۲۰ بهمن ۱۳۸۵، ۱۱:۲۹

/ تکرار / رئیسی در نشست خبری:

وکالت نباید به دلالی آلوده شود / شرایط امنیتی در استانهای مرزی مطلوب است

وکالت نباید به دلالی آلوده شود / شرایط امنیتی در استانهای مرزی مطلوب است

معاون اول قوه قضائیه بر اهمیت جایگاه و شان وکلا در جریان رسیدگی به پرونده های قضائی اشاره کرد و گفت: از حضور وکلا در جریان رسیدگی به پرونده استقبال و بر جایگاه و شان این قشر تاکید می کنیم اما این جریان ارزشمند نباید به دلالی آلوده شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری روز پنج شنبه با خبرنگاران ، دستگاه قضائی و استقلال قضات را از برکات نظام و انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: به برکت انقلاب اسلامی آئین نامه هایی که خلاف شرع بود با فرمان امام (ره) ابطلال تا احکام بر اساس قوانین اسلامی اجرا شود.

وی به بازنگری ساختار و تشکیلات قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: در صورت تصویب این لایحه فرایند دادرسی کوتاه تر و از قضات متعدد در راستای تضمین حقوق مردم در محاکم استفاده خواهد شد.

رئیسی بر تقویت بخش های نظارتی برای حفاظت از سلامت دستگاه قضائی اشاره کرد و افزود: با تقویت بخش های نظارتی سعی شده با هر گونه نا سلامتی در دستگاه قضائی برخورد جدی صورت گیرد.

وی بر فعال کردن موضوع آموزشی در دستگاه قضائی تاکید کرد و گفت: امروز بیش از 50 جزوء حقوقی در اختیار آحاد مختلف مردم قرار گرفته است تا مردم علاوه بر آشنایی با مسائل حقوقی و چگونگی تشکیل پرونده امکان دفاع از حقوق خود را نیز داشته باشند.

معاون اول قوه قضائیه ، تشکیل شوراهای حل اختلاف را یکی از اقدامات موثر قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: بررسی ها نشان می دهد تشکیل شوراهای حل اختلاف علاوه براینکه منجر به افزایش آمار صلح و سازش دردستگاه قضائی شده ، ورودی پرونده ها را نیز به محاکم تا حد بسیاری کاشه داده است.

رئیسی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ورودی پرونده ها مطابق با 3 سال گذشته است و این نشان می دهد که تشکیل شورای حل اختلف توانسته تاثیر بسزایی در کاهش ورودی پرونده ها داشته است.

وی گفت: به منظور قطعیت پیدا کردن حکم پرونده برای مردم به دنبال این هستیم که یک عضو حقوقدان در زمان صدور رای حضور داشته باشد.

رئیسی ، استفاده از فن آوریهای اینترنتی را جزء برنامه های در اولویت قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: قوه قضائیه در آستانه تجهیز شدن به رایانه است و این امر در واحدهای دادسراهای تهران آغاز شده است.

معاون اول قوه قضائیه بر مسئله پیشگیری از وقوع جرم تاکید کرد و گفت: معاونت پیشگیری از وقوع جرم در سراسر کشور فعال شده است اما باید گفت هر دستگاهی در تصمیم گیری ها باید نگاه پیشگیری از وقوع جرم داشته باشد.

وی تاکید کرد: هر تصمیمی باید منتهی به کاهش جرم شود و این امر باید به صورت جدی در تمامی دستگاهها مورد توجه قرار گیرد.

رئیسی ، بر تدابیر اندیشیده شده در قوه قضائیه در راستای کاهش اطاله دادرسی اشاره کرد و گفت: تیمی تشکیل شده تا دلایل برون قوه قضائیه و دلایل موجود در دستگاه قضائی که منجر به اطاله دادرسی شده است مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

وی بر برخورد جدی با شرارتها و نا امنی ها اشاره کرد و گفت: پرونده های در ارتباط با شرارت باید بدون نوبت مورد رسیدگی قرار گیرد و چنین افرادی مطمئن باشند باید هزینه گزافی را بابت اقدامات شرورانه خود پرداخت کنند .

معاون اول قوه قضائیه  خاطر نشان کرد: پرونده های در ارتباط با افراد شرور نباید به صورت عادی رسیدگی شود و انتظار داریم برخورد سریعی با این افراد صورت گیرد.

وی در خصوص امنیت مرزهای کشور گفت: شرایط امنیتی در استانهای مرزی مطلوب است اما در صورتی که دشمنان و اشرار به دنبال این هستند که مرزهای کشور را نا امن جلوه دهند ، مطمن باشند برخورد جدی از سوی مسئولان امنیتی و انتظامی کشور صورت خواهد گرفت.

رئیسی همچنین بر اهمیت جایگاه و شان وکلا در جریان رسیدگی به پرونده اشاره کرد و گفت : از حضور وکلا در جریان رسیدگی به پرونده استقبال و بر جایگاه و شان این قشر تاکید می کنیم اما این جریان ارزشمند نباید به دلالی آلوده شود.

وی تصریح کرد: پرونده نباید از مسیر حق خارج شود و باید با افردی که قصد دارند با دلالی مسیر پرونده را منحرف کنند برخورد جدی از سوی دستگاههای نظارتی صورت گیرد.

معاون اول قوه قضائیه به قانون تصویب شده در مجلس شورای اسلامی و تغییرات صورت گرفته در مراحل رسیدگی به پرونده ها در شعب تشخیص اشاره کرد و گفت:  تصویب این قانون در قطعیت یافتن حکم صادره در شعب تشخیص و کاهش فرایند دادرسی بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

رئیسی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص لوایح قضائی مسکوت مانده در قوه قضائیه ، گفت: جلساتی با نمایندگان کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس انجام شده و همچنین رایزینی های لازم در خصوص تصویب لوایح قضائی با نمایندگان صورت گرفته است.

معاون اول قوه قضائیه خاطر نشان کرد: انتظار داریم لوایحی که در اولویت دستگاه قضاتی قرار دارند به سرعت در مجلس بررسی و تصویب شود.

خبرنگاری در ارتباط با بودجه قوه قضائیه و گله مندی آیت الله هاشمی شاهرودی سئوال کرد و رئیسی گفت: در اختیار داشتن بودجه لازم به طور حتم دستگاه قضائی را در اجرایی کردن برنامه های خود یاری خواهد کرد بنابراین از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می خواهیم به منظور توفیق قوه قضائیه در اجرای ماموریت های خود ، مساعدت لازم را در خصوص تعیین بودجه دستگاه قضائی داشته باشند.

وی همچنین در ارتباط با اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی گفت: دستگا قضائی بنا دارد در راستای اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی همکاری لازم را با مسئولان اجرایی داشته باشد.

رئیسی از جذب تعدادی قضات در دستگاه قضائی خبر داد گفت: بزودی شرایط جذب قضات اعلام خواهد شد اما افرادی که دارای شرایط علمی بالا و همچنین تجربه حقوقی لازم هستند در اولویت جذب قرار خواهند گرفت.

کد خبر 445835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha