به گزارش خبرنگار مهر،کامبیز سلطانی نژاد ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه سینمیار آموزشی آشنایی با مواد روانگردان جدید اظهار داشت: باید متخصصان را با مواد جدید روانگردان آشنایی کنیم زیرا این مواد از مواد شیمیایی، مخدر، محرک و روانگردان هستند ولی در جامعه مصرف آن در حال شیوع است.
وی با بیان اینکه دسترسی به مواد روانگردان جدید در جامعه افزایش یافته است گفت: در این سیمینار روش های شناسایی ترکیبات، همه گیری مواد در جهان و ایران مطالبی ارائه می شود.
وی با اشاره به اهمیت مواد روانگردان جدید ادامه داد: طبق آمار رسمی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ بیش از ۷۰۰ ماده به عنوان مواد روانگردان جدید در جهان مورد سوء مصرف قرار گرفته است و مطالعات نشان می دهد که سیر افزایشی مصرف مواد روانگردان جدید در جهان وجود دارد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور افزود: برخی مواد روانگردان جدید ۸۰۰ برابر حشیش سوء اثر دارد و بیشترین ترکیبی که از مواد روانگردان جدید در کشور انجام می شود مربوط به ماده گل است.
وی با بیان اینکه گزارشی مبنی براینکه چه تعداد از مواد روانگردان جدید وارد کشور می شود نداریم تصریح کرد: خوشبختانه هنوز معضل اساسی در کشور درباره مواد روانگردان جدید نداریم اما مصرف این مواد در کشورهای حاشیه رو به افزایش است بنابراین باید آمادگی لازم درباره خطرات مواد جدید روانگردان داشته باشیم.
سلطانی نژاد با عنوان اینکه مواد جدید روانگردانی با شیوه هایی مانند اعتیادآور نبودن آن تبلیغ می شود تصریح کرد: این درحالی است که مواد جدید روانگردان اثرات سمی بالایی دارد و خطر مرگ و میر براثر مصرف آن بسیار زیاد است.
وی با اظهار اینکه نوجوانان و جوانان بیشتر در معرض خطر مصرف مواد جدید روانگردان هستند یادآور شد: مصرف این مواد فرد را مستعد بروز جرایم مانند قتل می کند.
وی ادامه داد: مصرف مواد جدید روانگردان سبب بروز توهم، تصادفات رانندگی، نزاع، سقوط از ارتفاعات می شود و مشکلات فرد و اجتماعی را دامن می زند.
نظر شما