به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالله شهبازی مورخ معاصر در یادداشتی کوتاه هدف از پخش گزارش بی بی سی درباره قحطی بزرگ در ایران در زمان جنگ جهانی اول را پیش از سفر جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس به ایران مورد بررسی قرار داد. متن یادداشت در ادامه آمده است.
روزنامه گاردین در گزارشی درباره سفر «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس به ایران نوشت: هانت در دیدار با «محمدجواد ظریف» همتای ایرانی خود اظهار داشت که تکرار فاجعه جنگ جهانی اول برای ایران محتمل است.
«جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس در عین حال در گفتگو با روزنامه انگلیسی گاردین خاطر نشان کرد: در خاورمیانه ما قدرت کوچکی نیستیم، بازیگر مهمی هستیم.
هانت با لحنی تهدید آمیز با بیان اینکه ما در خاورمیانه قدرت کوچکی نیستیم ، بازیگر مهمی هستیم، افزود: «سعودی، نه ایران، شریک استراتژیک بریتانیا در خاورمیانه است.»
مشخص شد که گزارشی که شبکه بی بی سی فارسی در تاریخ ۱۸ آبان ۱۳۹۷( ۹ نوامبر ۲۰۱۸) درباره قحطی بزرگ و مرگومیر گسترده زمان جنگ اول جهانی در ایران تصادفی نبود و یادآوری یکی از بزرگترین نسلکشیهای سده بیستم میلادی را بعنوان مقدمه دیدار هانت- ظریف مدنظر داشت.
در ادامه گزارش گاردین آمده است: ایران بزرگ و قدرتمند امروز مولود مردمیترین انقلاب تاریخ معاصر است. ایران امروز در کوران جنگ هشت ساله با رژیم صدام آبدیده شده که، طبق اسناد فراوان از جمله گزارش رسمی «رسوایی ماتریکس- چرچیل»، از حمایت تسلیحاتی گسترده و پنهان کمپانیهای بزرگ بریتانیایی برخوردار بود.
ایران امروز آنقدر قدرتمند است که طرح بالکانیزاسیون کیسینجر - تونی بلر را در سوریه و عراق عقیم کرده و بر کارنامه سیاه داعش مُهر ابطال زند. در عین حال ایران امروز، ایران زمان جنگ اول جهانی نیست که بتوانند در آن قحطی پدید آورده و با ایجاد بحران عمیق مالی، از طریق بانک شاهی و امثال «جیمز مکماری» رئیس این بانک در ایران، آن را به جامعهای مرده تبدیل کنند و سپس به دست گروه ۲۵۰۰ نفره قزاق تهران را به اشغال درآورده و طی دورهای چهار پنج ساله به اصطلاح «رژیم چنج» کنند.
سعودی و متحدانش، که از گرانقیمتترین و مدرنترین سلاحهای ساخت کمپانیهای تسلیحاتی بریتانیایی- آمریکایی برخوردارند، پس از سالها هنوز از پس عشایر یمنی برنیامدهاند. چگونه به مخیله امثال جرمی هانت خطور کرده که ایران مقتدر و سرافراز امروز را با یادآوری فاجعه نسلکشی جنگ اول جهانی تهدید کند؟
نظر شما