شده و در سالهای اخیر تعداد بیشتری از دانش آموزان با نیازهای ویژه را شناسایی کرده ایم.

قدمی در خصوص مدارس استثنایی کشور هم گفت: در حال حاضر ۱۵۷۰ مدرسه در سراسر کشور فعالیت می کند و زمینه تحصیل دانش آموزان ویژه را فراهم کرده اند.

وی اظهارداشت: در این مدارس ۲۳ هزار نیروی متخصص و آموزش دیده کار تعلیم و تربیت و آموزش تحصیلی بیش از ۱۵۰ هزار دانش آموز خاص و تلفیقی را فراهم کرده اند.

طرح حمایت از کودکان نیازمند استثنایی

معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص حمایت از کودکان کم درآمد و نیازمند هم گفت: با اجرای طرح خدمات حمایتی تلاش کرده ایم تا خدمات دارویی، جراحی و توانبخشی را به صورت رایگان در اختیار دانش آموزان بی بضاعت قرار دهیم.

وی اضافه کرد: با اجرای این طرح در سال گذشته تعداد ۵ هزار نفر از دانش آموزان تحت پوشش قرار گرفتند و امسال هم با اختصاص بیش از ۳ میلیارد تومان نیازهای این گروه را تامین خواهیم کرد.

خرید یک میلیارد تومان تجهیزات آموزشی در مدارس استثنایی

قدمی در ادامه اظهارداشت: با تامین اعتبارات مورد نیاز تلاش کرده ایم تا وسایل و تجهیزات مورد نیاز مدارس استثنایی را تامین کنیم و امسال هم بیش از یک میلیارد تومان تجهیزات آموزشی در مدارس متوسطه حرفه ای و نیمه حرفه ای در سراسر کشور توزیع می شود

معاون وزیر آموزش و پرورش در خصوص اولویت های آموزشی امسال هم گفت: کیفیت بخشی به دروس دانش آموزان، تربیت نیروی انسانی متخصص و توسعه مراکز یادگیری و توجه به دانش آموزان اوتیسم از اولویتهای امسال در سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور است. .

کد خبر 4455643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha